Чеци излиза на свобода срещу 15 000 лева

Според съда липсват доказателства, че той е убил Яна Кръстева
Обновена: 1 авг 2012 15:17 | 1 авг 2012 14:53,
118
Чеци излиза на свобода срещу 15 000 лева
Николай Русинов-Чеци излиза под гаранция от 15 хил. лв. Снимка: Impact Press Group

Николай Русинов-Чеци, обвинен за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина, излиза на свобода срещу 15 000 лева.

Това реши Софийският градски съд, който заседава при закрити врата. Причината за това е да се предотврати изнасянето на данни за интимния живот на обвиняемия. Промяна на мярката беше поискана от защитата на Чеци.

Според съдия Мариан Марков няма достатъчно доказателства, че именно той е убил 28-годишната Яна.

Липсвал и мотив, който да е причина Чеци да убива Кръстева. А половият акт между тях по-скоро не е бил насилствен. Не се изключвала и възможността двамата да са се познавали преди фаталната нощ.

Още по темата
Чеци бе задържан в края на април и бе обвинен, че в съучастие е убил по особено мъчителен начин и с особена жестокост Яна.

Основанията за повдигнатото му обвинение бяха резултатите от ДНК експертизата, изготвена в Австрия.
Според нея от намерените на местопрестъплението седем косъма пет принадлежат на Русинов, а другите два – на неизвестни лица.

Въпреки че четири месеца в ареста прекара и Пламен Трифонов, впоследствие се оказа, че срещу него няма доказателства за съпричастност към смъртта на момичето.

На осми май Софийският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение на Софийския градски съд и остави Чеци в ареста.

Тогава защитата на Николай Русинов твърдеше, че той единствено е имал сексуален контакт с Яна Кръстева, след което си е тръгнал.

Адвокатът му изтъкна, че независимо от резултатите от експертизата това не дава основание да се приеме, че Русинов е убил Яна.

Трупът на Яна Кръстева бе намерен от случайни минувачи на 10 юли миналата година в Борисовата градина в София.

Момичето е било видяно за последно в парка по време на музикалния фестивал София рокс да слуша с приятели гостуващата група Джудас Прийст.

Прокуратурата може да протестира решението пред Апелативния съд. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 11 години
Николай Русинов-Чеци,втори братовчед на ''големия министер'' Н. Младенов,не всички медии имат смелоста да публикуват това.
85
0
 
2
 
! Отговори
Раник56 преди 11 години
Сумага определена ,като гаранция ....говори красноречиво . Този Плондир има пръст в смърта на Яна и всички го знаят .
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BOIKO,BAT BOIKO KADE SI SABODI SE TI NI IZLAGA 4E 6TE IMA SPRAVEDLIVOST
83
0
 
4
 
! Отговори
Отново празен въздух преди 11 години
За мнението на хората относно решението на съдия М.Марков да пусне на свобода срещу парична гаранция подозирания за убиец на Яна Н.Русинов четете в е-медията ТОП СКАНДАЛНО: Освобождаването на сочения за убиец Николай Русинов Чеци от Софийския съд потресе мнозина граждани, които определиха това като поредното позорно петно върху съдебната система на България. Припомняме, че на последното си заседание, Чеци беше пуснат на свобода срещу 15 000 лева гаранция. Магистратът взел решението съдия Мариян Марков отговори на журналистически въпроси и разкри своята гледна точка по случая. В залата той показа увереност, но след това не изглеждаше толкова сигурен в преценката си. В крайна сметка, според него няма мотив за извършване на ужасното деяние, виждал само много версии. Та така: соченият за човек със собствено мнение от колегите си от НО на СГС застаряващ съдия практически се оказа човек, разчитащ на своето предчуствие, някакви объркани разсъждения, несъвсем логически изводи и като резултат, както казваше един известен професор Вучков - празен въздух под налягане
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не се учудвям изобщо, но нека да не забравяме, че всичко в този живот се връща нищо не остава ненаказано. съдиюта да му мисли все пак и той има деца, ами ако беше се случило на тях, пак ли щеше да го пусне. животът не остава длъжник на никого, рано или късно под една или друга форма всичко се връщаааааааааааааа
81
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България ,за да е сигурен съдията ,че подсъдимия е убиеца трябва да има и снимков материал как точно я души.Щом не иска да се подложи на детектор на лъжата и не си спомня някои неща това означава ,че 99% е убиеца, а и в 5 сутринта ,когато вече е светло някой да намине случайно ей така да убие момичето е почти невъзможно
80
1
 
