Денис Ершов обвинен за злоупотреби за 1 млн. лв. в "Петрол"

Бизнесменът е пуснат под гаранция от половин млн. лв.
Обновена: 14 авг 2012 14:45 | 14 авг 2012 13:05,
60
Денис Ершов обвинен за злоупотреби за 1 млн. лв. в "Петрол"
Денис Ершов на влизане в следствието. Снимка: Булфото

На  бизнесмена Денис Ершов е повдигнато обвинение за злоупотреби в размер на 1 млн. лв. в "Петрол", съобщи той пред журналисти, след като беше привикан в столичното следствие.

Ершов е пуснат на свобода срещу гаранция от половин милион лв.

По-рано днес той беше конвоиран  до столичното следствие, след като снощи беше задържан на летището в Бургас.

Бившият собственик на "Петрол" е бил доведен принудително във връзка с досъдебно производство за злоупотреби в "Петрол".

На влизане в столичното следствие Ершов заяви само, че не знае защо е тук.

На руски език той допълни, че не знае за какво го издирват разследващите. Той беше доведен с джип и придружен от двама служители на съдебна охрана.

Още по темата
В сградата на следствието Ершов влезе с куфар, като в колата, с която беше доведен, имаше и негов сак.

Бизнесменът беше задържан вчера на летището в Бургас, когато се е връщал от чужбина, след като предишния ден той е напуснал безпроблемно страната.

 „Г-н Ершов никога не се е укривал от съдебните власти. Последните четири месеца той беше със здравословни проблеми, за което бе хоспитализиран в болница "Токуда". Това е досъдебно производство, което се води пред следствения отдел на Софийска градска прокуратура по повод сигнал за злоупотреби в "Петрол"“, съобщи защитникът му Анна Павлова.

Първата призовка към Ершов е била изпратена през май, а от април той се е намирал в болница "Токуда", където се е лекувал.

След като е получена първата и още пет-шест призовки след нея, Попова е информирала редовно прокуратурата за това къде се намира бизнесменът. Освен това и експертите констатирали недоброто здраве на Ершов, като са го посетили непосредствено след извършена операция.

На 28 юни той е бил призован от съдебна охрана в Гранд Хотел Поморие, където е бил на рехабилитация след операцията.

Ден по-късно на 29 юни бизнесменът вече е обявен за национално издирване и му е забранено да напуска страната. Последното ограничение обаче е било отменено преди дни.

Тя беше категорична, че Денис Ершов не е призован в качеството си на обвиняем.

През юни бившият президент на руската република Калмикия и настоящ ръководител на Световната шахматна федерация (ФИДЕ) Кирсан Илюмжинов закупи 52.5% от българския доставчик на горива "Петрол Холдинг” от руските бизнесмени Денис Ершов и Александър Мелников, които притежаваха съответно 47.5% и 5% от "Петрол". Останалият дял принадлежи на Митко Събев, с когото Ершов и Мелников се съдят от години.

През 2000 г. тогавашният директор на Националната служба „Сигурност” ген. Атанас Атанасов издаде заповед, с която на Ершов бе наложена административна мярка „отказ за влизане в страната” за срок от 10 години. С него същото наказание получиха израелският бизнесмен Майкъл Чорни и още трима руски граждани. Мотивът на службата бе, че представляват заплаха за националната сигурност.

Четири години по-късно Софийски градски съд, а след това и Върховният административен постановиха, че забранителната заповед срещу Ершов е нищожна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
ДЖУРАСИК ПАРК преди 11 години
КАКЪВ Е ТОЗ МАЙМУН.....ЕГА ТИ КОСЪМА.
51
0
 
3
 
! Отговори
Баш преди 11 години
Баш бизнесмен - добре облечен, стегнат, фин,честен, интелигентен, чист и почтен. Не ми се вярва подобен човек да е крадец.
50
0
 
1
 
! Отговори
?????? преди 11 години
Погледнете това лице,има ли вид на престъпник , на лъжец, на крадец на мошенник? Той излъчва самата невинност.Как не ви есрам да оплювате такъв свят човек.ЗАЩО НИ ПРАВИТЕ НА БАЛЪЦИ ,БИТ И Е...ПРИЗНАВАТ ЛИ СИ?
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МНОГО *** НАРОД, ЕЕЕЕЙ. "МАСЛАРОВА Я ОБВИНИХА ЗА МНОГО ПОВЕЧЕ, А ОЩЕ СИ ВЗЕМА ДЕПУТАТСКАТА ЗАПЛАТА".ТАМ Е РАБОТАТА,ЧЕ ЗА НИЩО НЕ Е ОБВИНЕНА.САМО СЕ РАЗЛАЯХА И ТОЛКОВА.НИЩО НЕ Е ДОКАЗАНО.ДОРИ НЕ Е ОТНЕТ ДЕПУТАТСКИЯТ Й ИМУНИТЕТ.КАКТО ВИНАГИ СЕ ДЕМОНСТРИРА КАЧЕСТВЕНО НИЩОПРАВЕНЕ.ЕРШОВ ЩЕ СИ ПЛАТИ НА БОКО И ЦЕЦО И ВСИЧКО ЩЕ УТИХНЕ.КАК ТОЗИ *** НАРОД НЕ РАЗБРА,ЧЕ НИ УПРАВЛЯВАТ БАНДИТИ,КОИТО СЪЩИЯТ ТОЗИ *** ЕЛЕКТОРАТ ГИ ИЗБРА.
48
0
 
