Skype инсталира софтуер, без обаче да иска разрешение

Нов софтуер за Windows се инсталира автоматично, дори да е отказан
Обновена: 30 май 2011 14:54 | 30 май 2011 11:52,
78
Skype инсталира софтуер, без обаче да иска разрешение
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След като през миналата седмица най-популярната услуга за VoIP (voice over IP) комуникация Skype спря да функционира изненадващо, почти веднага започна да предлага на сайта си софтуер за ъпдейт за Windows.

През уикенда потребители на услугата започнаха да получават съобщения за инсталиране на допълнителния софтуер с името Easybit Games Go. Той се инсталира, дори и потребителите изрично да не се съгласят, пишат читатели на блога Golem.de.

Норвежкият производител Easybits Media индиректно е потвърдил информацията. Според съобщение на компанията при приложението Easybit Games Go става дума за ъпдейт на игрова функция на Skype от 2006 г. Новината за обновяването е публикувана в прессекцията в сайта на компанията, но никъде не се споменава за принуждаване за инсталирането й.

Easybits Media не споменава и защо софтуерът се инсталира дори при изричен отказ на потребителя. За да смекчи гнева на блогърите, норвежкият производител предлага безплатен софтуер за деинсталация, който изчиства системата от програмата.

От компанията обаче не обясняват също така защо за деинсталацията е необходим отделен софтуер. С функцията за деинсталиране на Windows програмата не се изтрива.

Преди по-малко от три седмици Skype бе закупен от Microsoft за 8,5 млрд. долара, а по-късно стана ясно, че лично основателят на софтуерната компания Microsoft Бил Гейтс е настоявал за придобиването на компанията и е призовавал членовете на борда на директорите да подкрепят този ход.

Още новини от Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: Skype
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
вин преди 12 години
dnes.bg/technology/2011/06/02/pryv-pogled-kym-noviia-windows-8.120260#13071883782441&if_height=255
75
1
 
1
 
! Отговори
Аз Магът преди 12 години
А Аз се представих представете се и \в\ие.От кои \с\те\?\....профи или знаещ?Не се знае какво ще постигна.Все пак няма от теб да се уча който и да си к"ъвто и да си.И Аз винаги съм прав . Не говоря и не правя глупости.Не съществува човешки и природен законкойто да не съм нарушил - писан или неписан, хубаво е че не го правяпостоянно!
74
1
 
2
 
! Отговори
невероятно, но факт преди 12 години
Откакто Майкрософт купи Скайп ми се налага и него да рестартирам по няколко пъти за да върви.
73
0
 
3
 
! Отговори
До Аз! преди 12 години
Добре. Като цяло изказа много глупости с малко думи и много правописни грешки. Но за едно си прав. От тебе хакер няма да стане.Поздрави.
72
1
 
0
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Моля уважеми знаещи и добронамерени прфи коментирайте мнението ми
71
0
 
0
 
! Отговори
пак Аз преди 12 години
Нямам желание и нерви да изучавам уиндоус искам дане забелязвам работата на\със операционната ситема уважавам и ценя труда на профито и знанията на просветения ползувател от мен няма да стане хакер бъдете сигурни че корпоративнте поръчкови опер. сит. написани под линукс са сташно бързи удобни интуитивни и незабележими и работят всякъв хардуер осъзнавакоко много още трябва да знам за писането на код и всичко в софта и компа но изкам да си спестя глупашкото зубрене кое къде във ундоус се намира
70
1
 
0
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Здравейте явно в тази тема\блог\?\ вие се познавате и знаете софа над нивото на обикнвен ползувател . За Гейтс и М-софт катобикнове ползувател съм неволен; - нелогични и непълнценна функционалнст на настройкитеи резулта , --трябват различни най често глупави ъпдейти; - цялата функциоаналнност на свиндоуса заменям с външни програми ; - единственото добро на Гейтс и М-софт е че си плащат данъците ;-вижалсъм зомбирани от софта и компа хора;познават доста от възможностите им но защо е тъй\?\
69
1
 
6
 
! Отговори
go преди 12 години
Изказването на 68 ще стане виц хахахаха , браво
68
1
 
