10 правила, за да сте мно-о-ого щастливи

Движението Action for Happiness вече се приема насериозно
Обновена: 15 апр 2011 14:58 | 14 апр 2011 07:47, Елка Василева
36
10 правила, за да сте мно-о-ого щастливи
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Основаното неотдавна в Лондон международно движение Action for Happiness предлага десет прости правила, изпълнението на които може да помогне на хората да се почувстват щастливи.

„Нашата цел е да създадем глобално движение за кардинална промяна на начина на живот на съвременното общество“, се казва в учредителните документи на новата организация.

По думите на професор Ричард Леярд от Action For Happiness „въпреки впечатляващият материален прогрес, постигнат през последните 50 години от индустриалния свят, хората не станаха по-щастливи“, напротив, те се сдобиха с нови грижи и разочарования. Целта на движението е да промени тази нездравословна ситуация, подчерта той.

Движението твърди, че основава дейността си на най-новите научни разработки, които позволяват на човек да открива в живота и в самия себе си „нови източници на щастие“.

Инициативната група на движението е сформирана в Лондон през ноември 2010 г. от учени от Великобритания. Едва тези дни обаче то получи официален статут. По данни на учредителите в организацията членуват 4500 души от почти 60 страни.

Рецептите за щастие на британските учени са следните, пише „Дейли телеграф“.

1. Щастието не е да взимаш, а да даваш. В свободното си време се заемете с работа в благотворителна организация на обществени начала.

2. Общувайте повече, спомнете си за приятелите си, с които в последно време сте изгубили връзка.

3. Правете физически упражнения – например тичайте.

4. Обърнете внимание на света около себе си, отделете време да се наслаждавате на природата и света около вас.

5. Не спирайте да се самообразовате – учете например чужд език.

6. Поставяйте си конкретни цели и ги реализирайте.

7. Учете се от пораженията си как да поправяте грешките си, да се вдигате и отново да тръгвате напред.

8. Придържайте се към позитивния изход: съсредоточавайте се върху щастливите моменти в живота си.

9. Приемайте себе си такъв, какъвто сте, не зацикляйте върху недостатъците си.

10. Почувствайте се част от някоя общност, влезте в някоя организация или клуб.

Има данни, че движението за щастие започва да се възприема насериозно и на най-високо равнище, пише „Гардиън“.

Например още миналата година премиерът на Великобритания Дейвид Камерън заяви на конференция, че е време да признаем, че живеем не само за парите и е време да се съсредоточим не само върху брутния вътрешен продукт, но и върху общото благополучие.

А френският президент Никола Саркози обяви, че възнамерява да включи щастието и доброто самочувствие сред показателите за икономическото развитие на страната си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Да, да преди 13 години
Е, така си е. Правило номер 7 може да се свърже по забавен начин със седмата заповед, "Не прелюбодействай" - а ако все пак сгрешиш - да се поучуш от грешките. И пораженията, евентуално.
33
0
 
1
 
! Отговори
дългоушко преди 13 години
до ЗайоРодственик,нали не го мислиш сериозно това,което си писал ? А може би трябва да преосмислиш написаното.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде се бутате бе? Това се отнася за хора с "впечатляващият материален прогрес, постигнат през последните 50 години от индустриалния свят"...Вас никой не ви пита...
31
0
 
2
 
! Отговори
До 24 преди 13 години
Браво, гаргите наистина само взимат и влачат:)
30
4
 
4
 
! Отговори
амиии преди 13 години
По пътя на логиката ми, всеки отворил статията не е щастлив.Ако си, въобще няма да ти минава през ума.
29
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЗ ПЪК СЪМ НАИ ЩАСТЛИВА КАТО ПРАВЯ ВСЕКИ ДЕН ШОПИНГ ТОВА МЕ ПРАВИ МНООООООГО ЩАСТЛИВА .
28
0
 
15
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Аз съм щастлив човек...винаги има и кофти ситуации...но пък иначе как ще знаеш че си жив?:)
27
4
 
21
 
! Отговори
Киро преди 13 години
Каквото и да ми говорите ще се чувствам много по-щастлив, ако имам модерна кола, която не е по-стара от мен и не гори в литри за 100 километра, колкото мога да изпия вода за 1 седмица, мога да си позволя разни качествени шунчици и кашкавалчета от магазина, мога да отида на екскурзия да огледам и друга част от света освен мръсня ми и задръстен град, мога да си позволя да имам домашен любимец и не се налага да работя толкова, че да не ми остава време 'да се запиша в някъв клуб' например.
26
17
 
