България погаси дълга си за "Бургас-Александруполис"

Дългът на страната ни по проекта беше около ?6 млн.
Обновена: 8 фев 2012 14:54 | 8 фев 2012 14:39,
25
България погаси дълга си за "Бургас-Александруполис"
Снимка: Ройтерс

България заяви, че във вторник е превела средствата за погасяване на дълга си по проекта за изграждане на петролопровода „Бургас-Александруполис“. Това е съобщил за агенция „Прайм“ говорителят на руската компания Транснефт Игор Дьомин, предаде РИА Новости.

Вчера в руското министерство на енергетиката се е състояла среща на оглавяващия ведомството Сергей Шматко с българска делегация, оглавявана от министъра на финансите Симеон Дянков.

„По време на преговорите е бил разискван въпросът за „Бургас-Александруполис“ и са били изказани отново вече обявените позиции. Освен това българската страна е заявила, че днес (бел. ред. - вчера) те са ни превели парите, погасявайки напълно задълженията си“, е казал Дьомин.

Още по темата

Той е добавил, че от Транснефт все още не са получили потвърждение за превеждането на средствата. В края на миналата година общият дълг на България по проекта „Бургас-Александруполис“ възлизаше на около 6 млн. евро.

През декември българското държавно ръководство обяви намерението си да прекрати действието на междуправителственото споразумение по проекта за изграждане на петролопровода. Тогава министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков обоснова българското излизане от проекта с икономическата му неизгодност за страната.

Още новини за икономиката четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То дето нямаше да даде и стотинка, но стана като оня виц за солта, тоягите и ебането!Хем нищо не спечели,хем ни оплюват и накрая България плаща 6 милиона и то добре ,че от "джоба" на Тиквуна!
2
1
 
31
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
не си прав. така не се прави бизнес. първо си даваш съгласието за почването на части от някакъв проект, а после се отказваш. разбира се че ще плащаш твоята част от проекта иначе съд. а по-лошото е губиш имджа. нали следващия път с теб никой няма да прави бизнес щото не си точен. а така вече е пито-платено и ако има далавера можем да правим нещо заедно с руснаците или с който и да е друг.
1
19
 
31
 
! Отговори
Яко преди 12 години
Нали нямаше да дадеш и пукната стотинка, а, тиква?

Спонсорирани публикации