Москва вече не изключва победа на опозицията в Сирия

Русия смята, че правителството в Дамаск все повече губи контрола над страната
Обновена: 13 дек 2012 15:01 | 13 дек 2012 12:41, Елка Василева
209
Москва вече не изключва победа на опозицията в Сирия
Русия не изключва победа на опозицията в Сирия. Снимка: архив, Reuters

Правителството на Сирия все повече губи контрол над страната и не трябва да се изключва победа на опозицията, заяви в Москва руският заместник-министър на външните работи Михаил Богданов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Що се отнася до подготовка за победа на опозицията, това разбира се не трябва да се изключва. Трябва да се гледат фактите в очите: тенденцията е, че режимът на правителството все повече губи контрол над все по-голяма част от страната", посочи Богданов.

Още по темата

"Те /въоръжената опозиция/ говорят, че победата е близко, "ей сега ще превземем Алепо", "всеки момент ще превземем Дамаск", добави заместник-министърът. "Сега признаването на опозицията, подготовката на бойците, спонсорирането на въоръжаването им от чужбина само вдъхновяват опозиционерите", добави той. "Въпреки това Москва ще настоява за изпълнение на Женевското комюнике и за мирно уреждане на конфликта", изтъкна Богданов.

Заместник-министърът посочи също, че Русия има мобилизационни планове в случай на евакуация на руски граждани от Сирия. Богданов уточни, че в Сирия се намират хиляди руснаци, повечето от които не са регистрирани в консулството. "Това са руски гражданки и деца от смесени бракове", посочи Богданов. По думите му половината от тях подкрепят опозицията. "Освен това в делегациите на опозицията, които посещаваха Русия, имаше хора с руски паспорти", отбеляза заместник-министърът.

Богданов заяви също, че утре външният министър Сергей Лавров ще приеме в Москва делегацията на сирийската вътрешна опозиция, която пристигна днес в руската столица. Делегацията е ръководена от лидера на Народния фронт за промени и освобождение Кадри Джамил, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
171 караш ме да се смея ,а към нас не е било имперско ,а какво като към малко дете ли , стига моля ти се чисто и просто си сляп опитвам се да те накарам да прогледнеш но явно не успявам.
128
0
 
5
 
! Отговори
за 168 преди 11 години
168,разделянето на хората на малки враждуващи групи е новата тактика,теб разбира се не те е грижа за хората,та какво стана с анализа ти най-голямата заплаха-ционисткия режим?
127
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
157 Косово няма нищо общо с американските интереси========Нещастията на който и да е народ имат общо с американските интереси!
126
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
167 не сме бананова Република , отиди в някоя бананавя Република и ще видиш колко голяма е разклоката , онзи ден Иван Костов го каза мнго хубаво не всичките 23 години бяха безпътни и погрешни имаше години на разцвет и подем , а за останалото казвам аз сте си виновно вие , никой не е пускал бюлетините вместо вас било то за ЖОрж или за Царя или за пъдаря .
125
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
162 защото поляците разсъждават като мен ,а защо разсъждават така сигурно си знаят или те не са славяни , интересно защо когато говорите за славяни винаги говорите за руснаци или най-много сърби ,а къде остават хървати , словенци чехи , словаци , поляци , защшо не и украинци и беларуси , последните тепърва щесе освобождават от руското влияние , те са най-закрепостени.
124
1
 
6
 
! Отговори
за 58 преди 11 години
58,направи анализ на ционисткия режим първо.
123
2
 
6
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ГАДНАТА РАШКЯ...ПО СЪШТИЯ НАЧИН ПРЕДАДЕ ИУГОСЛАВИЯ...!
122
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
157 Косово няма нищо общос американските интереси освен че те защитаваха един незаслужено подложен на геноцид народ , за косово са си виновни сръбските комунисти ,а и сържбите въобще защото от 2 века те се изтеглят постепенно от там , първо защото Косово до Балканската война беше в рамките на Турция , тосет само по малко от 90 години е било в рамките на сръбска държава ,а преди турците по скоро ние бихме могли да имаме претенции за Косово , както и да е тос имаше автономия дадена му от Тито , но
121
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъщност, няма нищо по-демократично от това да ядеш американски бахур!
120
1
 
