"Масата" в "Сфумато"

Полското музикално представление гостува на "Световен театър в София"
12 юни 2012 08:44, Петя Славова
0
 "Масата" в "Сфумато"
Снимка: "Световен театър в София"

Съчетаване на музика, театър и различни стилове (джаз, идилични мелодии, етно музика), зареждайки се от енергията на контрастите, може да видим в спектакъла "Масата". Трупата от Полша предлага едно приключение за слуховите навици на зрителите, като същевременно разтварят за внимателния наблюдател вратата към света.

Постановката е на "Карбидо", което означава „свободен избор” и музикантите от вроцлавската група го упражняват с пълна сила.

Спектакълът може да видим на 12 юни от 20.30 часа в Театрална работилница "Сфумато".

„Масата” на "Карбидо" е театрализиран музикален спектакъл за четирима изпълнители и един уникален инструмент - специално проектирана и създадена маса, която прозвучава в съчетание с глас и звукови ефекти, произведени от различни обекти и материали. „Масата” е зрелищен концерт със завладяващи ритми и физическо присъствие, които отвеждат публиката на електроакустично музикално околосветско пътешествие.

Музикантите са работили два месеца по изработването на масата с помощта на лютиери, дърводелци и саунд дизайнери. Конструирането продължило, докато не направили от една мебел изключително чувствително устройство, което улавя и увеличава и най-малките вибрации и ги трансформира в звук.

Още по темата

Спектакълът печели номинация за най-добро представление на Единбургския театрален фестивал 2007, наградата за алтернативно представление на фестивала TOUCAN OFF 2006 във Вроцлав и на Световния фестивал на свободната сцена Perth 2012 в Австралия.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации