Палестинската автономия с по-висок статут в ООН

Общото събрание прие резолюция с голямо мнозинство
Обновена: 30 ное 2012 14:58 | 30 ное 2012 07:46, Елка Василева
144
Палестинската автономия с по-висок статут в ООН
Палестинците в Рамала празнуват. Снимка: Reuters

Общото събрание на ООН одобри с голямо мнозинство резолюция, с която се повишава статутът на Палестинската автономна власт от общност в държава-нечленка.

Документът беше приет със 138 срещу 9 гласа и 41 въздържали се. Три страни не участваха във вота. Франция, Русия и Китай гласуваха "за", докато САЩ гласуваха против, а Великобритания се въздържа. Сред 41-те въздържали се страни бяха България, Германия, Австралия, Босна, Хърватия, Черна гора, Южна Корея, Румъния, Словения, а сред гласувалите "за" - Австрия, Белгия, Кипър, Дания, Египет, Финландия, Гърция, Ирландия, Италия, Япония.

Още по темата

Вотът не означава официално одобряване на създаването на държава Палестина, подчерта посланикът на САЩ в ООН Сюзан Райс.

Пред Общото събрание на ООН палестинският президент Махмуд Абас призова световната организация да подпише нейния отдавна закъснял "акт за раждане".

Палестинският флаг бързо беше развят на подиума в залата зад палестинската делегация. В Рамала на Западния бряг стотици палестинци, струпани на централния площад, развяваха палестински знамена и скандираха "Аллах е велик". Стотици палестинци, които наблюдаваха на живо гласуването на големи екрани, изнесени на улицата, се прегръщаха, танцуваха и палеха фойерверки под оглушителните звуци на автомобилни клаксони.

Вотът, косвено признаващ палестинска държава, няма да допринесе с нищо за превръщането й в реалност. Това е безсмислена резолюция, която няма да промени нищо на терена. Никаква палестинска държава няма да се появи без договореност, гарантиращ сигурността на израелските граждани, каза израелският премиер Бенямин Нетаняху в декларация малко преди гласуването.Той обвини палестинците в нарушаване на споразуменията с Израел с едностранните си действия в ООН и предупреди, че Израел ще действа съответно.

През 1947 г. ООН приема  резолюция за подялба на намиращата се под британско управление Палестина на две държави - арабска и еврейска. Арабските управници я отхвърлят и само Израел е признат като държава шест месеца по-късно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
4
 
! Отговори
bg преди 11 години
Gospod Bog e obeshtal Izrael i Jerusalim na evrei,a ne na hazari,germanci,poljaci i madjari.
108
2
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
Gospod Bog e obeshtal Izrael i Jerusalim na 144 hiljadi evrei,ostanalite evrei 4e budat iztrebeni.
107
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
114 e Лъжец и клеветник и приписва злите дела на враговете на Израел на избраните от Бога хора от ционисткото движение, които са изпълнили Биожията воля за връщане на евреите в родната им земя, обещана и дадена им от Бог хилядолетия преди това и то за вечно притежание. А палестинците са окупаторите, чиито цели са да измамят, откраднат и погубят като на сатана-противника на Бог на когото те служат и съдбата им,както на всички врагове на Израел е вечно проклятие и погибел.
106
3
 
10
 
! Отговори
От последния преди 11 години
Знае се кои са те-13 фамилии-начело с Рокфелер,Ротшилд,Дюпон и Билденберг.Това не е световна конспирация,както ще кажат някои,това е истината за съжаление.Именно финансовият октопод Рокфелер-Ротшилд пусна Спина в Африка,именно те създадоха Втората Световна и Първа война,именно те измислиха атомната бомба,те измайсториха глобализма, капитализма,разпокъсаха или създаваха страни,колонизираха и ограбиха Африка и Америка,те финансират рапа,метъла,чалгата,Холивуд и разните му там.Тайните общества.
105
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОЛУ СВЕТОВНОТО ЦИОНИСТКО УПРАВЛЕНИЕ,КОЕТО ДЪРПА ИЗРАЕЛ,САЩ,ЕС И НАТО,КОЕТО ДЪРЖИ В ДЖОБА СИ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ,ЗВЕЗДИ,ФУТБОЛИСТИ,"***",МАФИОТИ И МУТРИ,КОЕТО ИСКА ДА УНИЩОЖИ РУСИЯ,ПРАВОСЛАВИЕТО И КОМУНИЗМА,КОЕТО ДЪРЖИ 90% ОТ ВСИЧКИ РЕСУРСИ И ЦЕЛИЯТ СВЕТОВЕН КАПИТАЛ,КОЕТО СЪЗДАВА РАЗНИ МОДИ,КОЕТО КОНТРОЛИРА ХОРАТА И ГИ УЧИ НА БЕЗДУХОВНОСТ,КОЕТО ИЗМИСЛЯ ОРЪЖИЯ,БОЛЕСТИ,ВОЙНИ,КАТАКЛИЗМИ,ДИКТАТУРИ,КОЕТО КОЛОНИЗИРА ТРЕТИЯТ СВЯТ,КОЕТО Е ЛЪЖЛИВО ДЕМОКРАТИЧНО,КОЕТО ПОДГОТВЯ НОВ СЕВТОВЕН РЕД!!!
104
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ционизма е най голямото зло случило се някога на света -Това са думи на фениалния шахматист от еврейски произход -Боби Фишер ,който като честен и достоен човек не пожела да признае измислената и основана на терор и грабеж ционистка държава в Палестина и заради тази си позиция ,до пкрая на живита си Боби Фушер е преследван и тормозен от ционистите
103
4
 
