Волейдрамата продължава: Зам.-шефът на федерацията подаде оставка

Ивайло Константинов изрази несъгласие със случващото се в отбора
Обновена: 12 юни 2012 15:01 | 12 юни 2012 12:00, Красимир Ангелов
147
Волейдрамата продължава: Зам.-шефът на федерацията подаде оставка
Ивайло Константинов (в ляво) напуска постта си на вицепрезидент на родния волейбол. Снимка: Булфото

Трусовете в родния волейбол продължават с пълна сила, след като днес вицепрезидентът на родната федерация и президент на волейболен клуб Марек Юнион Ивкони Ивайло Константинов подаде оставка от постовете, които заема във волейболната ни централа.

Той изпрати специално писмо до медиите и до Общото събрание на БФВ, в което съобщава причините за това негово решение, които логично са свързани с последните скандали в най-успешния ни колективен спорт.

"Моля да бъда освободен от заеманите от мен постове - Вицепрезидент и член на УС на БФВ поради възникналата скандална ситуация между ръководството на БФВ и екипа на бившия национален селекционер Радостин Стойчев (чиито гарант бях аз) и някои от националните състезатели, довела до недоверие в ръководството на БФВ", посочва Константинов в писмото си.

Вицепрезидентът на централата посочва, че решението му е породено и от факта, че ставащото "е против принципите ми, администрацията да бъде пречка за максимално добрата изява на всеки спортист или отбор (визирам декларацията на Матей Казийски, че напуска националния отбор, заради ръководството на БФВ)".

"Като се надявам на правилно разбиране на мотивите на моята оставка, оставам с най-добри чувства към волейбола и декларирам готовност за помощ и съпричастност винаги когато това е по силите и възможностите ми", завършва писмото си Ивайло Константинов.

Още по темата

Както е известно вчера следобед националният селекционер Радостин Стойчев хвърли оставка и обяви на специална пресконференция, че няма да води трикольорите на Олимпиадата в Лондон.

"Ще предприема действия за прекратяването на договора си с националния отбор и потвърждавам решението си. Считам, че има достатъчно основания за оставки не само на Данчо Лазаров, а и на всички членове на УС и избирането на нов такъв“, заяви Стойчев.

Стойчев посочи, че причините да поиска оставката на Данчо Лазаров са няколко: неефективното управление на федерацията, скандали във всички волейболни първенства, Управителен съвет от над 20 члена на федерацията.

Самият Лазаров обаче не се трогна от ситуацията и обяви, че няма никакво намерение да напуска шефския пост в родната централа.

"Нямам коментар за Радостин Стойчев, защото няма информация. Досега се занимавахме с организация. Не мога да гадая с кой треньор и кои играчи ще заминем за Аржентина. Защо трябва да давам оставка? Кога да си дам оставката – сега, веднага или след малко?", обяви Лазаров пред "Канал 3".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом като може без храна,може и без волейбол.Защо ни занимавате непрекъснато с тези ***?Не е ли ясно ,че за едните е по важно да се хванат за гущата откокото да представят достойно страната си?Другите не искат да изпуснат кокала.Така е когато в една държава всчико се решава в столицата,даже и волейбола....Голям та*ак сме .
78
1
 
9
 
! Отговори
до 86 преди 11 години
Ти не си реалист са тъпо ***....вероятно заинтересован , платен дръскач...почти *** ако питаш мен!
77
0
 
11
 
! Отговори
Много весело ... преди 11 години
Гледам "пресконференцията" до тук - и все повече затвърждавам мнението си! Големи смешници са тези от федерацията!!!!
76
2
 
23
 
! Отговори
реалист преди 11 години
Треньора не може да определя шефа на федерацията. Но когато федерацията се ръководи от ченгета, с ченгеджийски похвати и мирише на корупция/вкл от Любо Ганев/ дълг на всеки честен човек е да се бори с корупцията. Не на Ченгетата в Спорта! ...всички до се борим срещу корупция, шуробаджинавщината и ченгетата. Да на Стойчев.Тъжното е ,че човек извън БГ трябваше да ни каже че Лазаров е ***! Ние явно не го знаем...или сме страхливи мишки...Тъжно е...Поне сега да кажем ...Стойчев ние сме за теб!
75
0
 
15
 
! Отговори
до 86 ... "Реал преди 11 години
Я по-добре ходи да си пиеш хапчетата! Кой разкара Пранди и Стоев?
74
23
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
....Така че аз все още ЧАКАМ ОТ ВАС,ЗАЩИТНИЦИТЕ НА СТОЙЧЕВ И КАЗИЙСКИ,ДА МИ ИЗБРОИТЕ ЗНАЧИМИТЕ ПОБЕДИ... ЕДНА ПО ЕДНА... НАЧЕЛО НА БЪЛГАРИЯ?!?! Айде де... нали много знаете... и той е най великия тренер!?!? ЧАКАМ ВИ?!? Или само ще ми говорите празни приказки ?!?!.... Оставете го тоя далавераджия-номенклатурчик Лазаров... ИСКАМ ДА ЗНАМ "ПОБЕДИТЕ" ЗА БЪЛГАРИЯ НА СТОЙЧЕВ ОТ ВАС?!?.... И Марто Стоев... и Силвано Пранди са в ПЪТИ ПО ДОБРИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ ТОЯ ПРЕДАТЕЛ !!!!!.....
73
0
 