4
 
! Отговори
истинския проблем преди 11 години
Асад трябваше да направи промени и ги направи,Сирия има нова конституционни промени,това беше първопричината за първоначалните протести.Сирия ли е проблема в района или ционисткия режим,който има достатъчно ядрено оръжие да подпали света?Индия също,там също трябва да направи инспекция на какво имат,който крие ядрено оръжие е потенциална заплаха за мира.Ето Иран нямат такова и са член на атомните организации,значи за другите трябва десеторни санкции и заклеймяване.
119
1
 
7
 
! Отговори
158, преди 11 години
Аа, те пък Ирак и Либия като се отърваха от тоталитарно управление, затуй сега хрускат на американеца бахура!
118
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гадни са всички властимащи!
117
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
156 А ти какво демократично виждаш в 40-годишното тоталитарно управление на една партия БААС или по тчоно едноличното управление на една фамилия АСАД , хората в Сирия се отървават от техния Тодор Живков , ние за щастие живееме в Европа / макар че видяхме какво стана в бишва Югославия / а в арабски свят и с арабския социализъм раздялата става по този начин справка Ирак и Либия , вижв Египет въпреки че имаше и там диктатиура но нямаше социализъм нещата минаха по малко по друг начин.
116
0
 
5
 
! Отговори
нов световен ред преди 11 години
"Ами да сдаде властта Асад,много лесно"казва един форумец....................................................................................................Ето това отразява новите методи на новия световен ред.Те не са и толкова нови,промяна в тактиката,днес известна като борба за демокрация,което не е за демокрация разбира се.Лидерите на С.Арабия(не народа им)са едни от водещите напр.в тази"борба за демокрация"-домашен стил?Но разбира се само ционистката държава печели от разпадане на Сирия.
115
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
154 гадно или не така се прави Империя от тук от там и ако беше успял , днес изобщо нямаше и да си помислиме че имаме нещо ощо с Аспарух или историците щяхя вадят по някой друг документ и да спорят. Аз продължавам да твърдя че най-голямата опсност за българската идентичност представлява Русия чисто и просто защото са близки по език и религия ,а са мнго големи и ще ни задушат това е.
114
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
151 ми да сдаде властата тогава Асад мнофго е лесно
113
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
149 разбирам , много добре разбирам , питай ги Чеченци какво разбират от руския манталитет , българския народ се е уповавал най-много на дядо Иван поради простата причина че в своето разширение Русия и по късно Риуската Империя воюват най-често с Османската Империя , този български народ нищо не е знаел за княз Светослав и унищожената от него ПЪрва Българска Държава със столица Преслав.
112
0
 
5
 
! Отговори
има още преди 11 години
Също е заявил"Боевете ще станат даже по-интензивни и Сирия ще загуби десетки или стотици хиляди цивилно население.Ако такава цена за премахването на президент е приемлива за вас,ние я считаме за абсолютно неприемлива."Днес до Дамаск терористите са убили с бомба в кола 16 души,вкл.жени и деца и поне 25 ранени.Статистика...
111
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
148 и какво от това , след като и германци и унгарци и чехи и поляци си отдъхнаха с пблкчение че се отървават от русукия золдат, германците чак им построиха и жилища в Русия само и само да им се разкарат от хубавата държава, мизерници.
110
0
 
5
 
! Отговори
до апис преди 11 години
преди 1989 ,СССР има най-големия ядрен арсенал в света 45 000 ядрени бойни глави.А за конвенционален конфликт,няма смисъл да говорим и да изброяваме цифрите,на бронираната техника.Армията на СССР,е най-голямата войскова групировка в Европа 5.3 милиона,повече от армиите на нато взети заедно