Ситуацията в АЕЦ "Фукушима-1" постепенно се нормализира

Последствията от аварията се отстраняват стъпка по стъпка
19 мар 2011 11:40,
116
Ситуацията в АЕЦ "Фукушима-1" постепенно се нормализира
Снимка: Reuters

Кризисната ситуация в японската АЕЦ "Фукушима-1" постепенно се нормализира, съобщи на пресконференция в Токио главният секретар на правителството на Япония Юкио Едано.

"Последствията от аварията се отстраняват стъпка по стъпка", заяви Едано. Според него III реактор, чието състояние буди най-голямо безпокойство, "в резултат на охлаждане с вода е стабилизиран" и е започнала подготовка за заливане на IV реактор.

Междувременно министърът на отбраната Тошими Катазава съобщи, че днес III реактор ще бъде залят с 1260 тона студена морска вода с помощта на специална пожарна техника. Той добави, че температурата на повърхността на I, II, III и IV реактор е под сто градуса.

Юкио Едано подчерта, че "усилията на властите, компанията оператор, силите за самоотбрана, пожарната, полицията и всички задействани" в ликвидирането на последствията от аварията са съгласувани, съобщи ИТАР-ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
1
 
! Отговори
Владо преди 13 години
Японците крият реалната опастност за населението не само , че крият положението а и излагат човечеството на опастност .....
115
0
 
0
 
! Отговори
viki преди 13 години
Директорът на японската електрическа компания, която има отговорността за авариралата атомна електроцентрала Фукушима 1, не успя да сдържи сълзите си, след като в петък му се наложи да признае пред цялата нация, че радиационното изтичане е достатъчно сериозно, за да навреди на човешкото здраве, коментира британският вестник Дейли мейл.В петък Японската агенция за ядрена и индустриална сигурност обяви, че мащабът на бедствието може да бъде определен като 5-а степен, което според Международната агенция за атомна енергия означава, че нивото на радиация е толкова високо, че може да причини смъртни случаи.Официални лица заявиха, че нивото на ядрената опасност е било повишено, след като е станало ясно какъв е размерът на радиоактивното изтичане. Те посочиха още, че около 3% от горивото на три от реакторите на Фукушима 1 е сериозно засегнато и предположиха, че ядрата на тези реактори са частично стопени.
114
0
 
2
 
! Отговори
птичка преди 13 години
след като не може да се извършва необходимата поддръжка,защо изобщо се строят атомни централи?Заради глезотиите на хората сега целият свят е под заплаха от екокатастрофа.Дано случилото се даде повод за размисъл на много хора как трябва да живеем, и трябва ли да се превръщаме в роби на собствените си вещи?Дори да бъде овладяно положението(Дай ,Боже!)самия факт,че подобно нещо се е случило е показателно,че животът,който водим се различава от този,който трябва да водим!
113
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Общо взето под тия покриви на реакторите ,които скоро гръмнаха , стоят басейни със отработено гориво , които би трябвало да са пълни с вода, но поради неработещите охладителни системи водата е изкипяла и сега тая радиация познайте къде отива?Познахте - в атмосферата!
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всъщност те сами са напуснали , защото не са искали да я приемат в този вид както ти каза.Не са били уволнени,но за другото си прав!
111
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЯКОЙ РАЗБРА ЛИ ,ЧЕ ВСЪЩНОСТ ЗАХРАНВАЩАТА СИСТЕМА НА АЕЦ ,КОЯТО СЕ ИЗДЪНИЛА Е НАПРАВЕНА ОТ ДЖЕНЕРАЛ ЕЛЕКТР. И ИНЖ НА КОМПАНИЯТА КОИТО НЕ ИСКАЛИ ДА Я ПРИЕМАТ ЗАХРАНВ СИСТЕМА В ТОЯ И ВИД СА УВОЛНЕНИИ СЕГА ВС МЪЛЧАТВС КОЕТО СА НАПРВ ЯПОНЦИТЕ Е ПЕРФЕКТНО -ИЗДЪРЖА И ЗЕМЕТР, И ЦУНАМИА АМЕРК -СЪСИПА С СВЕТА
110
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Според някои медии, положението съвсем не е толкова розово. Да се надяваме да се оправят.
109
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък не разбирам къде са сега "спасителите на света "-американците, защо не са във Фукушима да помагат?! Вместо това си измислиха по-важна задача- да спасяват шепа араби от селския им принц, дето са го търпяли 50 години, ама точно сега е ударил крайния момент да го свалят.
108
0
 
1
 
! Отговори
до Кольо преди 13 години
БЛАГОДАРЯ!Трудно щях да се справя.Някои сме учили руски-какво да се прави.Още веднъж БЛАГОДАРЯ!
107
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да,усетих.Браво :)
106
0
 
3
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
Опитах се да покажа и на тези които не разбират англ. какво пише,просто тектса е дълъг за да го превеждам аз,нямам толкова време.
105
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Така преведено от гугъл няма голям смисъл,но предполагам повечето хора вече разбират английски , и могат да се оправят.Общо взето положението е по-зле , от колкото ни го представят ,или поне така твърди статията.До колко е вярно не знам, все пак човек трябва да се съмнява във всичко:)
104
0
 
5
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
Той заяви: "С дъждовални операции, ние сме борба с пожарите, не можем да видим. Този огън не се разпространява, но не можем да кажем още, че е под контрол. " Но министър-председател Наото Кан настоява, че страната му ще преодолее катастрофа
103
0
 
3
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
Ядрени експерти са казва в продължение на дни, че Япония е underplaying сериозността на кризата ". Той вече е официално на равна нога с Three Mile Island в Пенсилвания злополука през 1979 година. Само експлозията в Чернобил през 1986 г. е начело в мащаб. Заместник-генералният директор на ДКСИ, Hideohiko Nishiyama, също така призна, че не знам дали реактори идват под контрол.
102
0
 
3
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
Главният секретар на правителството Юкио Edano казва: "безпрецедентен мащаб от земетресението и вълните цунами, които връхлетяха Япония, честно казано, бяха сред многото неща, които се случи, че не са били очаквани в нашите планове за управление на извънредни бедствия. "В мерник, бихме могли да са се преместили малко по-бързо при оценяването на ситуацията и координиране на цялата тази информация и осигурява по-бързо."
101
0
 
3
 
! Отговори
Кольо преди 13 години
След Tokyo Electric Powerpany управляващ директор Акио Komiri извика той си отиде, на конференция за кратко журналисти за положението на Фукушима, висш японски министър също призна, че страната е завладяна от мащаба на цунами и ядрена криза. Той каза, че длъжностните лица трябва да са допуснати по-рано колко сериозно излъчване течове са.
100
0
 
3
 
! Отговори
кольо преди 13 години
Длъжностни лица каза, че класацията е повдигнат, след като реализира в пълна степен на радиация, отделящи се от завода. Те също така каза, че 3 на сто от горивата в три от реактора на централата Фукушима е бил сериозно повреден, което предполага, тези реактори ядра са частично стопени.
99
0
 
3
 
! Отговори
кольо преди 13 години
Шефът на компанията зад опустошен японски ядрен реактор, днес се провалиха през сълзи - тъй като страната му най-накрая призна радиация изхвърлили от прегряване реактори и пръти гориво е достатъчно, за да убият някои граждани Япония ядрена и индустриална безопасност Агенцията признава, че катастрофата е била на ниво 5, което е класифицирано като криза причинява "няколко смъртни случая лъчение" на ООН Международната агенция за атомна енергия.
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мерси :)
97
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето ти линка,но ще го изтрият скоро