Обещания за огромни пенсии и заплати, а после молят за пари!

ЕС завършва годината по добър начин, обобщи Борисов
Обновена: 14 дек 2012 14:37 | 14 дек 2012 13:40, Елка Василева
124
Обещания за огромни пенсии и заплати, а после молят за пари!
ЕС завършва годината по добър начин, каза Борисов. Снимка: Reuters

Европейският съвет е потвърдил на снощното си заседание решението на ЕКОФИН от сряда, което предвижда държавите в ЕС да имат еднакъв по тежест глас в банковия надзор. Това съобщи пред български журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов.

Европейският съюз завършва годината по добър начин – еврото и еврозоната са по-стабилни, консолидацията на ЕС е по-силна и това са по-добри сигнали към пазарите и към народите на съответните държави, коментира той. Банковият съюз е безспорно дисциплиниращ, след като Европейската централна банка (ЕЦБ) ще има възможност да контролира тези над 6000 банки в Европа, след като и държавите извън еврозоната ще имат същия глас като големите държави, добави той.

По-важното от това е, че с този банков съюз се дава вече реален шанс и за икономическия растеж, и за интеграция на държавите, посочи премиерът. Заседанието ни снощи бе тежко и продължи до късно, защото споровете бяха за това не само да се връщаме към това, което е било - да гарантираме шокови ситуации с фондове или чрез отделни инструменти на Европейската комисия, а как, като вече извлекли поуките от годините на криза, да осигурим растеж, работни места, особено за младите хора, поясни Борисов.

По неговите думи постигнатите споразумения ще гарантират растежа в следващите 10 години.

Премиерът отново заяви, че българският закон за банките, приет след банковите фалити у нас, е много добър и гарантира капитализацията и стабилността. Тогавашното правителство и тогавашният парламент са направили изключително добро нещо.

Никога, когато са направили нещо добро, не съм го отричал, точно обратното, заяви Борисов. По неговите думи такъв контрол над банките в момента се въвежда в Европа.

Премиерът коментира, че се случва народите да се изкушават от популистки или националистически партии, които въвличат бюджетите си в огромни дългове и дефицити и след това всички европейски данъкоплатци трябва да им плащат. Когато хората слушат програмите на политическите партии на избори, трябва да вземат ясното решение - когато им се обещават огромни пенсии и заплати, това ще бъде за сметка на тяхната стабилност и ще се наредят след това на опашката да молят за пари, а тогава няма кой да им ги даде, защото големите и силните държави, които са си направили реформите, стабилизирали са финансовите си системи, въвели са справедлива социална система, казват: "Дотук беше с плащанията, отсега нататък ЕЦБ да контролира", обобщи премиерът.

Убеден съм, че в по-дългосрочен план Европейската комисия и всички в ЕС ще преминем и към контрол на бюджетите на отделните държави, посочи той.

Представете си, че дадем бюджет с двойно увеличение на пенсиите и заплатите - ЕК ще каже: "Добре, откъде ще вземете тези пари?". Унгария го прави това преди 10 години и виждате сега къде е и с какъв дълг към Международния валутен фонд, посочи в коментара си министър-председателят, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Боце, барем си трай, да не ти се смеят европейците. Те поне са наясно на какъв хал сме, ама така им е добре, да сме доволни мизерници.
31
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя все повече започва да ми прилича на Станишев.Хем лъже, хем си вярва.
30
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно коя страна в света освен най-западналите с БВП на глава от населението 100-200 лева няма дългове?Коя няма дефицит?Понякога огромен.Тва са си еквилибристики измислени на банките.Ще дам пример с кредитният рейтинг.Българският е BBB ->А което значи ,че организацията с такъв кредитен рейтинг е стабилна със добри капитали и възможност за погасяване на задълженията си.По-слабо податлива на общата икономическа ситуация.Е сами преценете нашата страна способна ли е на такива геройства?Хахаха
29
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Премиерът коментира, че се случва народите да се изкушават от популистки или националистически партии,ЗАТОВА ЛИ, ПУСНАХТЕ ЛЪЖИТЕ ЗА СИДЕРОВ?Народа ще избере, ГЕРБ или АТАКА.
28
2
 
