Обещания за огромни пенсии и заплати, а после молят за пари!

ЕС завършва годината по добър начин, обобщи Борисов
Обновена: 14 дек 2012 14:37 | 14 дек 2012 13:40, Елка Василева
124
Обещания за огромни пенсии и заплати, а после молят за пари!
ЕС завършва годината по добър начин, каза Борисов. Снимка: Reuters

Европейският съвет е потвърдил на снощното си заседание решението на ЕКОФИН от сряда, което предвижда държавите в ЕС да имат еднакъв по тежест глас в банковия надзор. Това съобщи пред български журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов.

Европейският съюз завършва годината по добър начин – еврото и еврозоната са по-стабилни, консолидацията на ЕС е по-силна и това са по-добри сигнали към пазарите и към народите на съответните държави, коментира той. Банковият съюз е безспорно дисциплиниращ, след като Европейската централна банка (ЕЦБ) ще има възможност да контролира тези над 6000 банки в Европа, след като и държавите извън еврозоната ще имат същия глас като големите държави, добави той.

По-важното от това е, че с този банков съюз се дава вече реален шанс и за икономическия растеж, и за интеграция на държавите, посочи премиерът. Заседанието ни снощи бе тежко и продължи до късно, защото споровете бяха за това не само да се връщаме към това, което е било - да гарантираме шокови ситуации с фондове или чрез отделни инструменти на Европейската комисия, а как, като вече извлекли поуките от годините на криза, да осигурим растеж, работни места, особено за младите хора, поясни Борисов.

По неговите думи постигнатите споразумения ще гарантират растежа в следващите 10 години.

Премиерът отново заяви, че българският закон за банките, приет след банковите фалити у нас, е много добър и гарантира капитализацията и стабилността. Тогавашното правителство и тогавашният парламент са направили изключително добро нещо.

Никога, когато са направили нещо добро, не съм го отричал, точно обратното, заяви Борисов. По неговите думи такъв контрол над банките в момента се въвежда в Европа.

Премиерът коментира, че се случва народите да се изкушават от популистки или националистически партии, които въвличат бюджетите си в огромни дългове и дефицити и след това всички европейски данъкоплатци трябва да им плащат. Когато хората слушат програмите на политическите партии на избори, трябва да вземат ясното решение - когато им се обещават огромни пенсии и заплати, това ще бъде за сметка на тяхната стабилност и ще се наредят след това на опашката да молят за пари, а тогава няма кой да им ги даде, защото големите и силните държави, които са си направили реформите, стабилизирали са финансовите си системи, въвели са справедлива социална система, казват: "Дотук беше с плащанията, отсега нататък ЕЦБ да контролира", обобщи премиерът.

Убеден съм, че в по-дългосрочен план Европейската комисия и всички в ЕС ще преминем и към контрол на бюджетите на отделните държави, посочи той.

Представете си, че дадем бюджет с двойно увеличение на пенсиите и заплатите - ЕК ще каже: "Добре, откъде ще вземете тези пари?". Унгария го прави това преди 10 години и виждате сега къде е и с какъв дълг към Международния валутен фонд, посочи в коментара си министър-председателят, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С една дума иска да каже, гласувайте за мен, аз ще ви държа гладни.Пари има, но не за всички !!!
11
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БЛЯНИ аз съм За, да се върне. Ама в България социалисти няма, те станаха отдавна капиталисти.
10
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A бе ТИКВО, защо не кажеш, че това го направи Иван Костов и спасителното управление на ОДС. Ще ти падне имиджа ли, ако споменеш името на най-големия български държавник от Стамболов до сега. Тиква си и празна кратуна ще си останеш. Когато Костов говори извади листче и моливче и пиши. Много си *** да помниш, затова пиши и чети. Нищо, че ще бъде с правописни грешки.
9
4
 
31
 
! Отговори
Kortez преди 11 години
Тикво , само ако национализация на златодобива могат да се вдигнат 3 пъти пенсий и заплати ! Я ги питай там в ЕС , коя държава си подарява природните ресурси на канадците срещу 1 % от добива ? И искам имената на тея дето са се подписали срещу съответния рушвет !
8
7
 
26
 
! Отговори
bosnak преди 11 години
Където и да погледнеш все тоя Циркаджия (***)
7
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До СТРАНДЖАТА KOLOKO TI PLASHTAT UPRAVLQVASHTITE? 4E I GO SRAVNQVASH S HAVEL!!!!!?
6
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До СТРАНДЖАТАСтранджата, Хавел беше президент до 2004 година, ще рече мнооого преди кризата. ;)
5
3
 
32
 
! Отговори
ДО 3 преди 11 години
СТРАНДЖА, НЕ ВСИЧКИ СА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ, МУТРИ И СОФИЯНЦИ!ОГРОМНАТА МАСА ОТ НАРОДА СА БЕЗРАБОТНИ, ИЛИ РАБОТЯ В ЧАСТНИ ФИРМИ ЗА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА.НА БГ ВАЦЛАВ ХАВЕЛ ТОВА МАЙ НЕ МУ Е ЯСНО.
4
8
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А цените на ел. енергията, горивата и всички останали?Или цените европейски, а заплатите и пенсиите български, безработицата огромна.Страшна логика!.
3
10
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много бързо забрави предизборната програма на ГЕРБ и какви ги обещаваше самият той.Но и ние му свикнахме на отмятанията и лъжите.
2
0
 
0
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Догодина слагаме резултатите на масата! Думите на червените отпадъци отлитат, а направеното от ГЕРБ остава, вижда се и се помни:АМ Тракия напълно завършена, построени 120 от 360 км (Стара Загора - Карнобат)АМ Струма построени 30 км (Долна Диканя - Дупница и Кулата Сандански) АМ Марица напълно завършена, построени 100 от 120 км (Чирпан Свиленград)АМ Люлин напълно завършена, построени 20 от 20 км (София Перник) Софийско Метро, обхващащо цяла София (Лозенец, Централна Гара, Надежда, Цариградско шосе и т.н.) ФАКТ! Предстои разширение до летище София и Бизнес Парк София през 2013 г.Кръгови кръстовища, мостове, подземни паркинги и др. в София, (ТВ кула и бул. Гешов, Младост 2, Семинарията, Околовръстното) и в други градове - ФАКТРемонтирани и обновени булеварди (Др. Цанков, Черни връх, Ал. Малинов и др.) в София и в други градове - ФАКТСпортно-културни зали, музеи, театри, църкви, общежития, училища и детски градини и др. в цялата страна ФАКТРемонтирана голяма част от републиканската пътна мрежа ФАКТИнвестиции по времето на ГЕРБ IKEA, Carrefour, LIDL, The Mall, Serdika Center, Bulgaria Mall, Ingram Micro, Great Wall, Johnson Controls, BHTC, VMWare, PPD, BYD, Coca-Cola и много други - ФАКТ!И още!Ударно усвояване на евро фондовете, добра финансова политика, смазана организирана престъпност, уважение и признание от партньорите ни по света, повишен кредитен рейтинг и перспектива за стабилен и постепенен икономически растеж! И всичко това в условията на най-голямата икономическа криза, която света познава! Гарантирано от ГЕРБ!
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той може и да спи, но ушите му НЕ

Спонсорирани публикации