4
 
! Отговори
бензинджия преди 11 години
да разследват ама хубаво и тез под него в петрол че дойдоха голи като пушки а сега елате ги вижте
47
3
 
1
 
! Отговори
1 преди 11 години
awe pcyvate gerp ama do sa ne sum videl takiva obvinenia i zadurjani.Davai boiko ba4ki izlishnite po dobre da ostanat samo golemite. nai mrazim mishocite.
46
5
 
6
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
51 има 2 варианта или си твърде ***,или си ангажиран *** към Партията-майка.Първо да те питам,как ги преброи 600 млн $ и второ знаеш ли,че когато Костов застана начело на тази Държава,тя беше в хиперинфлация осмукана до шушка от Червените барони,а само след 2 години дойдоха резултатите от едно добро управление,за съжаление посечено от дългата ръка на ДС-другарите и простотията по тези географски ширини...
45
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давай ГЕРБ-троши дебелоГъзите изедници!Пак ще гласувам за теб-докато "успелите *** се научат,че тук има закони и ред!!!
44
4
 
8
 
! Отговори
следва в Бг преди 11 години
Лицето --И.Й.Костов ,ще бъде обвинен за откраднати от Бг хазна ,само ---600 млн. $$$$$,ама ---ДРУГ ПЪТ!?
43
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре че ГЕРБ взе властта, че такива мафиоти като Ершов, които дейно участваха в приватизирарането на страната ни за 1 лв , ще влязат в затвора! Очаквам Костов, един от най-главните виновници за дивата и безконтролна и нарочно направена приватизация при която държавни активи за милиарди преминаха в ръцете на шепа хора от бившата номенклатура, които пък дадоха придобитите на безценица предприятия на такива "бизнесмени" като Ершов да ги управляват т.н. бушони, много от които изгърмяха доста млади
42
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези са му джобните.....издишате!!!!
41
7
 
8
 
! Отговори
До OPTIMIST преди 11 години
"Аз лично не искам да управлява Доган, Костов, Кунева, Сидеров, Янев и най-вече Станишев. "Да, ама точно Доган и шефовете на станишев те управляват сега. А бат ти Бойко, също като станишеф прави каквото му кажат, само дето е по-устат по медите.
40
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МАСЛАРОВА Я ОБВИНИХА ЗА МНОГО ПОВЕЧЕ,ПЪК ОЩЕ СИ ВЗИМА ДЕПУТАТСКАТА ЗАПЛАТА,А НИЕ СИ СТАВАМЕ ОЩЕ ПО БЕДНИ.
39
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви са тези смешки? Ершов бил взел собствената си брадва от двора на пъна-едни пари? Къде го видяха длъжностното присвояване, на Ершов, а не на Доган, Масларова и ...? Това са си търговски, гражданско правни спорове, ако има въобще някакъв спор, нечии претенции. А за някаква си проверка, по тъжба на заинтересован, Ершов ги бъзика с възглавница.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко си ми простичко само. Питай някой по-умен от теб дали гаранцията се връща. Но това е стандарт за БСП, да сте толкова прости"Абе 32 ти освен, че си гербер май си и блондинка. Гаранцията не се връща само ако се наруши.
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Състоянието на поя *** надхвърля 1 млрд. долара, само от продажбата на дяловете си в Петрол е взел над 400 млн............ 1 млн. за него са жълти стотинкиЧини ми се българските власти се поставят в услуга на руската олигархоя и мафия
36
0
 
9
 
! Отговори
arhar преди 11 години
А Трактора има ли нещо общо с Токуда / финансови интереси / ?
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно ми е, защо за частни интереси (освен ако не са данъчни престъпления) се намесва прокуратурата?
34
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие самите вярвате ли си, че всеки престъпник е социалист и те са лошите а добрите са десните?!Доста *** пропаганда!
33
0
 
3
 
! Отговори
arhar преди 11 години
28 юни не беше ли РД на Гоце ?

Спонсорирани публикации