Белгийците Delhaize продават "Пикадили"

За купувача AP Mart няма информация
Обновена: 27 фев 2014 14:04 | 27 фев 2014 10:26, Десислава Попова
19
Белгийците Delhaize продават "Пикадили"
Снимка: архив, Булфото

Белгийската верига за търговия на дребно с хранителни продукти Delhaize Group обяви на сайта си, че е подписала в сряда споразумение с AP Mart за продажбата на бизнеса си в България.

У нас компанията притежава веригата „Пикадили“, след като през 2011 г. придоби срещу 932,5 млн. евро тогавашния й собственик Delta Maxi Group.

Стойността на сегашната сделка не се разкрива, нито се предоставя допълнителна информация за купувача AP Mart.

Очаква се сделката да бъде финализирана през второто тримесечие на годината, като предстои да бъде одобрена от регулаторните органи.

Веригата „Пикадили” включва 28 супермаркета „Пикадили” (шест от тях във Варна, шестнадесет в София и по един в Пловдив, Бургас, Велико Търново, Ловеч, Видин и Габрово), както и 24 магазина „Пикадили Дейли” (двадесет в София и четири във Варна).

Delhaize Group развива дейност в девет държави на три континента. В края на 2013 г. мрежата за продажби на групата е включвала 3534 магазина. Приходите на групата за 2013 г. възлизат на 21,1 млрд. евро.

В края на 2012 г. за Delhaize Group са работили приблизително 158 хил. служители. Акциите й са листнати на борсата в Брюксел NYSE Euronext Brussels и на New York Stock Exchange в Ню Йорк.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: ПикадилиDelhaize Group
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
sls преди 10 години
Браво на комунистите. Поредният изгонен западен инвеститор. Много е хубаво като дойдат комунистите на власт. За това ли бяха глупостите с ,,измамите" на търговските вериги? За да ги вземат наши момчета?
17
1
 
2
 
! Отговори
До номер 16 преди 10 години
Виж работя за 420 ама като ми удържат разни бракове да плащам и управителката ми взимаше ваучерите, което е напълно законно защото не се облагат искаше още всеки да оставя по 40-50лв което е тъпо, защото аз не поръчвам стока и не съм виновен, че магазина нямаше оборот. Луканката толкова и е кг биволска мисля, все още я продават в голямите обекти на Пикадили едно парченце излиза около 18-23лв половинка 500г. АЗ съм с висше, но от провинцията. Ако дам 100лв ток и 190лв за стая с какво оставам???
16
1
 
4
 
! Отговори
saasas преди 10 години
До Анонимени какво като е със средно ?????????да работи за 300 лева ли ?аман от тапаци
15
1
 
2
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
Има информация - собствениците на "Градус". Добре е, че се легитимират като българска фирма. Успех и умерена ценова политика!
14
1
 
19
 
! Отговори
БИВШ СЛУЖИТЕЛ преди 10 години
ПИКАДИЛИ ДЕЛЕЗ Е НАД 3МЛН ЗАГУБИ ГОДИШНО..НОРМАЛНО..ОСТАВИХА ЕДНА КАСИЕРКА И ЕДИН УПРАВИТЕЛ НА ГОЛЯМ МАГАЗИН, СТОКА И РАБОТА ДО ПРИПАДЪК..И ТО ЗА 420ЛВ..НЯМАТ ХИГИЕНИСТИ, ВЪРШИШ ВСИЧКО НА ВСЯКЪДЕ. НАПУСНАХА РЕГИОНАЛНИ МЕНИДЖЪРИ, УПРАВИТЕЛИ, ПЕРСОНАЛА СЕ СМЕНЯ КАТО НОСНА КЪРПИЧКА..АДСКИ СКЪПИ СТОКИ И СЛАГАНЕ НА НАДЦЕНКИ...ОТ ЛУКАНКА 22ЛВ КГ ИЗВЕДНЪЖ Я ПРЕМАРКИРАШ НА 44ЛВ КГ...ПРОСТО ПАРОДИЯ..НО ПЛАЩАТ НА ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА И НЕ ГИ ЗАКАЧАТ, НЕ Е ПРИЯТНО ДА ТЕ ПИШАТ НА 8Ч РАБОТЕН ДЕН А ДА РАБОТ12
13
4
 
