Зверска верижна катастрофа край гара Яна*

Двама са загинали, петима са ранени по първоначална информация
Обновена: 19 авг 2013 14:45 | 19 авг 2013 11:34,
249
Зверска верижна катастрофа край гара Яна*
Тежката катастрофи отложи тържествената церемония по откриването. Снимка: БТА

Двама души са загинали при тежката катастрофа, станала в района на гара Яна, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за катастрофата е подаден към 11.00 часа. По първоначални данни на автомагистрала „Хемус”, в района на гара Яна, посока София, е станал тежък пътен инцидент между три ТИР-а и четири леки коли. При огледа под един от тировете е открит електромобил. От удара на място са починали двама, петима са пострадалите според първоначалната информация. По-рано се съобщаваше за трима загинали.

Участъкът е затворен. Леките коли се отклоняват през с. Елешница – Столник, а тежкотоварните автомобили изчакват на място до организирането на резервен маршрут и за тях. На мястото има екипи на полицията, пожарната и бърза помощ. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов също е на мястото на инцидента.

Заради катастрофата беше отменено официалното откриване на пътната връзка между Софийския околовръстен път и магистрала "Хемус". Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева каза, че на мястото на обекта, който трябваше да бъде открит днес, ще бъде отслужен само водосвет и молебен за здраве.

Терзиева отрече да има забавяне на пускането в експлоатация на отсечката, защото е трябвало да бъдат изготвени Акт 16 и Акт 15. Според шефа на АПИ Лазар Лазаров огромната тапа от автомобили не е причина за станалия инцидент.

Министър Терзиева призова шофьорите да карат внимателно и да спазват правилата на движение, защото никакви магистрали няма да бъдат от полза, ако не бъдем разумни на пътя.

В „Пирогов” са постъпили двама мъже на 22 и 42 години и едно момиче на 11 години. В момента на пациентите се правят изследвания, съобщи "Фокус".

Както Dnes.bg вече писа, днес в 14.00 часа движението по връзката на автомагистрала "Хемус" със Софийския околовръстен път - пътен възел "Яна", трябваше да бъде пуснато. В 11.30 трябвашe да се проведе тържествена церемония по откриването на новия участък.

*Статията е актуализирана към 14.02 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
14
 
60
 
! Отговори
нормален преди 10 години
Акт 14 ли ви пречеше. Как отркихте цанков камък без всякакви актове. Можеше да го пуснете преди една седмица с временно разрешение. Ако не е било изпълнено както трябва, защо го откривате днес. Десет дена не се работеще по него. Четри пъти минах през уикенда, нямаше никакво комисия. Членовете и са на морето и си пекат оядените ***. Хора загинаха *** комунистически. Но за вас животът на един човек не е важен. Важна е партията.
18
14
 
56
 
! Отговори
......... преди 10 години
Ей, *** комунисти...вървете да обясните на близките на загиналите за акт 15, 16 и амнайсе........*** ***......
17
42
 
15
 
! Отговори
Веско преди 10 години
Как може да се пишат такива невероятни глупости. Ще се открие когато трябва. *** на пътя са длъжни да спазват правилата. Има ли някой да не знае, че в населено място се кара с 50, извън града с 90!?!
16
7
 
65
 
! Отговори
Възмутен преди 10 години
И това ли трябваше да се случи! Петък на излизане от София- задръстване, при все, че отсечката беше завършена. Вчера вечерта пак задръстване- отсечката пак си чака официалното откриване. И сега това се случва заради само заради едно прерязване на лентичка. Поне сутринта в 8 часа да го бяха направили този показен ритуал на величие. На мен лично не ми пука дали ще бъде срязана лентичката или не и кой ще го направи! Важното е работата да е свършена, но не и с жертви !
15
44
 
12
 
! Отговори
тиквун ленторезов преди 10 години
Еееех гербави цикламени индианци ...
14
10
 
61
 
! Отговори
Оня преди 10 години
Вървете да я откриете сега, *** комунистическа ***......Никога за вас човешкият живот не е значел нещо. Ако си бяхте направили труда и да пуснете този участък преди седмица още, когато беше напълно готова, сега два човешки живота щяха да се радват на семействата си. Нямам думи...............
13
29
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само *** и платен политически *** може да се оптва да намесва политиката в подобен инцидент, за да стане подобна катастрофа поне един от учасниците в движението е бил неразумен и не е спазвал правилата за движение, а когато имаме такъв човек с ТИР то катастрофата ще е тежка независимо дали е на магистрала или на черен път, даже в интерес на истината на черен път или в задръстване вероятно ще има по-малко пострадали отколкото на магистрала.
12
15
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От както дойде Орешарски само трагедий сполетяват България,това правитеслтво е прокълнато от самото начало
11
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Терористите....Дайте ни книжка и кола и ние само ще се изтрепем
10
16
 
83
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Комунистите са пряко виновни за загубата на два български живота. Заради едната показност стана непоправима беля. Защо бе неогходимо да се чака една седмица? Оставка!
9
14
 
74
 
! Отговори
нормален преди 10 години
До АнонименТи минавал ли си от там някога? Задръстването е от околовръстното. Знаеш ли, че всеки ден има катастрофи. И в петък вечер имаше. Сега са загинали хора. Заради безкрайната тъпота и инат на *** комунисти. Документите им пречели. Всичко м пречи. Най-добре е да си останат само те и да се олеят от грабене и простотия.
8
11
 
51
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Българинът абориген си беше и абориген си остава ТОЧКА.
7
7
 
83
 
! Отговори
gun преди 10 години
сега може да я откриете *** жалко за хората
6
22
 
129
 
! Отговори
Пич преди 10 години
Аха, значи и в рязането на лентички си имало тънкости? Тия новите заради едната лентичка са готови да избият хората. Казвам това, защото Борисов много го плюехте че само режел лентички. Така е, но той знаеше кога да реже, как да реже, и все пак имаше нещо зад всяка лентичка. Тия и магистралата до морето не можаха да пуснат както трябва, и сега отсечката на Яна. Няма по-нагло, бездарно, безочливо и нахално същество от комуниста! Няма!
5
30
 
126
 
! Отговори
Перушан преди 10 години
Прав беше Бойко гаврата с хората е голяма от страна на Съсело.
4
14
 
99
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
е та нали оная пръдла тряа се наспи после да иде на прическа, маникюр и след обилен обяд да разходи *** до трибуната на Яна. Всеки ден бизнеса хвърля по 50К лв от задръствания на тоз участък но нали кумунизите мислят за бизнеса !!!
3
8
 
75
 
! Отговори
Nobody преди 10 години
Има хора, дето сами да са в трамвая, пак ще се бутат. Има шофьори, дето сами да са на пътя, пак ще карат в лява лента. Тъй че джедайството почивен ден няма и дали петък или понеделник - писано му било. Да ни пази Господ децата, че сме на път сами да си ги избием.
2
13
 
117
 
! Отговори
enterfornone преди 10 години
Бюрокрацията и особено некадърната, но амбициозно-тъпата такава, убива хора.Сега министърката да ходи да реже лентички...
1
21
 
151
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 10 години
Е*аси, ако я бяха пуснали снощи тази отсечка, сага някой щеше да е жив. Хвала на официялното откриване.

Спонсорирани публикации