4
 
! Отговори
Зайо преди 13 години
Притрябвало ми е някой да ми диктува правила как да живея! Тези неща мога да ги правя и без някой умник да ми ги натриса.
25
0
 
10
 
! Отговори
jiko преди 13 години
niakoi beshe kazal che nai-hubavite neshta v jivota ne se kupuvat s pari! Niakoi da vidia v desette tochki da se govori za razmera na bankovata smetka?
24
1
 
22
 
! Отговори
Деси преди 13 години
Сигласна съм с ИТ, щастието със сигунрост не се определя от парите, те са само средство за да правим повече и по-разнообразни неща. Как се чувстваме ние с обичаните от нас хора и правйки любимите си неща, няма общо с парите!
23
12
 
5
 
! Отговори
do idiota преди 13 години
na men mi e hubavo kato pisha gluposti v neta i seda po cel den pred kompiutara,za da drazna balaburnicite
22
11
 
11
 
! Отговори
gaga преди 13 години
AZ puk sum po-6tastliva kato vzimam,moje da e egoisti4no,no pone ne e licemerno!!!
21
0
 
23
 
! Отговори
за да няма нещастни преди 13 години
Ако мислите че сте щастливи, просто не четете статията...........
20
0
 
11
 
! Отговори
до салвадор дали преди 13 години
"4. обикновена таборетка. "Не става - трябва ти табУретка....
19
12
 
21
 
! Отговори
qui que ce soit преди 13 години
10 правила, за да сте мно-о-ого щастливиДвижението Action for MONEY в противовес на движението Action For Happiness вече набира сили у нас.Десет прости правила, изпълнението на които може да ни помогне да се почувстваме щастливи.Въпреки впечатляващият материален РЕГРЕС, постигнат през последните години У НАС, хората се сдобиха с нови грижи и разочарования. Целта на движението е да промени тази нездравословна ситуация.Рецептите за щастие са следните:1. Щастието е да взимаш, а не да даваш. 2. Общувайте повече, спомнете си за приятелите си които имат пари и връзки. 3. Правете физически упражнения например тренирайте бокс ще ви е от полза...4. Не обръщайте внимание на света около себе си - той е отвратителен и мръсен.... 5. Не спирайте да се самообразовате учете това, което ще ви помогне to make MONEY да печелите пари..6. Поставяйте си конкретни цели и ги реализирайте например как да си построите незаконно вила край морето...7. Учете се от пораженията на другите и гледайте да не ги повтаряте ...8. Придържайте се към позитивния изход: съсредоточавайте се върху щастливите моменти в живота на богатите и престъпниците имитирайте ги...9. Приемайте себе си такъв, какъвто не сте, и се постарайте да станете друг /пример някой преуспял мафиот/10. Почувствайте се част от някоя общност, влезте в някоя организация или клуб./ на Недосегаемите, на медузите, на ...примери много../Скоро ше има положителни ефекти от това... MONEY makes the mare go - с пари всичко се постигаЕ, разбира се, че това не е вярно....но...
18
1
 
3
 
! Отговори
happy преди 13 години
до 9 Браво! Най-точния коментар е твоя!:) 4 също ме изкефи!:)
17
4
 
6
 
! Отговори
до Вълчо преди 13 години
ами дай си и тези символични пари за БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ и ще си много много щастлив,като знаеш,че някой си е направил къща стил -прогимназия ,или е подарил на любовницата си хотел на незаконен терен с тях
16
2
 
40
 
! Отговори
ИТ преди 13 години
Когато се научиш да се радваш на малките неща,значи щастието е близо до теб. Това е лесно постижимо,но не и за повечето "писатели" по-долу. Ако считаш ,че дебелата пачка ще ти донесе безграничното щастие,значи никога няма да се докоснеш до него,дори и за миг. Когато те заринат със злато,вече ще искаш нещо повече и спиралата на ламтежа ще те завлече. Живей така,че след 50 години да има кой да те помни с добро!
15
0
 
21
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
До 11:Вълчо,съвета ми е да емигрираш в Непал.Там хората живеят с по 1$ на...ден.Живата им...богиня,получава заплата 80$.Ако отидеш...там,с твоите близо 100$ на месец,ще живееш като...цар,освен това ще дишаш чист въздух и ще пиеш найй...чистата вода,на света.

Спонсорирани публикации