Зверска верижна катастрофа край гара Яна*

Двама са загинали, петима са ранени по първоначална информация
Обновена: 19 авг 2013 14:45 | 19 авг 2013 11:34,
249
Зверска верижна катастрофа край гара Яна*
Тежката катастрофи отложи тържествената церемония по откриването. Снимка: БТА

Двама души са загинали при тежката катастрофа, станала в района на гара Яна, съобщиха от пресцентъра на МВР. Сигналът за катастрофата е подаден към 11.00 часа. По първоначални данни на автомагистрала „Хемус”, в района на гара Яна, посока София, е станал тежък пътен инцидент между три ТИР-а и четири леки коли. При огледа под един от тировете е открит електромобил. От удара на място са починали двама, петима са пострадалите според първоначалната информация. По-рано се съобщаваше за трима загинали.

Участъкът е затворен. Леките коли се отклоняват през с. Елешница – Столник, а тежкотоварните автомобили изчакват на място до организирането на резервен маршрут и за тях. На мястото има екипи на полицията, пожарната и бърза помощ. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов също е на мястото на инцидента.

Заради катастрофата беше отменено официалното откриване на пътната връзка между Софийския околовръстен път и магистрала "Хемус". Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева каза, че на мястото на обекта, който трябваше да бъде открит днес, ще бъде отслужен само водосвет и молебен за здраве.

Терзиева отрече да има забавяне на пускането в експлоатация на отсечката, защото е трябвало да бъдат изготвени Акт 16 и Акт 15. Според шефа на АПИ Лазар Лазаров огромната тапа от автомобили не е причина за станалия инцидент.

Министър Терзиева призова шофьорите да карат внимателно и да спазват правилата на движение, защото никакви магистрали няма да бъдат от полза, ако не бъдем разумни на пътя.

В „Пирогов” са постъпили двама мъже на 22 и 42 години и едно момиче на 11 години. В момента на пациентите се правят изследвания, съобщи "Фокус".

Както Dnes.bg вече писа, днес в 14.00 часа движението по връзката на автомагистрала "Хемус" със Софийския околовръстен път - пътен възел "Яна", трябваше да бъде пуснато. В 11.30 трябвашe да се проведе тържествена церемония по откриването на новия участък.

*Статията е актуализирана към 14.02 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единия тцЪ казва: "щото някой най-вероятно е тръгнал да изпреварва ТИР, без да има видимост" - значи не е магистрала. Другия защитник на некадърното правителство, казва че е на магистралата. Където и да е, при това положение министъраът си подава оставката. Ама в турско-комунистическа пасмина няма достойнство. Целта е да откраднат колкото се може повече! Хората кучета ги яли!
38
0
 
5
 
! Отговори
6 преди 10 години
До АнонименПри катастрофа на Яна могат да отклоняват и на Ботевград но не и след катастрофата отворко.
37
3
 
9
 
! Отговори
6 преди 10 години
До АнонименНищо общо само адското задръстване от петък до сега е общото.
36
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименоставия политиката! к`во им пречеше да "открият" и пуснат отсечката още преди уикенда??????????Нямаше да ги има тези жертви!Ама сигурно още в петък на обяд са запрашили към курортите!Да откриват сега - парцели в гробищата!Истината е една - на никой управляващ не му пука за живота на хората! Гледат на нас като на електорат и средство за печелене на мангизи - тъжен факт, но е така!Бог да прости загиналите, А БЛИЗКИТЕ ИМ ДА СЪДЯТ ДЪРЖАВАТА!!!!!!!!
35
27
 
8
 
! Отговори
Лелее преди 10 години
А ако я бяха пуснали тая отсечка без документи, както иска Бочко, представям си как щяхте да реагирате... Нито герберасти, нито комунисти са виновни за неразчетено изпреварване или каквато е там причината. Ама то навсякъде вече е пълно с платени драскачи...
34
2
 
