Петролът почти на тримесечен връх преди среща на ЕС

Пазарите отразяват оптимизма на инвеститорите за Европа
Обновена: 26 окт 2011 14:16 | 26 окт 2011 11:04,
1
Петролът почти на тримесечен връх преди среща на ЕС
Снимка: Reuters

Цената на нефта се покачи до почти тримесечен връх преди днешната среща на европейските лидери, които трябва да се споразумеят по плана за справяне с дълговата криза в региона, пише Bloomberg. Пазарите отразяват оптимизма на инвеститорите, че Европа ще разреши дълговите си проблеми.

Сянката на съмнението за способността на европейските власти да се обединят обаче остава, след като беше отложена дългоочакваната поредна среща на финансовите министри на държавите от еврозоната, пише MarketWatch. Това се приема като знак, че все още няма единно мнение по ключовите детайли от плана.

Снощи фючърсите на американския лек суров петрол поскъпнаха с 2,1% до 93,17 долара за барел, като в предварителната търговия цената достигна дори 94,65 долара.

Тази сутрин по време на електронната търговия в Ню Йорк цената намира допълнителна подкрепа и контрактите се търгуват на ниво от 93,49 долара за барел.

В Лондон сортът брент добавя 45 цента, или 0,4%, като фючърсите със срок на доставка декември се установиха на ниво от 111,37 долара за барел.

Още икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Инвестиции в петрол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Така, така, в момента г-н Златев потрива доволно ръце!!!