Пускат движението по пътен възел "Яна"

Той ще свързва магистрала "Хемус" със Софийския околовръстен път
Обновена: 19 авг 2013 11:08 | 19 авг 2013 07:07, Красимир Ангелов
67
Пускат движението по пътен възел "Яна"
Магистрала "Хемус" вече е свързана с Околовръстния път на София. Снимка: Булфото

Движението по връзката на автомагистрала "Хемус" със Софийския околовръстен път - пътен възел "Яна", ще бъде пуснато днес след 14.00 часа, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Общата дължина на участъка е 8,46 километра, като проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на ЕС и държавния бюджет чрез Оперативната програма "Транспорт" 2007- 2013 година.

По договор тази пътна отсечка трябваше да е готова в началото на септември, но от фирмата изпълнител "Трейс" завършиха работата си няколко седмици по-рано. Очаква се акт 15 на новия път да бъде готов в понеделник сутринта, преди церемонията, предвидена за 11,30 ч. С този документ участъкът става собственост на Агенция "Пътна инфраструктура", а окончателният акт 16 за експлоатация ще бъде издаден след около една седмица.

Както Dnes.bg ви съобщи, откриването на новия път стана причина лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да критикува работата на кабинета.

Преди ден бившият премиер бе категоричен, че движението трябва да бъде пуснато още в почивния ден и да не се бави излишно с официалното откриване, предвидено за понеделник.

"Управляващите не бива да се гаврят с хората, като ги карат да пътуват в тапи и задръствания по този участък", заяви Бойко Борисов. На това място редовно през последните няколко уикенда се образуваха километрични опашки, което правеше измъкването с кола от столицата доста бавно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
бТ преди 10 години
То и в момента няма акт 16!!!
52
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Честито, некакви вече се изтрепаха там. Представям си, ако я бяха пуснали без акт 15, Вождът щеше да излезе, и да обвини регионалната министърка, че бърза да пуска пътя без да са оформени документите и виж какво се случва. Тиквун трябва да свиква вече, че е персона нон грата - по-умните избягаха от партията му, останаха баш нищожествата.
51
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
4-5 пъти минах от там в последния месец. Огън да ги гори всички от тринстранката!!! 50мин задръстване! Такава гавра с хората никога не е била! ББ може да е всякакъв, но по негово време такива безумия не съм виждал. На комунистите не им пука за хората, само гледат да крадат.
50
1
 
0
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До ВладоДоста, доста...колко да е доста? 3-4?
49
0
 
1
 
! Отговори
Владо преди 10 години
До 45: Нещо бъркаш...доста сгради бяха съборени от ударите на НАТО в Белград в защита на USA интересите на Балканите.
48
1
 
3
 
! Отговори
художника преди 10 години
В далаверата голямаи Атака се набута,в парламента празно нямаи на Боко бихме шута !А народа дет` гласува,тоя, оня да изместипосле псува, псува, псуваи излиза на протести!
47
3
 
7
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До @ 45 Мене пък това изобщо не ме изненадва. Сърбите никога не са били *** на руснаците, каквито бяхме ние. Може да имат добри отношения, но не си плюят на собствения интерес. Затова имат заводи на ФИАТ, собствени самолети, камиони, трактори и собствена ЗЕМЯ. И кандидатстват за ЕС. А ние кандидатстваме за лакеи на Путин.
46
1
 
0
 
! Отговори
художника преди 10 години
До ЗОРЛЕЦНищо лично пич, ако не схващаш иронията значи си промит ...!
45
2
 
1
 
! Отговори
@ 45 преди 10 години
Знам , че в центъра има една огромна сграда , която стои разрушена, оставили са си я за спомен явно ....пък не знам дали е имало война в Белград , може сами да са си я съборили :) Мен лично ме изненадаха сърбите ... това нали знаеш какво означава ? Че сме най-затъналата държава в Европа , а ти си плямпай професоре , търси оправдания :)
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ся ако може от общината да турат по един светофар от двете страни на околовръстното :)))))) тогава да видите к'во че стане
43
1
 
5
 
! Отговори
MM преди 10 години
До .Подкрепям те колега, Сърбия не са в ЕС и имаше война доскоро а хората имат много по-добри магистрали и градски пътища, преди 2 седмици минах от там. Срам и позор, всичките политици от 90г. насам са за разтрел. Да не говорим че заводите има работят и дават работни места. *** алчни.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЗадръствания имаше и преди да се сложи светофара. Задръствания имаше всяко лято, защото някой умник решаваше, че ще прави ремонт на част от магистралата. Изсипваха по един самосвал чакъл в двата края на участъка, оставяха някаква техника да "работи" и така цяло лято, години наред. Явно някой обявява поръчка, някой я печели, някакви пари се прибират в нечий джоб, а българинът, тръгнал по т.нар. магистрала, се поти, псува и хубавото му настроение отива на кино.
41
2
 
10
 
! Отговори
Емил преди 10 години
В събота беше готова, 2 знака спиращи навлизането пречеха да се минава. Час и половина висях там, изключителна гавра, в жегата, коли прегряваха, изключителна гавра. А всичко беше готово ... но нали някой трябва да пререже лентата.
40
2
 
0
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До @ 43А знаеш ли че война в Белград не е имало и последните бомбардировки беха преди 14 години?
39
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В нормална държава, пускането на 8 километра път, нямаше да е новина въобще. Вие си коментирайте *** изцепки на Вожда.
38
1
 
2
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До 42знаете ли колко чисти са им улиците , няма една дупка !!!---------------- Еми, сърбите са културни ора, не си фърлят дупките по улиците.
37
1
 
12
 
! Отговори
. преди 10 години
Абе *** долни , кога ще оправите улиците по градовете !?!? Вчера се върнах от екскурзия в Белград , където очаквах да видя *** , знаете ли колко чисти са им улиците , няма една дупка !!! Там доскоро имаше война бе *** , ПОЗОР !!!
36
5
 
4
 
! Отговори
ЗОРЛЕЦ преди 10 години
До художникаГолям си поет, клозетна поезия няма ли да публикуваш? Или нея си я четете в читалището в Банкя...
35
3
 
19
 
! Отговори
художника преди 10 години
Б С П свещени крави,всеки крив е вий сте прави !Д П С и бат` ви Сали,европейското лице.За глас по 20лв. далии смеят ви се от сърце !
34
1
 
1
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До вергилняма никаква файда,че Тракия минава до града---------------- А може би щеше да е по-добре ако и магистрала не минаваше до града?