Най-важните личности за малкия бизнес

Какъв човек ви трябва?
5 фев 2013 08:06,
8
Най-важните личности за малкия бизнес
Снимка: sxc.hu

Има някои видове личности, които са по-харесвани и търсени от работодателите, когато става въпрос за наемане на нов персонал. Те обаче, не винаги си дават сметка затова и често пренебрегват личностните черти на кандидатите, заслепени от тяхното CV.

Бизнес-консултантът Габи Кора, автор на ръководството за собствениците на малък бизнес "Leading Under Pressure: Strategies to Avoid Burnout, Increase Energy, and Improve Your Well-Being" дава съвети затова, на какво е особено важно да обърнат внимание мениджърите на малки и средни фирми при намирането на правилен човек за компанията си.

Той твърди, че те най-вече трябва да се вгледат внимателно в личностните характеристики на хората, ако искат да направят правилен избор.

Без значение какъв вид е работата, има някои типажа хора, от които всяка организация се нуждае, особено тази с по-малки размери. Ето и кои са те:

1. Антиподът на мениджъра

 

Собствениците на малък бизнес имат тенденция да наемат хора по свой образ и подобие, но това не винаги е добро решение, защото всички гледат от един ъгъл на бизнеса. Тоест, съветът е да не наемате само хора, които приличат на вас, защото те ще попречат на растежа на фирмата ви. По-скоро се огледайте за хора, които мислят по начин, различен от вашия.

2. Промоутърът

Този тип служители популяризират компанията и ѝ намират нови възможности и клиентела. Промоутърите изграждат визията на марката, вдъхвайки увереност на целия екип. Освен това те са готови да поемат рискове, което е едно полезно качество в бизнеса.

3. Шесторъкият Шива

Ръководителите на малък бизнес трябва да назначават служители, които са готови да излязат от своята длъжност и да свършат необходимата работа в някой друг сектор без да мърморят. Малкият бизнес се нуждае от хора, които не само понасят хаоса, но и процъфтяват в него.

4. Решителният служител

Всеки работодател има нужда от хора, които могат да използват собствената си преценка, а не винаги да се допитват до висшестоящия. Това са личности, които не се страхуват да действат, когато се наложи.

5. Стратегът

За всяка фирма е важно да има подобен служител. Това е личност, която може да определи дългосрочните цели на компанията, има визия за бъдещето и може да направи план как фирмата да се придвижи напред.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: служителиработатипажи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НА една малка фирма и трябват двама да я повдгнат и един да я поеме - тоест много връзки. И пак не е сигурно колко време ще оцелее.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви са тези глупости .. тук в тази селска страна не важат :) Бизнес , компании .. все копираме и се опитваме да ги стигнем , ама засега това ни бута само и единствено - надолу :)
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На малкия бизнес хора в България му трябват мазохисти. Та тръгнат по болничните заведения да търсят мазохисти готови да работят 100 неща за без пари.
4
0
 
1
 
! Отговори
Bastor преди 11 години
Всеки мениджър, всеки не му се работи. Майките ви мързеливи. :P
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимент преди 11 години
Много е глупаво това което правите с цел да си рекламирате и останалите сайтове (на инвестор.*)Като публикувате новина я публикувайте цялата, като искате да си ги публикувате в друг сайт, ги публикувайте там и от него си очаквайте визитите. Но тази полвинчата история е много глупав подход!!!
2
1
 
4
 
! Отговори
toni преди 11 години
da be, toq pi6e nqkvi ne6ta za standartite v US i posle dai da vajat i tuk.
1
3
 
19
 
! Отговори
Койчо преди 11 години
Дрън дрън. Какъв малък бизнес ? Такива глупости само големите корпорации могат да си позволят, т.е могат да плащат на гореизброените палячовци...

Спонсорирани публикации