Зверска верижна катастрофа край гара Яна*

Двама са загинали, петима са ранени по първоначална информация
Обновена: 19 авг 2013 14:45 | 19 авг 2013 11:34,
249
Зверска верижна катастрофа край гара Яна*
Тежката катастрофи отложи тържествената церемония по откриването. Снимка: БТА

Двама души са загинали при тежката катастрофа, станала в района на гара Яна, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за катастрофата е подаден към 11.00 часа. По първоначални данни на автомагистрала „Хемус”, в района на гара Яна, посока София, е станал тежък пътен инцидент между три ТИР-а и четири леки коли. При огледа под един от тировете е открит електромобил. От удара на място са починали двама, петима са пострадалите според първоначалната информация. По-рано се съобщаваше за трима загинали.

Участъкът е затворен. Леките коли се отклоняват през с. Елешница – Столник, а тежкотоварните автомобили изчакват на място до организирането на резервен маршрут и за тях. На мястото има екипи на полицията, пожарната и бърза помощ. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов също е на мястото на инцидента.

Заради катастрофата беше отменено официалното откриване на пътната връзка между Софийския околовръстен път и магистрала "Хемус". Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева каза, че на мястото на обекта, който трябваше да бъде открит днес, ще бъде отслужен само водосвет и молебен за здраве.

Терзиева отрече да има забавяне на пускането в експлоатация на отсечката, защото е трябвало да бъдат изготвени Акт 16 и Акт 15. Според шефа на АПИ Лазар Лазаров огромната тапа от автомобили не е причина за станалия инцидент.

Министър Терзиева призова шофьорите да карат внимателно и да спазват правилата на движение, защото никакви магистрали няма да бъдат от полза, ако не бъдем разумни на пътя.

В „Пирогов” са постъпили двама мъже на 22 и 42 години и едно момиче на 11 години. В момента на пациентите се правят изследвания, съобщи "Фокус".

Както Dnes.bg вече писа, днес в 14.00 часа движението по връзката на автомагистрала "Хемус" със Софийския околовръстен път - пътен възел "Яна", трябваше да бъде пуснато. В 11.30 трябвашe да се проведе тържествена церемония по откриването на новия участък.

*Статията е актуализирана към 14.02 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
1
 
! Отговори
ds преди 10 години
ruchałbym hahaha
198
0
 
1
 
! Отговори
Хайде отново преди 10 години
На същата дата, 19 август през 2007 г. отново 2-*** души загинаха, други бяха тежко ранени, отново в катастрофа часове преди да се открие ремонтираното Цариградско шосе в София. Мир на праха им и на всички, загинали по пътищата на България!
197
0
 
1
 
! Отговори
KIM преди 10 години
Горките хора! Лека им пръст! За Бога хора, какви коси гледате, била чорлава... Хора са умрели, а някои за нищото се хващат... Не ги разбирам такива ...
196
2
 
7
 
! Отговори
НО преди 10 години
МНОГО ТОЧНО КАЗАНО ПО-РАНОВЪН ТАЗИ НАХАЛНА ЧОРЛАВА ЖЕНА.ЗА ПРЪВ ПЪТ ВИДЯХ МИНИСТЪР/жена/ДА СЕ ПОЯВИ С ТОЛКОВА ***,ЧОРЛАВА И НЕУГЛЕДНА ГЛАВА-ВТРЕЩИХ СЕ.СЕГА МАЛКО СА Я ПОУМИЛИ. ТАКИВА КАТО ТАЗИ ЩЕ СТРОЯТ БЪЛГАРИЯ-МОЛЯ ВИ ОСВОБОДЕТЕ НИ ОТ ПРИСЪСТВИЕТО СИ!!!!!
195
1
 
12
 
! Отговори
msl преди 10 години
катастрофата е изцяло по вина на изпълнителната власт. Кара камиона със 100 км/ч и внезапно - стена от коли. Е няма как да спре! никакви табели, това е магистрала все пак, трябва от километри да има знаци за да намалиш скоростта, разбира се, особено като трябва да я намалиш до 0 км/ч. при Яна е отвратително, постоянно хората объркват пътя и влизат в селото. Не става въпрос въобще за пускане на участъка по-рано а за некадърност, липса на табели и полиция, която вместо да помага на движението го с
194
2
 