4
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 10 години
Сега напишете, че катастрофата е станала на километър 4.5, там ако не се лъжа имаше прав участък и един голям паметник по средата, или може би малко след това, като разстояние. Най-вероятно някой джигит, мож еи да е с румънска регистрация.
33
5
 
31
 
! Отговори
Истината преди 10 години
ако я бяхте открили вчера, което вероятно е можело сега можеше тия хора да са живи.
32
24
 
6
 
! Отговори
пич от класа преди 10 години
Някой е изтеглил късата клечка като е тръгнал да изпреварва на сляпо, случва се, кво да се прави.Обаче, нека това да не ни стряска, ние пак можем да си изпреварваме и да стиганме по-бързо. Има пичове, които задръстванията не ги ловят.А има и мушмоуроци, които кибичат с часове, щото не им стиска.
31
5
 
23
 
! Отговори
Vihrogon преди 10 години
Не зная коя е точната причина за инцидента-несъобразена скорост, неспазване на дистанция, заспиване на шофьор и т.н.Дами и господа, спрете да се оправдавате с политиците!Ние като народ сме пълна ***.Никой не ни е виновен!Никой!Б.Б., СерГей, Местан - те ли са виновни, че някой не е спазил правилата за движение.Да, не е приятно да си в задръстване и да не е добре измислен обходния маршрут, но как те са виновни?С кое?По същата логика мога да кажа-те са виновни, че съм изнервен, агресивен...
30
6
 
23
 
! Отговори
удри преди 10 години
Преди за всичко беше виновен Борисов,дори и когато комунистите съсипваха държавата.Каквото повикало такова се обадило
29
6
 
19
 
! Отговори
удри преди 10 години
Преди за всичко беше виновен Борисов,дори и когато комунистите съсипваха държавата.Каквото повикало такова се обадило
28
6
 
38
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!! преди 10 години
тази катастрофа ще тежи на съвестта на министърката заради един евтин пи-ар , си загинаха хората жалко , много жалко
27
7
 
37
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Комунистите са пряко виновни за загубата на три български живота. Заради едната показност стана непоправима беля. Защо бе необходимо да се чака една седмица? Оставка!
26
4
 
31
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Комунистите са пряко виновни за загубата на три български живота. Заради едната показност стана непоправима беля. Защо бе необходимо да се чака една седмица? Оставка!
25
6
 
22
 
! Отговори
нормален преди 10 години
До АнонименБибитко ще те отреже теб нещастнико. Цанков камък работеше 2 г. преди Боко. И не говорим за Боко, а за комунистическата простотия. Не била катастрофата на новата отсчека. Как да стане там, като не е пусната. А задръстванията там са ужасяващи. Не се спазвал правилника. Все едно като се спазва в Германия там няма катастрофи. Проблемът е да не създаваш условия за неспазване. А *** ги създават умишлено.
24
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мръсни турци! ОСТАВКААААААА!!!
23
8
 
38
 
! Отговори
пр преди 10 години
Имаше нещо зловещо в картината на бтв вчера в новинарскатат емиция в 19 ч. - напълно готова магистала, а отгоре по стария пъплят колони. Магистралата трябваше да бъде пусната още в петък следобяд, дори и без лентичка.
22
10
 
20
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Не защитавам *** (колкото по-бързо се разкарат от поста, толкова по-добре), ама хора - вие нормални ли сте? *** били виновни, щото някой най-вероятно е тръгнал да изпреварва ТИР, без да има видимост. Какво искате - с всеки шофьор да има полицай да го следи какво прави ли? Никой не е крив, че повечето българи се изживяват като Шумахер на пътя. Жалко за загиналите.
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Загиналите са повече от трима,това е най новата информация
20
39
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГъРБавите наглеци нямат край, даже и тук видяха политика, не четете ли бе ***, катастрофата е станала на самата магистрала преди гара Яна, а щом отклоняват движението през Столник значи е на поне 5 км преди края на магистрала, т.е. новия учатък няма никакво отношение в трагедията, ама Вие нали сте чели само ВинетУ та не са Ви ясни тия неша

Спонсорирани публикации