8 г. строг затвор за изтръгната със сила дамска чанта!

Присъдата бе постановена от Плевенския окръжен съд
Обновена: 13 юни 2012 06:20 | 12 юни 2012 21:20,
217
8 г. строг затвор за изтръгната със сила дамска чанта!
Снимка: архив, Булфото

Плевенският окръжен съд присъди 8 години затвор при първоначален строг режим на подсъдимия М.А. от Плевен, извършил грабеж с употреба на сила на... дамска чанта.

Съучастникът му З.Б. получи днес наказание от 4 години затвор, също при първоначален строг режим.

Стойността на откраднатите от двамата вещи е за 191 лева - дамско портмоне с 6 лева, GSM, ключове за 4 лева, спирала за мигли, дамско огледалце и други дребни вещи.

В обвинителния акт е записано, че двамата са нападнали жената на 9 ноември миналата година в условията на опасен рецидив.

Грабежът станал привечер на улица в града, като обирджиите нападнали жената в гръб - мъжете били облечени в тъмни дрехи и с беизболни шапки.

Съдът реши двамата мъже да изтърпят и предходни наказания от 2008 година, съответно по 11 и 8 месеца лишаване от свобода при строг режим, присъдени им за грабежи преди 4 години, но тогава с изпитателен срок.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
3
 
19
 
! Отговори
Дидо преди 11 години
Много е странно. Гледам оня ден, за тройно убийство- 6 години. Тук за открадната чанта- 8 години. *** я разбери съдебната система...
121
10
 
3
 
! Отговори
имбецили преди 11 години
ДВЕ правописни грешки в ЕДНА дума! Пише се беЙСбол, неграмотници такива, а не беИЗбол...!
120
0
 
18
 
! Отговори
сет преди 11 години
Точно така издръжката на затворник е скъпо удоволствие!Затова,за такива провинения ,трябва да има други мерки-бачкане,ама яко,до припадък-има къде-сума ти места има за поддръжка,зимата има улици за чистене и по полето има работа и коритата на реките са затлачени!!Както може да пазят черешите,така ще пазят и тях ,докато бачкат,иначе няма оправяне,ще лежат в панделата,ще ги пускат-и пак същото!
119
0
 
6
 
! Отговори
Vesso преди 11 години
Като чета заглавието и повечето коментари няма много надежта престъпноста в България да бъде докарана до санитарния минимум.При такава журналистика и такъв"матреал"за работещето гражданско общество не може и дума да става.Някои от написалите по долу коментари явно действат първосигнално,без въобще да мислят.Затова ще продължаваме да четем новини за поредното престъпление на поредния"герой"с богато криминално минало.А когато на някой от тях пострада близък ще почнат да *** за мъст.
118
5
 
7
 
! Отговори
но комент преди 11 години
Един затворник струва на данъкоплатците около 1000 лева месечно-за охрана, храна, отопление , осветление и прочие разходи.8 години са 96 месеца-ето ви 96 хилядарки похарчени, за да могат *** да изпадат в телешки възторг.
117
6
 
6
 
! Отговори
но комент преди 11 години
Давайте,стройте затвори, затваряйте болници и училища.нали примера ви са любимите ви САЩ,страната с най-много затворници в света.повече от Китай, за сведение на един по-долу, дето се възхищаваше от китай.А защо само 8 години затвор-давай направо доживотна присъда, а защо не направо-смъртна присъда?Какво ще си играем с разни престъпници-няма човек, няма проблем, куршум в главата и толкова!И какво ще ги чакаме да направят нещо-давай направо-всички ***, гейове,после на когото дойде ред.
116
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заглавието на журналистите е супер подвеждащо! Това са рецедивисти, които са грабили години на ред!
115
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много му били.Написали са ви го хората- в условия на опасен рецидив.Тва значи ,че въпросните *** имат по 10-15 престъпления.Кво да ги пуснат ли?Да им дадат по 2000 лева да има да си харчат и да ги откарат по домовете.Единственото нещо за което се възхищавам на страна като Китай е как често прилагат смъртно наказание на всякакъв вид престъпници-от "дребни риби" до висши партийни функционери.Също така ме радва отношението към амнести интернейшанъл и разни там скандинавски комитети.
114
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А Данчо Лечков условно....не е зле! ЗА 190 лв 8 години, а за 20 млн условна! Пародия!
113
1
 
15
 
! Отговори
Ашколсун преди 11 години
А за изтръгнатите ни души - нито година затвор за никого!
112
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 139Глупашко *** смотано, оня великия ви президент Мезонетов колко открадна ве ? Ми гейзера и грозното му подобие на жена ? Що не си изпееш вашта партия колко окраде от нас ? време е и ние да крадем от вас! А ваще протежета на ниските нива виж как един по един почват да търкат нара.***. Всичките щото много разбирате затва от 20 години ангелско управление сме така.
111
2
 
17
 
! Отговори
Система 03 преди 11 години
Добре де, сега тия трябва ли да ги пуснат, само защото има други неосъдени престъпници?Много хубаво са ги осъдили. Сега трябва и Любо пъпката и Огнян Дойнов да ги вкарат за по 50 г. и нещата ще добият завършен вид.
110
3
 
13
 
! Отговори
Левата ръчичка преди 11 години
Ей, така трябва да се действа! Народо-населението трябва да се научи, че ще прави кавали в затвора дълго време, ако стъпва накриво!
109
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Nemat kinti, sori Maikal .
108
4
 
27
 
! Отговори
тошко бирата преди 11 години
Съдиите са по-големи престъпници от самите престъпници.
107
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За една чанта - 8 години, много добре!Но защо за 6 апартамента цялото чиновничество се хвърли да оневинява престъпника? Това не бе добре!
106
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
105
1
 
21
 
! Отговори
Krum преди 11 години
В никакъвслучай не може да се смятта, че в Б-я има правосъдие със свесправосъдния министър да даде обяснениетни магистрати. За убииства с по няколко жертви дават условни присъди и то най-системно, а за изтръгната дамска чанта с 100лв и спирала за мигли 8 години строг тъмничен затвор. Тоя *** няма скоро да бъде почистен и да спрат да ни се подиграват и на всичкото от горе от ПРАВОСЪДНАТА СИСТЕМА. хАЙДЕ ОТВОРЕНИТЕ бсп ДА ИЗВИКАТ В ПАРЛАМЕНТА правосъдния министър да даде обяснение на тия бълга
104
0
 
3
 
! Отговори
sopol преди 11 години
ako imaha malki deca , 6tqha 3 god uslovno da polu4at
103
0
 
8
 
! Отговори
буба4ко преди 11 години
"опасен рецидив" - ако тия хора са извършили преди това 20 кражби, изнасили 2-3 девойки и имат само условни присъди, защо да не им се дадат вече реалните присъди?Всички знаем как този нониварски сайт изопачава !

Спонсорирани публикации