8 г. строг затвор за изтръгната със сила дамска чанта!

Присъдата бе постановена от Плевенския окръжен съд
Обновена: 13 юни 2012 06:20 | 12 юни 2012 21:20,
217
8 г. строг затвор за изтръгната със сила дамска чанта!
Снимка: архив, Булфото

Плевенският окръжен съд присъди 8 години затвор при първоначален строг режим на подсъдимия М.А. от Плевен, извършил грабеж с употреба на сила на... дамска чанта.

Съучастникът му З.Б. получи днес наказание от 4 години затвор, също при първоначален строг режим.

Стойността на откраднатите от двамата вещи е за 191 лева - дамско портмоне с 6 лева, GSM, ключове за 4 лева, спирала за мигли, дамско огледалце и други дребни вещи.

В обвинителния акт е записано, че двамата са нападнали жената на 9 ноември миналата година в условията на опасен рецидив.

Грабежът станал привечер на улица в града, като обирджиите нападнали жената в гръб - мъжете били облечени в тъмни дрехи и с беизболни шапки.

Съдът реши двамата мъже да изтърпят и предходни наказания от 2008 година, съответно по 11 и 8 месеца лишаване от свобода при строг режим, присъдени им за грабежи преди 4 години, но тогава с изпитателен срок.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
3
 
10
 
! Отговори
Аз преди 11 години
"Кокошкарските" кражби носят най-голямо обществено напрежение, защото засягат пряко всички. А и в крайна сметка престъплението си е престъпление, независимо от стойността на кражбата. А за това, че издръжката им била скъпа - предпочитам да плащаме да седят в затвора, отколкото да се разхождат недосегаеми по улиците. Данъците ни трябва да отиват за това, а не да се купуват апартаменти на тези, които нямат...
141
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре са ги осъдили,де да бяха осъдили и Калинката,дето фалшифицира диплома и медицински,дето бе на висок пост и резилеше държавата ,дето по български ни клеветеше пред Олаф и получаваше големи пари за тези деяния от данъците ни
140
3
 
8
 
! Отговори
иво преди 11 години
тези са луди!за убийство дават по 6!
139
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
8 години за грабеж на дамска чанта, ама видите ли те били рецидивисти, с предишни осъждания, с изпитателни срокове, които са нарушили и сигурно с по 50 заявителски материала... нищо, сега другарите ще скочат да защитават невинните граждани от полицейщината :)
138
1
 
9
 
! Отговори
Урановите мини! преди 11 години
Онбашията прави разумно предложение. Съобщиха,че месечната издръжка на един затворник е 800лв! Щом са непоправими, откъде накъде ще ги търпим? Уж дребни кражби, но на колко хора причиняват щети, а да не говорим за телесните повреди - от навехната длан, която може да развие лош ревматизъм и така да те инвалидизира до ударите по глават и ритниците, с които някои *** зашеметяват беззащитни жени, за да им дръпнат златното синджирче, което после ще продадат за 5-10 лева.Да се отърваваме от такива
137
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Присъдата е законосъобразна и справедлива-грабеж от рецидивист се наказва от 5 до 15 години, тоест 8 години е присъда към минимума. Съдът е проявил снизхождение, защото и да им беше наложил 14 години-пак щеше да е законно. 8 години-ако работи ще излезе след 6 години
136
1
 
13
 
! Отговори
ined преди 11 години
Той народа отдавна го е казал: "За милиони - няма закони, за кокошка - няма прошка".
135
9
 
14
 
! Отговори
alabala преди 11 години
Ами нелепа е присъдата... 8 години за грабеж? WTF? Че то за убийство дават по-малки присъди... Не защитавам обирджиите, но СЪДЪТ е попрекалил този път...Идеята е просто да няма двоен стандарт. Да съдят всички еднакво, а не за мишоците максимални присъди, пък за баровците пробации и условни!
134
0
 
17
 
! Отговори
Продължавам 168 преди 11 години
Докато съседите ми обясняваха кои са малолетните крадци,които се изживяват като герои, възрастен мъж непрекъснато повтаряше разтреперан:"Фанем ли ги без свидетели наблизо,че ги разтратим!"И обясняваше, че в чантички за документи, които същите *** изтръгнали от неговаите ръце, имало важни за него книжа, и колко трудно било да се сдобие с дубликат на един от документите.В моята чанта пък имаше ключове от много скъпа брава,купена в чужбина.Наложи се да я сменя с много по-ненадеждна.НЕ ГИ ЖАЛЕТЕ
133
1
 
25
 
! Отговори
Разсъждавайте! преди 11 години
Преди години ме боля контузена длан на ръката, с която изкарвам хляба си. Пострадах така в момента, в който малолетно, но силно момче рязко издърпа от ръката ми чанта, докато неговият съучастник ми отвличаше вниманието, учтиво правейки ми път, за да се разминем. Не бяха ***, а добре облечени, хранени и гледани седмокласници.Не мислете, че полицията ги е разкрила.Там само приеха жалбата ми, а от съседи разбрах *** от кое училище се подвизават безнаказано.Нали са под 16 г.НЕ ГИ ЖАЛЕТЕ
132
1
 
24
 
! Отговори
prawilno преди 11 години
НЕ БЪРКАЙТЕ! Това са рецидивисти. Предишните присъди са били условни. Но при този рецидив, при това с насилие, тези 8 години дори са малко. Дори само молив да бяха откраднали, пак трябваше да им дадат толкова. Битовата престъпност и най-вече кражбите, са бичът на нашето общество и това е начинът да се реагира. Отделно трябва да се помисли за "големите" крадци. Това че те се отървават, съвсем не значи, че и кокошкарите трябва да се измъкнат.
131
4
 
4
 
! Отговори
от съда преди 11 години
Да ЖИВЕЕЕЕ " ВЕЛИКА "БЪЛГАРИЯ!
130
1
 
6
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
не тази присъда е строга, а другите са меки. а всички които се възмущават ще им запомним иптата и като вземем властта - в урановите мини :)
129
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре, че не е имало и някой скъп вибратор.....поне 12 годинки щяха да му дадат...
128
6
 
8
 
! Отговори
топала преди 11 години
това е идиотския български съд щом нямаш какво да им пуснеш за бакшиш ковачки за 16милиона условно за 20 лева 8 години строг затвор право седи криво съди що е то българският изродски съд
127
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 11 години
За откраднати милиони присъда няма, за убийство условна.......Не, в съдебната система "Няма корупция" :)))
126
0
 
14
 
! Отговори
гост преди 11 години
Трябва преднадначението на затворите да се промени! Вече знаем, че затвора не превъзпитава, но и да спре да се "лежи" в затвора. Има толкова работа по почистване, по залесяване и много други /някой ги беше споменал преди мен/. Така ще се уплътнява времето на затворниците и ще облекчат издръжката с труда си. И условията им може да се подобрят и заплащането на охраната им. Малко да се освободи данъкоплатеца. Труда възпитава най-добре.
125
0
 
8
 
! Отговори
дан преди 11 години
Браво! Като нямат пари за "честните" ни съдии и прокурори там им е мястото
124
0
 
8
 
! Отговори
еее! преди 11 години
ама така кажете бе! ми те хората са си направили точките за бонус: посещение в затвора, с възможност за продължаване на престоя! те са си достигнали бройката от 10 криминални прояви, вече могат да ги съдят...Бравос! :)
123
0
 
13
 
! Отговори
БГ Съдия преди 11 години
Браво ! Малко им е !

Спонсорирани публикации