6
 
! Отговори
иво преди 11 години
Винаги съм си мислил , че най големият инригант в последните десетилетия беше Тодор Живков. Пасти, пасти да яде,"горкият".Който има глава, да мисли-народна поговорка.
72
0
 
10
 
! Отговори
до 78 ... "реал преди 11 години
Абе пич, ти явно си голям спортист, щом спорта го обърна на математика! Колко победи имал - чакай - какво искаш да кажеш - когато има пълна зала = автоматично победа! То ако така ставаше нямаше нужда да се гледа спорт - който организира той печели! Я се вземи в ръце и помисли малко - само е достатъчно да гледаш двете пресконференции и да ти се изясни за какво става дума! Втората още не е започнала, но цирка вече е на лице!!!!
71
0
 
2
 
! Отговори
? преди 11 години
Гледай мачове и чети повече-другото,ако го нямаш-не може да ти се помогне!
70
2
 
23
 
! Отговори
iceboy преди 11 години
абе ей палячовците дето плюят стойчев..нямал бил успехи да не би вие да направихте тренто толкова пъти шампион на италия а?? или вие спечелихте световното клубно първенство??кажете бе мишки ***???защото не става затова ли толкова години е треньор на най-силния клуб в момента????само ***,некадърници ихора непистигнали нощо в своя жалък живот могат да го твърдят това.човека напуска защото има топки и гордост, матей също за разлика от вас скопени нещастници
69
0
 
13
 
! Отговори
ревизия преди 11 години
Интригите и похотливостта са специалност на селския сваляч "инж"Лазаров.Кой нормален треньор и шеф във волейбол.федерация ще сваля волейболистка и ще й прави дете?!Да не говорим за фактите изнесени от Стойчев на пресконференцията.
68
18
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
....По надолу ме псувате.... нацъкали сте ми сума ти минуси.... говорите празни приказки от рода на какво бил постигнал Стойчев в Тренто и колко интелигентен бил...?!?! Никой не му отрича успехите в Италия,Европа и света!!! Наистина е интелигентен и високомерен мъж! ОК! И КАКВО ОТ ТОВА ПИТАМ АЗ?!?.... Защо никой от вас,големите разбирачи и защитници на предателите Казийски и Стойчев,НЕ МИ ОТГОВОРИ СЪС ФАКТИ...ЕДИН ПО ЕДИН... КОЛКО ВАЖНИ ПОБЕДИ ИМА ТОЙ НАЧЕЛО НА БЪЛГАРИЯ ЗА ТЕЗИ ГОДИНИ?!? КОЛКО?!
67
0
 
15
 
! Отговори
чистка преди 11 години
Трагедията на нашите лапачи и некадърници във волейболната федерация е,че бъркат частно заработените пари в чужбина на Стойчев и краденето от държавата България на оялите се търтеи в БГ.!
66
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Инженерчето" начело на Федерацията е постиогнало много за Българиоя,а Радко - нищо, освен интриги и дразги.Долна постъпка!
65
1
 
21
 
! Отговори
ОДИТ преди 11 години
Който се смее последен,най-добре се смее!Като се направи ОДИТ и проверка във федерацията,тогава ще изплуват криминалните престъпления на самозабравилите се,многобройни търтеи-администратори.Виновните-вън и на прокурора,а новото ръководство да има изборна и мандатна система.Не може един хрантутник да "управлява"волейбола 15-16 години?!Коя държава би се лишила от елитен състезател и треньор,каквито са Казийски и Стойчев?!
64
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Тренто са му осигурили най-скъпите играчи. Защо в националния отбор не може да отлепи? Той дойде в национала за по-хубава визитка,а не от друго- той е уникален егоист-доказа го с това долно оттегляне, което обаче е добре за отбора,че си тръгна един неуспял тренер.
63
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Неуспехите на Радо са това,че няма успехи на фона на постиганото преди.Владо Николов- достоен наш капитан! Наиден Найденов - успех на новия треньор.
62
1
 
17
 
! Отговори
ppp преди 11 години
И къде са неуспехите на Радо? Класиране на финали на световна лига където не сме били от има няма 5 години, загуба от русия на европейското ли е неговия грандиозен провал? Нека не припомням загубите на отбора по времето на Мартин Стоев когато имахме и Пламен в топ форма срещу отбори като финландия (3 пъти за 1 сезон във мачове с огромен залог), испания (2 пъти).Силвано Пранди беше уволнен заради един единствен мач въпреки блестящото представяне на европейското година по-рано.
61
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Любо ганев се е ухилил доволно и е прав, а Сашо Диков много нервен нещо,нали е клакъор на Стойчв.
60
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България във всички федерации не е била повече от 2-ро място в историята си. При Лазаров успехите са много добри,а Стойчев добре че си тръгна-при него липсваха успехи. Преди него същите играчи станаха 3-ти.Той ни върна точно два пъти назад.

Спонсорирани публикации