10
 
! Отговори
Желев преди 11 години
А когато Вл.Горанов обещаваше реки от мед и масло в предизборните дебати да не си помисли някой,че беше популизъм ?
27
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам за другите колко са зле,но в България парите от еврофондовете се чакат да дойдат като мана небесна от наште бузнесмани,мутри и политици.Що лъже толкова ,като че ли народа не вижда как живее и какъв е живота в другите "бедни и задлъжняли" държави.
26
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко що е член на гЕРБ и всичко предложено от него е КОРУМПИРАНО НЕКОМПЕТЕНТНО обикновено без диплома или нужната квалификация НАГЛО КРАДЛИВО ЛЪЖЛИВО ПРОСТО ЛИЦЕМЕРНО ГАДНО УРОДЛИВО ЗАВИСТЛИВО НЕПОЧТЕНО
25
3
 
29
 
! Отговори
JJJ преди 11 години
До АнонименТи, разсъждаваш ли??? Костов какво направи толкова, че да го наречем ВЕЛИК? Пладнешки грабеж е точното определение за управлението на ОДС. 3000 съсипани български предприятия и разпродадени държавни активи на стойност 27 млрд. лв. за 1 млрд. Увеличение на данъците, заличаване на малкия и среден бизнес и ред други положителни явления за икономиката. Добре, че въведе валутния борд, но то в условия на хиперинфлация, има ли друго решение? Костов бил велик, сложете му паметник! УЖАС!
24
9
 
19
 
! Отговори
Левски преди 11 години
на площтадите храбри Български лъвове да защтитим Българския народ който тиранинът Борисов погребва.ако е останала и частица от патриотизма на Левски и Ботев излизаите да раздаваме правосъдие така както Левски е раздавал правосъдие на тираните.да докажем,че Левси и Ботев са в нас и да свалим със всички средства тираните Герб и Борисов.не чакаите а излизаите храбри Български лъйвове Босия ви показа пътя на революцията сега ние сме на ход да напълним площтадите и да свалим тираните революция,револ
23
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Унгария го прави това преди 10 години и виждате сега къде е и с какъв дълг към Международния валутен фонд, посочи в коментара си министър-председателят, цитиран от БТА.......................Унгарците,гърците,испанците,италианците,португалците колкото и да се зле са пак по добре от нас икономически.Да сте видели унгарци,гърци,испанци,португалци,италианци да идват като гастербайтери у нас да гледат възрастни хора,да бачкат като строители или в селското ни стопанство.
22
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Акъла не ми го побира, как може да се гордее един премиер, който управлява най-бедната и пропаднала държава в ЕС.
21
2
 
13
 
! Отговори
Kortez преди 11 години
"Вижте коментара ми под номер 3 и че е премахнат. От Посерано 20 се обадиха да го изтрият ! " - Освен шизофрения си започнал да развиваш и параноя . Изтрили са ти коментара защото си платен гробокопач, и лъжеш и мажеш досущ като вожда ти !
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шефът на НОИ каза, че най-високите пенсии били 56 % от максималния осигурителен доход.Това е опашата лъжа, защото таван от 700 лева е 30% от споменатия доход.Странно впечатление прави гузното, като пръдня в *** поведение за това, че таванът на пенсиите ще бъде коригиран с 9% за тези, които са пенсионирани до 2010, а таванът окончателно падал през 2014 за новопенсионираните.Какво правим с тези, които са между тези години?! Те ли ще продължават да хранят *** и да правят магистрали?
19
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво Бойко! Мачкай бедните, за да ти кажат браво. Егати и удоволствието.
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АКО СВЕТА Е ТЕАТЪР ТО БГ Е ЦИРК
17
2
 
10
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
До СТРАНДЖАТА и Оптимист, тъй като съм сигурен, че са един и същ платен човечец:Оптимисте, това което си изброил хич не е толкова грандиозно, колкото го представяш, инвестициите въобще не са така, както казваш, но ти нееднократно си доказал, че не разбираш от икономика, търговия и инвестиции, така че няма смисъл да споря. Некомпетентен си! Ти си знаеш! Догодина всеки ще си направи равносметка какви са доходите, ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ и БВП, и какви са теденциите за тях! Всеки грамотен! Ти не!
16
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мачкай Бойко ние сме с теб
15
9
 
29
 
! Отговори
уууууу преди 11 години
*** до няколко дни ще си смени (промени) мнението около 16 пъти.....такъв цирк България не е виждала,ааа извинете МАДРИДСКИЯ КРАДЕЦ С НЕГО СИ СЪПЪРНИЧИ ПО ПРОСТОТИЯ
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Браво, Бойко! Велик човек ни управлява и дано продължи и следващите години да ни управлява!
13
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв тен е добил само от мачлетата...

Спонсорирани публикации