5
 
! Отговори
52 фигури... преди 11 години
Таман цитирах Вануну и попадам на следното заглавие"52 водещи международни фигури призовават за военно ембарго на Израел" :)Да не забравяме,че ние,които сме християни и наречени"солта на земата"от Исус,трябва да разобличаваме силите на мрака и злото но и да се молим за всички хора да достигнат до истината,че спасение има за всички,които признаят и повярват в Исус."Ако сте Христови,то сте Авраамово семе и наследници по обещание"Галатяни 3:29
102
3
 
11
 
! Отговори
Вануну преди 11 години
Значи прав е бил християнския мъченик Мордехай Вануну,затворен 18г.в ционистки затвор за предупреждаване на света,че ционистката система на"лъжа и измама"и "печелене на време"и"трупане на скрити атомни бомби,вкл.водородна не могат да бъдат за самоотбрана".Неговото послание-"да се отвори пътя за истинското разрешение на проблемите в Средния изток е демилитаризиране на Израел".
101
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
109 ти какв очакваш щом като палестинците едностранно предприемат стъпки и евреите ще предприемат такива , казаха им го , по този начин няма да стане . Мирът може единствено и само да се изкове в Йерусалим и Рамала , никъде другаде.
100
4
 
8
 
! Отговори
мир? преди 11 години
Йерусалим пост:"Израел одобрява строеж на 3000жилища в И.Йерусалим и Западен бряг в отговор на одобрената от ООН палестинска молба за държава.Израел също обмисля и други актове в отговор на палестинския ход."Вярно самия дявол управлява оттам...
99
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Палестинците са натрапници, които искат да ограбят и унищожат Израел, Израел си е на родната си земя, дадена му от Бог преди 4000 години и временно отнета заради наказанието от Бога за отхвърленият Месия, но обещна завинаги да бъде тяхна в пророчества написани в боговдъхновеното Свято Писание-Словото на Бога, поверено на евреите но адресирано до всичко хора-Библията е спасителния план на Бог за цялото човечество - спасение от греха,смъртта, съда и от вечното наказание в ада, само чрез Христос
98
2
 
11
 
! Отговори
мир? преди 11 години
Един ден след признаването на Палестина,някои източници като Дейли стар съобщават за решение на ционисткото правителство,в нарушение с международното право да обявят решение за строеж на 3000 нови жилища за "завърнали се"ционистки заселници в окупиран Западен бряг и окупиран Източен Йерусалим.
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
104 а бе малко ме е страх от тази турска прегръдка , така че по добре без нас , когато ББ на бърза ръка се договаряше за магистралата покрай морето здрвао си се притесних , защоъто покрай нея от Одрин до Дунава България можеше да се откъсне , а евреите земя на рамо няма да си отнесат , освен да заровят в нея някой друг милион.
96
1
 
4
 
! Отговори
компенсации преди 11 години
И разбира се трябва да се изплатят репарации на тези палестински семити,които може да не искат да се върнат в бъдещото царство на антихриста,все пак на поталмудчените хазари още се изплащат такива.
95
2
 
6
 
! Отговори
хасан преди 11 години
българия като се ваздържа пак се качи на обратния влак.израел от събитията с турския кораб мави мармара насам, не е същия израел.американците помагаха на израел като важна сила в района,а сега ще им помагат за да оцелеят като даржава.турците ще участват в изграждането на палистинската икономика, а българите ще бъдат посрещани като в косово.мандалото и там хлопна за българия.продължавайте с обмен на визити с израел.
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бездуховността е символ вакуума в мозъка
93
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
само ,че евреите не знаят .че ако има Бог и иска нещо да ми каже . няма да има нужда да чета религия . той просто ще си го каже няма нужда от посредници евреи . търгаши
92
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
98 пред опасност е глава ти
91
3
 
0
 
! Отговори
до 96 преди 11 години
има само един малък проблем : религийте са писани от евреи за евреи най_голямата търговия евреите въртят със страха на хората .но има хора който не са чели религий . и не са чели за евреите
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
95 до колкото знам са станали част от хазарския хаганат , но не в това е въпроса , хазарите са въприели юдаизма , онези българи исляма ,а ние източното православие , кой е спечелил най-много се пита в задачата.

Спонсорирани публикации