Ланс Армстронг си призна пред Опра: Да, взимах допинг!

Досега шампионът в колоезденето упорито отричаше
Обновена: 15 яну 2013 14:42 | 15 яну 2013 12:01,
20
Ланс Армстронг си призна пред Опра: Да, взимах допинг!
Снимка: архив, Reuters

Ланс Армстронг, който години наред яростно отричаше да е вземал помощни вещества и стремглаво печелеше седем поредни години в колоездачното състезание в Обиколката на Франция, си призна в шоуто на Опра Уинфри, че е ползвал стимулиращи лекарства, за да има успех в кариерата си, предават световните информационни агенции.

Бившият колоездач открито признал, че е ползвал анаболни стероиди в разговор с Опра Уинфри в понеледеник вечерта в родния град на Армстронг Остин, Тексас, пише CNN.

Предполага се също, че Армстронг е върнал част от парите, които е получил от американските пощи, които спонсорираха колоездача и екипа му по време на шест от неговите състезания в Обиколката на Франция, казват източници.

Според спортния канал ESPN американските пощи USPS са спонсорирали Армстронг с 31 милиона долара през последните 4 години от неговата кариера.

„В момента не сме в позиция, в която можем да коментираме ситуацията, но ще направим изявление в подходящия момент“, съобщи говорител на USPS.

Армстронг печели Обиколката на Франция седем години подред, като първата му победа бе през 1999 година. Американските държавни пощи спонсорират колоездача и екипа му от 1996 до 2004 година.

Тим Херман – един от адвокатите на Армстрон, не пожела да даде коментар по случая.

Колоездачът се извини по-рано и на екипа на благотворителната организация срещу рака „Фондация Лайвстронг“, която той самият създаде през 1997 година, казва говорител на фондацията.

„Армстронг беше разстроен по време на срещата ни и не спомена за историята около допинга“, разказва Рей Бизар, директор на комуникации към фондацията.

„Армстронг искрено се извини за стреса, който преживяхме заради него“, допълва Бизар. Рейтингът и позитивният имидж на фондацията също пострадаха от скандала с допинга.

Въпреки това Армстронг поощри ръководството да продължи напред, за да помагат на болните от рак и на техните семейства.

Интервюто с Опра Уинфри е първото по рода си, след като и седемте титли от Обиколката на Франция му бяха отнети през октомври заради допинг скандала.

Повече от десетилетие 41-годишният Армстронг отричаше да е ползвал допинг. Каквото и да е казал пред Опра обаче, ще доведе до последици. Интервюто ще бъде излъчено на 17 януари, в 21 ч. вечерта по канала ET.

Според някои медии Армстронг е обмислял сериозно опцията да си признае. А такова признание може да придаде тежест на делата, които го очакват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Чвор преди 11 години
До 14,абе пич, що не се назобиш ти, и да идеш да качиш Алп Дюез или Турмале с темпото на средняците, не на асовете?!? И Марко Пантани се зобеше яко и ги пердашеше където ги хване,,,Знам го, но пак си остава гигант в спорта за мен! Въпросът е че всички бъркат в кацата със стимулантите...Някои ги хващат други не...А за да си пръв трябва и талант не само зоб...Гадно стана че Флойд Ландис не можа да преживее че го прецакаха и разсмърдя работата...
13
0
 
2
 
! Отговори
Човекът Долар преди 11 години
Аз работя на Wall Street и Лайвстронг означава "здрав живот".Sent from my iTriplex
12
0
 
2
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Бахмааму, инж. Андреев владее английски!
11
0
 
2
 
! Отговори
Коста преди 11 години
Защо говорим само за Армстронг, защото той е победител. Но публична тайна е, че всички колоездачи се тъпчат със стимуланти и гледат да не ги хванат. Да сте чули някой колоездач да го порицава.
10
0
 
3
 
! Отговори
Ристу преди 11 години
Ланс е най-великият спортист на всички времена.
9
0
 
2
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
ХАХАХААми и аз да се сдобия НЕЧЕСТНО с титлите, впоследствие с дебелите спонсори, т.е. НЕЧЕСТНО да стана милионер, и аз ще изплескам някаква фондация! ГОЛЯМ ПРАЗ!!!То може утре и най-голямата мутра да направи фондация, остава си същия ***!А относно това, че всички вземат - ами всеки сам си преценява какво прави и рисковете, свързани с това! А и си пролича тоя що за *** и анти-спортсмен е, като след скандала беше публикувал снимка, как лежи в хола си със седемте ПОЗОРНО ОТНЕТИ фланелки
8
1
 
2
 
! Отговори
инж.Андреев преди 11 години
Ей не се научихте... Livestronг - думичката Live означава живея и се произнася не "лайф", а "лив"...фондацията се казва "Ливстронг"
7
0
 
2
 
! Отговори
Знаещ преди 11 години
Фармацевтичната индустрия е номер едно в света по годишен оборот. Преди военната индустрия, дрогата и проституцията!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Велосипеди професионални, стегнати, нагласени като часовници и въпреки това допинг. Алчност и човешка жалост и нищета.
5
0
 
4
 
! Отговори
геш преди 11 години
Чиста проба лицемерие! Има достатъчно хора дето ще му се вържат. ПР специалистите му са си свършили добре работата по намаляване на щетите, за пред тези които търсят причина да си го харесват.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички взимат допинг няма колоездач, щангист, атлет който да не взима
3
1
 
3
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 11 години
Че кой не зима във секи спорт... нас вече не ни пази СССР и ни изловиха като мишки... Ланс Зимал, зимал ок, ама ония дето свършваха на 1-5 секунди след енго са чисти... честна пионерска... даже честна герберска или социлиситическа...
2
1
 
4
 
! Отговори
Цецо Кумецо преди 11 години
А Цецо дали зима помощни вещества за спечелването на 2-та апартамента? Как мислите? А за 6-те ползвал ли е допинг? Някой има ли представа?П.С. продавам спешно дюна в близост до Иракли, цена 17 лв/кв.м.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един път прави измамата и преебава останалите.Прибира парите и славата които е откраднал нечестно.След години за да прибере още пари и слава си "признава"... На бас ,че няколко милиона американеца са си казали: "Какъв благороден човек.! Ето,години по-късно си призна,че е бил измамник."

Спонсорирани публикации