Ситуацията в АЕЦ "Фукушима-1" постепенно се нормализира

Последствията от аварията се отстраняват стъпка по стъпка
19 мар 2011 11:40,
116
Ситуацията в АЕЦ "Фукушима-1" постепенно се нормализира
Снимка: Reuters

Кризисната ситуация в японската АЕЦ "Фукушима-1" постепенно се нормализира, съобщи на пресконференция в Токио главният секретар на правителството на Япония Юкио Едано.

"Последствията от аварията се отстраняват стъпка по стъпка", заяви Едано. Според него III реактор, чието състояние буди най-голямо безпокойство, "в резултат на охлаждане с вода е стабилизиран" и е започнала подготовка за заливане на IV реактор.

Междувременно министърът на отбраната Тошими Катазава съобщи, че днес III реактор ще бъде залят с 1260 тона студена морска вода с помощта на специална пожарна техника. Той добави, че температурата на повърхността на I, II, III и IV реактор е под сто градуса.

Юкио Едано подчерта, че "усилията на властите, компанията оператор, силите за самоотбрана, пожарната, полицията и всички задействани" в ликвидирането на последствията от аварията са съгласувани, съобщи ИТАР-ТАСС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
eng. преди 13 години
Това ще се случи!
35
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Радиацията не е нещо,от което да се притесняваме.Слънчевата светлина също е форма на електромагнитна радиация и също води до рак на кожата.Цигарите също съдържат полоний,от тях също се мре от рак на белия дроб.
34
1
 
7
 
! Отговори
до 9 преди 13 години
Експлозии няма да има. Не разбра ли, че най-лошото, което може да се случи е да се разтопи корпуса на реактора и горивото да изтече в околната среда, където да причини сериозно замърсяване.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никой не знае какво ще се случи. Всички ядрени експерти само гадаят. Дано всичко да е ОК
32
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А българският консул избяга.Срам ме.
31
2
 
2
 
! Отговори
30 преди 13 години
некое герберче
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно кой е сложил минус на коментар номер 8.Или не е българин,или е пълен ***,а по-вероятно и двете едновременно!
29
0
 
7
 
! Отговори
до 20 преди 13 години
те в армията по принцип взимат най-простите
28
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Природата отмива радиацията и всичко за 20-30 години. Стига с тия глупости за хиляди години необитаеми земи. На островите където са правени първите ядрени опити днес живеят хора и няма радиация. Паникьори.
27
0
 
5
 
! Отговори
до 20 преди 13 години
Да, тук някои разсъждават, а други, визирам теб, освен че не могат да разсъждават, не могат и да пишат грамотно.
26
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За момента според ройтерс единствената радиация,която е изтекла е йод 131 и ксенон 133,това лъчение изчезва за 1 седмица и е прекалено слабо. Хората,които пушат цигари приемат доста по-висока доза полоний и радий.Няма място за притеснение.
25
16
 
8
 
! Отговори
до 17 преди 13 години
Трагедията в Япония е като магнит за простите хора и промитите мозъци в интернет.Те се надпреварват да пишат глупости, хвалибствия за японците и неща, които нямат нищо общо със здравия разум.Греда !*** интернационалисти и глобалисти, господа промити мозъци, този път герои няма да намерите !Дали това е Божие наказание или просто природен катаклизъм, но случилото се в Япония е знак колко уязвими сме ние хората.Самозабравянето е опасно ! Последствията непридвидими ...
24
2
 
19
 
! Отговори
16 преди 13 години
стопилката няма как да пробие главния контейнер, просто няма как да станетова е 25 сантиметра цирконий + волфрам,трябват поне 2500 градуса,за да стане проблемпри температура под 100 градуса все едно нищо не е станаловземи прочети малко книжки,стига с тази чалга
23
1
 
6
 
! Отговори
eng. преди 13 години
Ето едни рационални обаснения за подхода на японците към овладяване на ситуациятат. Моля, спрете с паниката и не вярвайте на фрапиращите заглавия на медиитеc
22
6
 
14
 
! Отговори
ZZ преди 13 години
НЕВЕРОЯТНИ ХОРА СА ЯПОНЦИТЕ И ОЩЕ ВЕДНЪЖ УЧУДИХА И ВЪЗХИТИХА СВЕТА!!!! Е на това му се казва КАЧЕСТВЕН МАТЕРИАЛ ! НЕ СЛУЧАЙНО ХИТЛЕР ОТ ВСИЧКИ АЗИАТСКИ НАРОДИ,СИ ГИ Е БИЛ ИЗБРАЛ ЗА СЪЮЗНИЦИ !!!
21
3
 
23
 
! Отговори
План за действие преди 13 години
План за помощ за Япония:т1. Приемаме 500 000 японски пенсионери ,които се настаняват в изоставените български села ,да дишат чист въздух и си харчат японските пенсии.т2. С обратните полети изпращаме 500 000 специалисти в сектор"извличане на алумин,мед, железо" от милионите потрошени коли,мостове, и най-вече от АЕЦ Фукушима.т3. Постепенно японските пенсионери измират щастливо и спокойно осигуренит4. Постепенно и скрап специалистите измират щастливо забогатели и осигурени от предаденият скрап.
20
13
 
2
 
! Отговори
ДО 17 преди 13 години
ТРЯБВА ОТНОВО ДА ВЪВЕДАТ ВОЕНОТО УБОЧЕНИЕ И АРМИЯТА,ТУКА РАЗНИ *** РАСЪЖДАВАТ.
19
3
 
4
 
! Отговори
ДО 14 преди 13 години
ЕДНОТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ДРУГОТО *** ,ТОВА Е ЗАКЛЮЧЕНИЕ НА ЕДИН *** ЦЪФНАЛ СИ И СИ ВЪРЗАЛ ЗАРАДИ ИЗВЕРГИТЕ КОИТО ВИ УПРАВЛЯВАТ 22 ГОДИНИ НЕ ЗАРАДИ РАБОТЛИВИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД
18
8
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 13 години
И като се изпарява, а не изтича тази радиационна вода къде отива пАрата ? Нали пак отива в атмосферата !?Да не отива в Космоса ?!
17
12
 
4
 
! Отговори
до 15 преди 13 години
много си ***,Вуте!радиацията има време на полуразпад и с течение на времето енергийните частици изчезватслед 2 седмици всичко ще е нормално