Полша, Румъния и Унгария да си поделят Украйна, иска Жириновски

Според него източните части на страната трябва да отидат в Русия
Обновена: 24 мар 2014 14:40 | 24 мар 2014 11:33, Елка Василева
140
Полша, Румъния и Унгария да си поделят Украйна, иска Жириновски
Владимир Жириновски. Снимка: архив, Reuters

Либерално-демократическата партия на Русия, чийто лидер е Владимир Жириновски, е изпратила писма до властите в Полша, Румъния и Унгария с предложение да си поделят Западна Украйна, съобщи Интерфакс.

От пресслужбата на партията подчертават, че не става дума за директна подялба на територията на Украйна. „Ние просто предложихме да бъдат проведени референдуми в териториите близо до Украйна и да бъде издействано провеждането на такива референдуми в редица украински региони, които преди са принадлежали на посочените страни“, заявиха от Либерално-демократическата партия.

На 17 март на сайта на партията беше публикуван текст под заглавие „Погледът на Либерално-демократическата партия върху историческите причини за кризата в Украйна“. В него се казва, че западната част на страната исторически е принадлежала на Полша, Румъния и Унгария, но принудително е била включена в състава на Съветския съюз, пише Lenta.ru.

Още по темата
Партията предлага да бъдат проведени референдуми за включването на Черновицка област в Румъния, Закарпатска област в Унгария и пет области на Украйна - Волинска, Лвовска Тернополска, Ивано-Франковска и Ровенска - в Полша.

От Полша коментираха съвсем еднозначно предложението на Русия. Съветникът на президента на Полша Томаш Наленч заяви, че „тези мисли са плод на нечие болно въображение“. „Възмутително е на Полша да бъде предложено да участва в подялба на приятелска страна и промяна на нейните граници“, се казва в изявление на президентския съветник.

Прессекретарят на полското външно министерство Марчин Войчеховски заяви, че е получено писмо от заместник-председателя на Държавната дума на Русия и лидер на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски. Войчеховски подчерта, че съдържащите се в него предложения са толкова странни, че никой не ги е разглеждал на сериозно.

NEWSru.com припомня, че на 18 март от трибуната на Държавната дума Жириновски предложи Полша, Румъния и Унгария да поемат под свой контрол западните области на Украйна, като според него източните области на страната трябва да преминат към Русия. „Смятам, че е дошло време не само руските земи да бъдат върнати под руския флаг, което е естествено, но и западните земи на Украйна, които в периода на сталинисткия режим правилно са били присъединени към Съветския съюз, за да бъдат спрени германските танкове по-далеч... да бъдат върнати на Полша, Унгария и Румъния“, предложи Жириновски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
4
 
5
 
! Отговори
До 76 преди 10 години
Фразата е на чешкия журналист Юлиус Фучик - "Хора, обичах ви - бдете!". Така завършва неговият "Репортаж, писан с примка на шията".Заслужава си да се прочете.Журналистът е екзикутиран.От демократите.
73
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички българи си мислите като него ама иде ви и на вас краят.
72
3
 
21
 
! Отговори
Хектор преди 10 години
А Румъния като си вземе Молдова и парченце от украйна,да си ни върне северна Добруджа.
71
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименКакво да гледам ... пълен *** ....
70
2
 
3
 
! Отговори
Българин преди 10 години
За съжаление 76 е много прав ... на дано да греша .... дано ....
69
6
 
11
 
! Отговори
Balgarin преди 10 години
Имаше една фраза ... не се сещам на кого беше ... съжалявам за което ..." Хора бдете" Това не прави света .... с Русея !!!!!!! Още не знам защо НАТО защитава бунтовниците в Сирияте са радикални ислямисти .... слепи ли са Американците .... ама какво и аз питам ... СА е пръв приятел на Щатите .... А, виждате ли какво става в Турция .... съберете 2+2 докато не е късно !!!
68
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
76, на кого разчиташ2
67
13
 
5
 
! Отговори
на Вангя братчеда!!! преди 10 години
Не на тоя *** разчитам а на Късоръчко- кремълското кагебистко джудже!!! Само туй лилипутче може и ЩЕ осъществи пророчеството за края на Света!!! Термоядрения край трябва да започне от 2014 г и до 2018 г трябва да е настъпила ядрената зима!!!Знам че не ви изнася и не ви се ще-ама тва е положението!!! Пророчеството е от 15-20 години и го има публикувано на 135-165 места в Гугълчо!!!Да му мислят глупаците дето чуват дяца а пък и внучета са завъдили!!! За останалите-хич да не Ви пукааа!Нека е ШОУ
66
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
74, е и?*** ги вземи, ***
65
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна и Румъния са били българска територия !!!
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
сй тези все нещо делят все нещо искат, не могат да оправят себе си все чуждото искат, чиста проба комунисти
63
3
 
19
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Искаме си и ние Бесарабия. Тя е някогашният Онгъл, където е възникнала Аспарухова България. Населена е с българи и гагаузи, които в голямата си част се самоопределят като българи. Защо да не бъде наша? Ако не - румънците да ни върнат Северна Добруджа като компенсация.
62
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво се пените? Европа ви каза - интегрирайте бежанците. БГ е просто буфер за да остане Европа бяла и пухкава
61
7
 
16
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха преди 10 години
Ето едно разумно решение! Тези области така или иначе не принедлежат вече на Украйна. За украинците дали са американски или полски, унгарски или румънски е все едно.
60
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
toia si e zabravil hap4etata.
59
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
..."Никаких больше "волеизъявлений" у вас не будет. "Грешка на човек, който не е руснак- волноизлиянията ти са в множествено число, граматика - нула, а глаголът "быть", ти е в единствено число.Трябва да е будУт.Напомням, че "путь" значи път.Писането на глупости и неверни неща е признак на ниска образованост, а това е повод за голЯЯЯЯмо недоверие.
58
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A az vikam da se podeli Rusia na desetki darjavi Sibir da se dade na Kitay kavkaz na nezavisima darjava
57
3
 
7
 
! Отговори
До 49 преди 10 години
Само човек с психично разстройство може да каже такива думи... не за Русия, за който и да е. Или си ЛУД наистина ИЛИ си платена мишка.
56
6
 
7
 
! Отговори
аз преди 10 години
Стига сте писали на руски или на не знам какъв си,пишете на БЪЛГАРСКИ!!!
55
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, туй соц. изметта е страшно нещо....