2
 
! Отговори
Brave преди 12 години
ДО: 56 Machiavelli - Браво бе некадърник, и ти се изказа неподготвен. Явно не си пипал нищо различно от Уиндоус. Всяка ОС си има недостатъци, но не мога да се съглася с изказването ти: Линукса не е система която може да ти даде всичко, тва е факт. Линукс (както и Уиндоус и Мак) могат да ти дадат всичко което искаш, стига да умееш да си го направиш - ти дори и под Уиндоус не можеш да си дадеш вероятно и базовия минимум...
67
10
 
4
 
! Отговори
Суперпотребител преди 12 години
Нямам нищо против линукса но тествах доста дистрибуции , убунту,сусе,центос и кво ли не но линукса не върви добре на АМД.Линукса е предвиден за интел предимно.В това няма лошо но съм дал маса пари за куад феном ,дъно и 4г.рам на 1666 корсар.Няма начин да тръгна да си сменям цялата конфигурация само за да ми тръгне една ОС - мерси.Така че линукса не е за всеки комп , пояснявайте това на хората.
66
0
 
9
 
! Отговори
Avok преди 12 години
Сделката между Скайп и Майкрософт все още няма разрешение и не е финализирана. Така че, Майкрософт нямат нищо общо. А скайп отдавана не е при оригиналния собственик и без това ами е в ръцете на някаква печалбарска инвестиционна група. Като пораснете, ще ви стане ясно може би, че нещата не са винаги такива, каквито журналистите ги представят.
65
0
 
1
 
! Отговори
до 65 преди 12 години
И какво общо имат *** от Sony с Линукс в тема свързана със Ска(й)п?! :D
64
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ххаха! Линукс маниаците са в атака, защото някакви норвежци направили бъгав софтуер :)Ама като праснаха Sony, и то два пъти един след друг (!) що мълчахте като ***? Мистика :)
63
1
 
6
 
! Отговори
weeeee преди 12 години
Айде всички в ICQ, yahoo и mIRC-a. А на Бил Гейтс ще му бъде все така микро и софт .
62
1
 
2
 
! Отговори
7 преди 12 години
tulski кой ти каза, че бизнес-версията на skype е платена, свободно се тегли от сайта и си я инсталираш и никакви пари не иска. Разликата с обикновения скайп е, че не се вгражда в браузърите, няма екстри и това е.
61
2
 
4
 
! Отговори
GNU преди 12 години
UNIX базирани системи му е майката.
60
2
 
5
 
! Отговори
GNU преди 12 години
Maкиавели, ама си мнооо скаран с ОС, че да правиш такива лаишки изказвания. Няма да е лошо да се образоваш малко, преди да плямпаш пълни глупости. Май си 18 годишен геймър, че бичиш такива тъпизми.
59
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 55Стига с тоя опен сос е!Не виждате ли, че гуглето изяжда идеята за опен софт!Защо мислите, че на последната конференция не пуснаха гугле операционната им система за компоти? Защото се усетиха, че линукса загива, ако я пуснат сега.... за да го унищожат съвсем в по-късен етап.Линуксчиите още се надяват, че ще остане отворена система, да, ама не!
58
2
 
2
 
! Отговори
робокоп за 55 преди 12 години
Подкрепям идеята за Линукс, но за мое съжаление си закупих лицензен Уиндоус, заедно с нетбуука и нямас мисъл докато съществува да минавам. Но следващата ми системащ е е или китайската която е на база Линукс и е доста стабилна или руската която също е стабилна или някакъв български преработен Линукс-декстоп. да не забравяме, че зад новият Уиндоус вече се прокрадва ерата на диктатурата, чрез компютри и роботи, заложена в програма "Ешалон" на Пентагона. Тя отдавна е в ход, но вече се налага яко.
57
2
 
8
 
! Отговори
робокоп за 56 преди 12 години
Уиндоусчии - стана ви ли ясно,че от Майкрософт налагат тотален шпионаж. Фаза 2 от планаз а тотално шпиониране, роботизиране ис вързавне на всички системи в един команден център по света. да се обзаложим ли къде ще е центъра? И кой ли ще го контролира, след като бюджета на САЩ наля няколкостотин милиона долара във Фейсбуук, за Скапа и какво ли не? Аз не мога да блокирам Фейсбуук-пощата си, да не ми пращат известия. Да се басираме ли, че в скоро време нямад а можете да деинсталирате и уиндоус 8-9

Спонсорирани публикации