14
 
! Отговори
Калпава държава преди 11 години
Тук всеки може да бъде убит, изнасилен, ограбен, а насилникът след това да смърка кока в дадена чалготека, до следващия си УДАР.
79
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не се учудвам от решението на съда.Все пак живеем в България,където депутатите я направиха Рай за убийците!
78
2
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Уау, от 7 косъма цели 5 са на Чеци. Повече от половината! Чеци браво! Освен спермата си успял да пуснеш и доста косми, при това при доброволен сексуален акт. Този който й е счупил ребро и я е смазал от бой е успял да пусне само два косъма, докато тя се е защотавала. Явно Чеци се бъса като котка и нищо чудно съдия Марковски и всички, които имат контакт с него, той да им е "подарил" по някой свой косъм.
77
3
 
6
 
! Отговори
CHECI преди 11 години
Ubieca sam az, a tez nekadarni sadii me izkaraha , nevminiaem , che ne sam e ubil.Ima dostatachno dokazatelstva. No dokazatelstvata niama znachenie, parite sa ot goliamo znachenie.. Imash li pari vsichko se prekratiava
76
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
CPORED SADA LIPSVAT DOKAZATELSTVA, CHE TOI E UBIL IANAABE MALOUMNI ..SADII....OT TEZ DOKAZATELSTVA....KAKVO POVECHE. CHETIRI KOSAMA SA NAMERENI..ZNACHI I TOI IMA PRAS V TOVA.TIA SPIALA TOI SI TRAGNAL.....ZASHTO PONE NE E SABUDIL DA I KAJE, CHE SI TRAGVA , A E OSTAVIL NA PROIZVOLA NA SADBATA.....ZASHTOTO TOI E UBIL I E ZARIAZAL ZADA NIAMA DOKAZATELSTVAUBIECA E ...SAMO CHECI......SMART ZA CHESIVARNETE DELOTO OBRATNO DA SE PRERAZGLEDA.....NEMOJE UBIECA DA E NEVINEN MRASNI DOLNI SADIII
75
0
 
5
 
! Отговори
ана преди 11 години
До 87--- може би не я е събудил, защото не е могъл, тя вече е била мъртва. Защо смяташ, че така бързо след това си събра парцалките и избяга??? Бил чул отнякъде и се уплашил...Как пък толкова бързо се разпространяват, че хванал първия полет...
74
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
UBIECA E.....CHECI 100% GARANCIIA
73
0
 
13
 
! Отговори
Никоя преди 11 години
И все пак, ще разберем ли някога кой уби Яна?Или и това грозно убийство ще остане неразкрито, като на сестрите Белнейски?
72
2
 
6
 
! Отговори
до 81 преди 11 години
Никой от Варна не би се кръстил Варналия. Така ни наричат тези от Бургас или Толбухин (Добрич). Думата която ви убягва е "Варненец"!
71
1
 
0
 
! Отговори
Митко Манафов преди 11 години
razkritia/177854/%D1%87%D0%B5%D1%86%D0%B8/
70
0
 
13
 
! Отговори
И готовооо... преди 11 години
Тая мазна *** Чецито си е платил едни пари,а пък някой по веригата си ги е гушнал сладко-сладко тия пари и готовоооо-Чецито невинноооо...!И после в България нямало корупция ли ?!Хахахаха...*** ти гнусната долна държава!Ама така е-докато тоз *** народ не грабне сопите,нещата никога няма да се оправят!
69
0
 
13
 
! Отговори
И да не я е убил, преди 11 години
С кой акъл нормален мъж би оставил голо момиче да спи само в парка нощно време! Ясно е, че и други хора са се шляели там след концерта и че някой може да ги е видял.Ако този някой е негодник или психопат, ще се възползва от момичето, веднага щом като партньорът й си тръгне.А тази гад Чеци дори не я е събудил, за да знае тя, че ако не тръгне с него, ще трябва после сама да се пази от ***. Виновен е само заради това,че я е оставил сама!Съдейки по жестокостта,убиецът е или психопат, или ***!
68
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правил секс с нея докато е бил под въздействие на алкохол и наркотици. Не дошъл на работа още преди да намерят тялото. Избягал в чужбина. *** съдиите
67
1
 
16
 
! Отговори
ОТВРАТЕНА преди 11 години
На съдийката дето го пусна тоя мазен й пожелавам такъв зет!

Спонсорирани публикации