Снахата чисти, свекървата цапа. Спор с ножове за Байрама

Кървавата драма се е разиграла в стамболовското село Половец
Обновена: 17 окт 2013 14:22 | 17 окт 2013 14:08,
43
Снахата чисти, свекървата цапа. Спор с ножове за Байрама
Пострадалата снаха в болницата Снимка: Dnes.bg

Жена на 80 години от стамболовското село Половец за малко не уби снаха си. Двете жени се скарали заради чистотата вкъщи.

Случката се разиграла в сряда сутринта около 9 часа. 60-годишната Кадрие Али запретнала ръкави и започнала да чисти къщата, тъй като чакала гости за Курбан Байрама от родното й село Мост, от Турция и Германия.

Още по темата
Докато метяла салона, забелязала, че мивката, която била изчистила вчера, отново е мръсна.

"Да пазиш чистота, че чакам гости", заръчала Кадрие на свекърва си. Жената обаче се засегнала от забележката и нападнала 60-годишната си снаха с нож. За да се защити, Кадрие замахнала с лопатата, но й станало лошо и паднала на земята.

Ядосаната свекърва не се отказала и продължила да пробожда снаха си с ножа в гърба, викайки "Хайде да умреш".

Така за забележката да се пази чисто вкъщи Кадрие Али отнесла 7 прободни рани - 6 в гърба и една в крака. Има драскотини от ножа на носа и палеца на лявата ръка.

Кадрие е категорична, че няма да се върне повече при свекърва си, която я тормозела вече цели 36 години. Не искала да вижда и съпруга си, който всяка вечер се напивал.

"Ще се настаня в дома на племенницата. Тя има двуетажна къща, а живее в блок", обясни Кадрие.

"За малко да стана курбан за Байрама", каза през сълзи пострадалата жена.

От Областната дирекция на МВР в Хасково съобщават, че по случая е образувано досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
21
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Изкука ли човек на стари години, лошо става... А и всички знаем как се търпят снахи и свекърви.
21
22
 
19
 
! Отговори
M преди 10 години
До Бай Тръндьо Християнска? Еййй ама големи християни станахте бееее! От кога? От както Борис на сила ви покръсти? От както продадохте Тангра? Покръстването по каква причини е? Я да се включат историците ;) Сега искали "Християнска Българиа". То и Аспарух е иска своята БЪлгария..и Крум..и другите! Ама нали сте си продажници! Кажете кое падане на българско царство става без български предател? А?! Кое?! После не се ли продавате и на анадолците? А "чорбаджии"? :) давайте с минусите продажници!!
20
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Моля, не спорете по етнически или релегиозен повод. Каквито и да са хората (християни или мюсюлмани или будисти или др.) те са еднакви. Това е разделение, заради което не може да има прогрес и бъдеще за планетата ни и нас хората като вид дори. Заради тези разделения се поражда омраза. Нека не се мразим, защото всички имаме еднакви потребности (и задължения да създаваме заедно блага).
19
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Милата жена!Тази жена е на 60 ,а изглежда на 80!Помислих,че това е свекървата ,а това е било снахата1МНОГО ТОРМОЗ Е ИЗЖИВЯЛА!МНОГО РАБОТА Е ИЗРАБОТИЛА!Свади и проблеми има навсякъде,няма значение от вярата,и християни опаки колкото искаш!МЕЖДУ ХРИСТИЯНИТЕ има върли противници на ЕВРЕЙТЕ,но пропускат,че ДЕВА МАРИЯ,ЙОСИФ,ПЕТЪР,АННА_майката на ДЕВА МАРИЯ,всички са еврей!КОГА ЧОВЕЦИТЕ ЩЕ СТАНЕМ ХОРА и СКОТСКОТО ще остане в миналото,а ДУХОВНОТО МИЛОСЪРДИЕ водещо в постъпки и мисли?!
18
15
 
15
 
! Отговори
Сапун? преди 10 години
Турците понамирисват яката!
17
10
 
25
 
! Отговори
Бай Тръндьо преди 10 години
Абе, хора искам да си живея в християнска България /макар и малка на площ/,без мюсюлмански изцепки. Много ли искам, джанъм ...?
16
3
 