24
 
! Отговори
за 681 преди 10 години
Батенце, преди това какво се направи? Метрото ли? Околовръстното ли? И не ми обяснявай, че София не е България, след като "вашите" направиха живота на село и по малките градове невъзможен, та всичко се изнесе тука. Коне с капаци сте и такива ще си останете, комунистите!!! Дано някой ден децата ти да успеят да ти обяснят защо чакат на Терминал 2! Просто искат да избягат от това, което ТИ си им надробил, ***!
193
0
 
8
 
! Отговори
Илиева преди 10 години
Толкова много калинки има в това скапано мафиотско правителство,шуреи,баджанаци,зетове,снахи,ли4ни гинеколози 4е ми се поврьща от тях.Бял ден да не види никой от тях,а на тоя гей о4илат дано му дойде най лошото на празната му тиква
192
8
 
3
 
! Отговори
681 преди 10 години
По света тези ремонти , рехабилитации или новопостроени участъци не ги открива никой... просто продължават напред. Тука за сменен контакт в детска градина се изрежда правителството! Тъпата традиция обаче въведе .......... Борисов.
191
1
 
11
 
! Отговори
тото преди 10 години
Една камара коментари, кой от кой по-политически, по-шофьорски и прочее. Реално погледнато, ако тая ***, знаеше, че ще има убити, можеше и да не набляга на водосвети и молебени, а да гледа да се облекчи движението и да пуснат още в петък новото трасе. Е да де, ама тя не знае. Тя кога ли е била в задръстване. Важното е да се покаже по телевизията. Това, че народа се трепе като побеснял, също е вярно, огромните задръствания в демокрациите са ежедневие. Но там има ТОЛЕРАНТНОСТ!
190
0
 
1
 
! Отговори
от 220 преди 10 години
220 е за 218 , стана някакво разместване!
189
1
 
1
 
! Отговори
do 215 преди 10 години
Приятел, ти си за психиатър, за психолог вече ти е късно, НО за едно си безспорно прав, всички са назначени от евреите..и тея и предишните и по-предишните и по-по-предишните и то с една единствена цел, да ни унищожат, само дето те не го осъзнават, не осъзнават че и те ще станат жертви като теб и мен, щом се ръководят само от алчност и от личен и семеен интерес, като си мислят че си изпълняват собствения план(четирилетка), а всъщност изпълняват чужд план(1-2 десетилетки)!Дано не съм прав!
188
2
 
11
 
! Отговори
s_641031 преди 10 години
До !!!!!!!!!!!!!!!***"" Анонимен""-тука говорим за една трагедия,каквато може да дойде на главата на всекиго и за каквито са виновни само нашите навитси да сме безотговорни и безразсъдни-само *** като тебе може да влагат политика в подобен случай-скрийте се бе *** безсрамни...
187
0
 
11
 
! Отговори
s_641031 преди 10 години
До Анонименей ***,никой не ти е виновен че настъпваш газта, а не умееш да караш...
186
4
 
3
 
! Отговори
bai Ivan преди 10 години
Abe teia zurnalisti niama li da se nauchat da pishat. Kyde e taia gara Iana ?
185
7
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Отложи ,но не прекрати.И едно хорце можеха да друснат.
184
22
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На комунистите не им пука, че хора умират. Тяхната единствена цел е да са на власт. Тази престъпна партия може да съществува, само ако е на власт.
183
16
 
19
 
! Отговори
Митко преди 10 години
До 210 и 211 Стига евтин популизъм! Повдига ми се! Катастрофи стават и преди, и след откриване на отсечки, но е гадно да застанеш зад човешката трагедия, за да се изтъкнеш!
182
3
 
7
 
! Отговори
ivana преди 10 години
До Миткоidi vij otse4kata i togava se kateri na boiko
181
6
 
30
 
! Отговори
dk преди 10 години
орех седянков и станиш мазнев не мога да ги понасям ,но тъй като съм близка на невинно загинал от такива *** като румънския шофьор ще кажа ,че е страшно нелепо да си отидеш така от този свят и много боли да гледаш сираче без бащаМОЛЯ,АМА МНОГО МОЛЯследващите управляващи да приемат много строги закони за апаши и журналистите не да ми дават репортаж 10 мин с какво се храни някоя певачка или на джони деп татуировката,а да спасяват човешки животи като набиват канчетата с т
180
6
 
23
 
! Отговори
fiat ulisse 1.8i преди 10 години
курбан на готовата но не пусната отсечка нека им тежи на тези дето трябваше да режат лентички днес....катастрофата стана точно в началото на тапата.....беше много страшно минах от тамАКО Я БЯХА ПУСНАЛИ ПО РАНО НЯМАШЕ ДА ИМА ЧОВЕШКИ КУРБАН

Спонсорирани публикации