6
 
! Отговори
Читател преди 10 години
До No 10Ако вземаш 400 лв заплата ще ти е по-изгодно да обиколиш града 5 пъти с велосипедза да си купиш стоките, които ти трябват на най-ниски цени. Ако вземаш добра заплата е нормално да отидеш в Пикадили и за 20 минути да купиш всичко от едно място - в тоя случай времето ти е скъпо и печелиш от спестеното време. Ако 1 час ти струва 10 и повече лева, къде ти е ползвата да си купиш прах за пране с 1 лв по-изгодно, който се продава в другия край на града и пътя до там ти е час и половина.
12
2
 
13
 
! Отговори
до 11 преди 10 години
А ти видял ли си колко струват Био храните в Белгия и Германия например? Почти колкото и не-биото. Съвсем малко по -скъпи. Питам се - защо в България ги продават 3 пъти по-скъпи от сходните продукти които не са Био. .
11
5
 
7
 
! Отговори
Аспартам Кокаколов преди 10 години
А защо магазини като Био-планет не дойдат от Белгия? Продаващи само био храни. Защото биото е пари, които българина няма. Всичко, което ядем в БГ е химия, колкото по-евтино толкова по-химично и опасно за здравето.
10
7
 
22
 
! Отговори
:) преди 10 години
Пикадили най-скъпата верига магазини, с най-негодната стока в нея...дори не знам глупавият българин защо все там стой заврян..
9
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как наизлязоха троловете с опорната точка "бягат от ревизия"...Уважаеми, приходите на тази компания са над половината от БВП на България, не такива въртят далавери с ДДС.
8
3
 
18
 
! Отговори
Коки преди 10 години
купувачът - сигурно е поредната офшорка на Цецо Василев, Пеевски и българите с австрийски паспорти около тях (шайката на ДС) ... ще закопаят веригата като Технополис и всички останали ...
7
16
 
10
 
! Отговори
реалист преди 10 години
Явно , чадъра над измамниците се е свил и тарикатите бягат от предстоящите ревизии.След цигарите и хероина , още едно перо от приходите на Герб пада.
6
8
 
16
 
! Отговори
От хубаво бягат преди 10 години
Много им е хубаво тука. От както БСП+ДПС+АТАКА раздвижиха така добре икономиката (и вече намя страх) все хубави неща ни се случват.
5
15
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бягат ,защото им назначиха пълна ревизия!Всички големи търговски вериги правят измами с ДДС!И се отчитат , където трябва!Да не говорим , че смазват българските производители.Прав им път , на тези ***.На БГ ни трябват инвеститори в производството , а не измамници на пазара!
4
6
 
9
 
! Отговори
Businesman преди 10 години
До Салахадинкой бяга бе амсалак? ти освен глупости да пишеш що не вземеш малко из нета да поровиш?може и нещо да научиш ;)ето виж за кво иде реч: facebook/pages/AP-Mart/184853618192254
3
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фес,няма никакво значение кой е на власт,ако не са едните то ще са другите,око ли не то третите и т.н. ! А всичките те работят за фалирането на държавата !Съдбата на *** е предопределена !!
2
8
 
38
 
! Отговори
фландрия преди 10 години
Най-хубавата храна в Белгия се намира предимно в Делезъ супермакетите. Но за това се плаща повечко. Карфур са по-долна категория магазини за Белгия. А Лидл и Алди са само за аборигени. В Делезъ почти неможе да се видят аборигени да пзаруват. Най-добрата белгийска верига си тръгва от БГ, това н ее добър знак. Но от червените всички умни бягат.
1
10
 
38
 
! Отговори
Салахадин преди 10 години
Направо е ясно, че бягат!!!Хубаво е при Орешарски нали?