28
 
! Отговори
Сима преди 10 години
Абе не коментирайте глупости като, че ли тук в България където сме християни и бели хора свекъри и снахи много се обичат, та чак не искат да се гледат.Това е нещо много типично, затова различните поколения не е желателно да живеят заедно.Аз също съм бягала от ухажори по една единствена причина ,че са на мама момчетата.Друго си е самостоятелен мъж!Предполагам доста жени ще се съгласят с мен, а мъжете няма да го разберат правилно.
15
3
 
10
 
! Отговори
gre6ka преди 10 години
До Мистър Хima6 gre6ka.v BG Turcite sa suniti.6iiti sa kazilba6ite.a kolkoto do bitoviq slu4ay,pri Balgarite e ejednevie.
14
24
 
15
 
! Отговори
Дончев преди 10 години
Колкото повече турци се избиват помежду си, толкова по-добре!
13
22
 
18
 
! Отговори
M преди 10 години
До Сбогом, България!Ех да можеше да видиш какво жалко племенце сте! ТИ ли си българин бе пиянде? Ти ли дето идея нямаш кой анадолец е клатил баба ти? ТИ ли си християнин бе продажник? ТИ дето продаде Тангра? Или Борис те покръсти ей така..без насилие? ТИ ли си големия християнин сега? Ти ли си големия българин? Ти ли имаш право да съдиш? "Християнино"! И смеш да наричаш България християнска?! На кое основание?! Че Аспарух и Крум бяха християни може би? Аман от неграмотници!
12
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 10 години
До 10 - Знаеш ли, прав си, даже и аз так амисля, като теб - не всички араби са мюсюлмяни, както и не всички българи са християни. Но едно нещо ме накара, да се усъмня в коректното използване от твоя страна на думите ти срещу мен, а именно, че жената се е подготвяла за посрещне Байряма. сеща ли накъде бия, че ти още прочел-недопрочел, не осмислил, почваш да критикуваш. И тук ми идва да си помисля, че ти принадлежиш на същото вероизповедание, което с извинение, подтиска мисълта на хората.
11
4
 
6
 
! Отговори
Bastor преди 10 години
Необразовани и прости хора.В кой невидим, измислен мъж в небето вярват не е особено релевантно. ;)
10
6
 
4
 
! Отговори
До номер 4 преди 10 години
Да, защото всички турци и араби са мюсюлмани. И всички българи са християни, нали?Изключения няма.
9
2
 
4
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
шиите (които не са ортодокссалин мосюлмани( вярват че пророка Али, племенник на Мохамес е разрешил РАКИЯТА, след като го излекували с Ракия. Сунитете отричат този текст - в Корана няам такова нещо, това е апокриф. тоав е малок като Битката на арианите с останалиет християни дали трябав да се чеет само това което е написано в Библията или да се опираме и на други текстове и описания . какот и да е всичик мюсюлмаин в България са шиити (алияни) и могат спокойно да си пият стига да не е вино.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вечният спор СВЕКЪРВА И СНАХА
7
4
 
30
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Много сте интересни всички хора! Тази случка би се случила и при българи, и при турци, и при немци....какъв е проблема ви с хората, които имат различна вяра. Някой ако може да избира семейството си и къде да се роди, да се обади! В България живеят много българи, които изповядват вяра, различна от християнството, но това не ги прави по-малко хора. Честни и трудолюбиви, си изкарват хляба с много работа, а вие само ги клеветите. В нашата прекрасна държава живеят тесногръди хора, там ни е проблема!
6
2
 
32
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Като оставим настрана факта, че жената едвам не си е заминала, мога единствено да кажа - "Фатмагюл и сие ряпа да ядат!"Иначе 3 е прав, че това може да се случи на всеки независимо от расата, националноста и религията.Като изкукаш на тези години оправия няма, независимо какъв си.
5
13
 
38
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Какво можеш да очакваш от първобитни диваци със средновековно мислене.
4
7
 
40
 
! Отговори
Дядо мраз преди 10 години
"Не искала да вижда и съпруга си, който всяка вечер се напивал. " - А Алах забранявал бил на правоверните да пият. Глупости на търкалета.
3
4
 
44
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 10 години
стига де , вие какви хора сте? по принцип малко късно се е сетила да бяга от мъжа си , щом тя е на 60 и живее с мъжа си и майка му , то мисля че е ясно за какво иде реч. но все пак по-добре късно от колкото никога. а вие престанете да се хващате за националноста- колко миризливи чисти българи има дето продадоха страната и ни е**ха майката , вие се чепкате че са турци - СРАМОТА

Спонсорирани публикации