Русия ще иска България да си плати за Бургас-Александруполис

Москва ще изчисли разходите по проекта и ще ги предяви на София
Обновена: 26 дек 2011 17:43 | 26 дек 2011 17:43, Елка Василева
272
Русия ще иска България да си плати за Бургас-Александруполис
Снимка: Архив Reuters

Русия ще изчисли разходите по проекта за строителство на петролопровода "Бургас-Александруполис" и ще ги представи за погасяване на българската страна, която неотдавна заяви, че прекратява участието си в проекта. Това заяви днес пред журналисти руският министър на енергетиката Сергей Шматко, цитиран от РИА Новости.

"Ще бъде направена правна оценка (на действията на България - бел.ред.). Ще бъде извършена инвентаризация на тези разходи, които бяха понесени от стопанските субекти в тази връзка. Без съмнение, в съответствие с действащите процедури, те ще бъдат предявени на българската страна за погасяване", посочи  министърът.

В началото на декември България заяви, че прекратява участието си в проекта за трансбалканския петролопровод "Бургас-Александруполис", смятайки го за икономически неизгоден, припомня агенцията. В края на ноември дългът на България по проекта съставляваше 6,2 милиона евро.

По думите на Шматко всички понесени разходи ще бъдат съгласувани с българската и гръцката страна, третият участник в проекта. Министърът изрази увереност, че проектът напълно е отговарял на интересите на страните, включително България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
1
 
! Отговори
Дедо Владика преди 12 години
Уточнявам за несведущите раби божии злощастни гербави: Казва се "ще плащам като НА поп", защото поп никога не плаща, а всекога на него му се плаща-я за венчавка, я за кръщение, опело, панахидка и т.н.
245
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хераковският селянин бърка международни търговски договори, по които България е страна, с Битака или Женския пазар. Ще си платиме като на поп, защото попът никога не плаща.
244
3
 
7
 
! Отговори
Роналдо преди 12 години
Простия народ ще плаща като поп, като си избира Тиква за премиер
243
1
 
6
 
! Отговори
IND преди 12 години
Dnes.bg напишете какво отговори Борисов преди малко:"Моите уважения към господин Шматко, пожелавам му весела Коледа и честита Нова година. Един лев няма да вземат за "Бургас - Александруполис"." :)))Браво!
242
2
 
1
 
! Отговори
ухааа преди 12 години
Ухааа- ще платим, но само на рускини.Да идват на групички и ще им подаваме каквото пожелаят.Ако искат и разврат- раз в рот, раз в зад-Шматко
241
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ме е страх от Русия, с нея обща граница нямам. Страх ме е от продажни правителства слугуващи на САЩ и Турция с неотклонно следваната от тях имперска политика!!!
240
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако бяха реализирани проектите на първановия голЕм шлЕм щехме сега да сме в технически фалит
239
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще платим водката и черния хайвер, що да не платим. Ние сме богати и ей така пръскаме милиончетата за някакви *** проекти. Само че преди да се плати нещо е хубаво да се направи финансов одит на фирмичките които са похарчили тези парици.
238
2
 
9
 
! Отговори
Рамбо преди 12 години
Много ясно,ч е ще искатда си платим, но защо да не плати Бойко с банката на жена си, защо ние трябва да плащаме за нечии мизерии????
237
5
 
3
 
! Отговори
Братушки преди 12 години
Трябва да им платим, те са наши БРАТЯот Серьожка Путкарьов
236
12
 
6
 
! Отговори
qwer преди 12 години
Да си им плащаме,но тези пияни,крадливи руснаци да ги държиме далече от Б-я,това са едни колониалисти изверги и нищо друго,може гладен да стоиш,но е по-добре отколкото руснак да те мачка и да ти извива ръцете.
235
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бургас-Александруполис - БГ ЕАД е еднолична собственост на държаватадължи около 6.2 милиона евра наТранс-Балкан Пайплайн" Б.В., Амстердам, Холандия:)
234
2
 
6
 
! Отговори
до 242 преди 12 години
Значи не знаеш! *** е междуметие, няма нито форма за множествено число нито за мъжки или женски род, и явно не знаеш какво означава, вулгаризъм е и трудно се намира в официалните речници. Само да те светна че те поставя в ситуацията ти да си "рая" или "гоя" ако уважажаваш тяхното "***"
233
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние Българите винаги сме си плащали, виж джуджетата от кремъл още не са си платили неустойките за спирането на газа през 2009г.
232
5
 
8
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Откакто Борисов е на власт/умишлено не казвам ГЕРБ/, той спира проекти, но не стартира нищо. Освен говоренето му за магистрали и постоянните му оплаквания, че всички са му виновни. Дори и археолозите. Неговата визия за страната изглежда се свежда до това, че направят ли се пътищата, от само себеси икономиката ще тръгне. Всичко останало е на заден план. Има някакъв смисъл в това, но ако действително тези пътища се строяха. А дори и това не се прави. Имаме само безкраен низ от приказки.
231
5
 
6
 
! Отговори
orce преди 12 години
Pak pisuvate se najloso za RUSITE atie vi se vo istorijata i majka i tatko i treba da gi pocituvate.Od Osmanliskoto ropstvo znaete deka RUSITE ve oslobodija ,potoa od sramot da bidete fasisticka drzava zaedno so *** pak RUSITE VE OSLOBODIJA.Potoa tolku gi zasakavte da bevte pogolemi komunisti i od niv duri sakavte da bidete edna od SOVETSKITE republiki.I sega gi kritikuvate toa ne stava no davajte si go gazot da ve dupat zasto vie i tyaka ste nauceni da bidete dupelisci.Abe imbecili SITE vojn
230
6
 
4
 
! Отговори
DQDOTO преди 12 години
BRTU6KITE PO4NAHA QKO DA 6IBAT NE6TO :))))AMA TO I NA VREMETO NE IM DREME6E ZA BALGARITE DE. CELTA IM BE6E DA PREVZEMAT BOSFORA NO NE IM STIGNAHA SILITE DO TAM.
229
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
238Ако се беше случил този проект, България може би щеше да бъде на печалба след 20 години.
228
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се съдят там и да се разбират за кой колко пари дължи. Тоя проект беше антибългарски и добре, че ГЕРБ го спряха. *** а.к.а. 'социалисти' никога повече на власт, за да не се налага да плащаме неустоики за неизгодни проекти.
227
9
 
4
 
! Отговори
Tina преди 12 години
Естествено, че ще иска пари.Нормално е и ние да ги дадем.Нищо не е толкова ценно, колкото природното богатство.Ще прежалим и тези пари.Важното е природата и хората.Този проект не беше толкова важен.Важни са "Белене" и "Южен поток".