До 24 мача наказание за Луис Суарес

ФИФА започна официално разследване, изслушват уругваеца днес
Обновена: 25 юни 2014 14:33 | 25 юни 2014 11:20,
47
До 24 мача наказание за Луис Суарес
Снимка: Ройтерс

ФИФА официално обяви, че започва разследване на инцидента, при който Луис Суарес ухапа Джорджо Килини във вчерашния мач между Уругвай и Италия.

"ФИФА може да потвърди, че бяха започнати дисциплинарни действия срещу футболиста Луис Суарес от Уругвай, след видимо нарушаване на глава 48 и/или глава 57 от дисциплинарния код на ФИФА по време на мача между Уругвай и Италия, игран на 24 юни 2014 година", се казва в изявлението.

"Играчът и/или уругвайската федерация са поканени да представят техните позиции и всяко документално свидетелство, което счетат за актуално до 25 юни, 17.00 часа местно време".

Очаква се Суарес да бъде наказан от ФИФА, като все още не се знае колко сурова ще бъде санкцията. От една страна, това е трети подобен случай, в който Суарес ухапва съперник. От друга обаче, предишните два случая не бяха с националния отбор и не се знае дали ще бъдат взети предвид от ФИФА.

Максималното наказание, което може да отнесе Суарес по въпросните точки, е 24 мача или 2 години - който период е по-дълъг. Най-дългото наказание в историята на ФИФА досега обаче е 8 мача. То бе дадено на Мауро Тасоти, когато през 1994 година италианецът счупи носа на Луис Енрике.

Интересно е да се види и дали наказанието ще важи само за мачовете на националния отбор, или ще бъде и на клубно равнище. Вестник Мирър твърди, че ФИФА има правомощията да налага наказанията си и до клубно ниво, което определено ще се отрази много по-сериозно на бъдещето на Суарес.

Според същото издание шефовете на "Мърсисайдци" ще проведат спешна кризисна среща с мениджъра Брендън Роджърс чрез видеоконференция. На нея ще се обсъди ситуацията след поредната изцепка на Суарес и каква да бъде реакцията на Ливърпул.

След предишния инцидент клубът подкрепи играча си, а след това категорично отказа да го продаде на Арсенал. Не се знае дали сега търпението на шефовете няма да се изчерпа и те да решат да продадат Суарес на Барселона или Реал Мадрид.

 

Още новини за инцидента на Луис Суарес прочетете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: Луис СуаресМондиал 2014
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
До Диляна преди 9 години
Дилянче има и снимки и видеа където ясно се вижда. Не само, че Суарес хапе ами след това се хвърля симулативно на зумята, все едно е ударен в наказателното поле без топка, демек да проси дузпа. САмо за симулацията трябваше да отнесе червен картон и 2-3 маче наказание а за хапането това си е вече за трети път, рецидив, наказанието спокойно може да е без футол 1-2 години. Има увеличени снимки, разрови се, след като Суарес хапе Килини, оня си дръпва фанелката да покаже и се вижда отпечатъка от зъби
40
6
 
3
 
! Отговори
Диляна преди 9 години
На нито едно от видеата или на снимка не се вижда Суерес да хапе! Нормално в наказателното поле при скок да се получи удар с рамо, а това че онзи нацели точно големите зьбки на Суарес е друго. Ама то ведньж трьгне ли... Да не забравяме сьщо, че е гении, а гениалността граничи с лудостта не можем да го сьдим. (До всички, които ще хейтват заради грамотността на коментара ми - имам само руска клавиатура и някои букви липсват) Само СУАРЕС!!!!! Поздрави!
39
0
 
7
 
! Отговори
хан Крум преди 9 години
За всяко ухапване да му вадят по 1 преден зъб и да го видим колко дълго ще хапе другите :)Аман от глупости
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименБраво. Много точен коментар. Съдиите направиха така Мексико да са втори (иначе много приятен за гледане и симпатичен отбор) . Киелини е симулант то мечка да го беше ухапала нямаше да се превива толкоз ,той първо се хвана за главата да му искарва картон после се сети че Суарес хапе и започна да си показва рамото . Истината е една мястото на италианците и англичаните е пред телевизора.
37
8
 
2
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Навярно тази истерия се върти от неудачниците в групата -англичаните и италианците -еми Суарес и ургвайската федерация да искат и наказание за Пирло ,че го удари с лакътя а съдията си затвори очите . Това е футбола , кой не може да бие с лакатя то хапе като малките деца когато ..... .Но лобитата във ФИФА ще си кажат своето ,а Пепе ще не го наказаха 24 мача за удар с глава , а тук за удар със зъби 24 мача .Интересното е ,че няма видиоматериал (не срещнах) да се вижда как Суарес хапе а само думи.
36
0
 
1
 
! Отговори
асд преди 9 години
До АнонименПарите от ТВ права и реклама би трябвало да са повече от всички билети. В Европа е големият и скъп пазар за тази игра!
35
4
 
7
 
! Отговори
ставри преди 9 години
Коментара на мач в които е играл Суарес трябва да завършва така: И днес Суарес игра,познава се по ухапания противников играч.Интересно кога ли ще започне да хапе съотборниците си?
34
1
 
5
 
! Отговори
до 29 преди 9 години
Е той Гари Линекер отдавна *** на терена по време на мач...
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се знае дали сега търпението на шефовете няма да се изчерпа и те да решат да продадат Суарес на Барселона или Реал Мадрид.-------------------Апфффф ...
32
3
 
3
 
! Отговори
циника преди 9 години
31, catenaccio, айде сега под ръчичка с киелини-плачкото и пред тв да гледате футбол. А иначе урусите изиграха едно клатиначо на макаронаджиите!
31
1
 
4
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 9 години
Е, ще е само на национално ниво, нали все пак се очаква да отиде в Барца, а те хората са си с яко лоби, така че там няма да има проблем.
30
1
 
3
 
! Отговори
ЗАПАЛЯНКО преди 9 години
Няма да ми е чудно ако излезнат на терена с ножове и вилици.
29
3
 
1
 
! Отговори
catenaccio преди 9 години
до циника:объркал си малко темата, а тя е за един подобен на нашите "***"
28
10
 
19
 
! Отговори
циника преди 9 години
прекрасната новина е, че Италия няма да мъчи и тормози повече зрителя на това световно с безпределно досадната, измъчена, скучна, бавна и тромава игра, превърнала се в запазена марка за техния футбол. Обичайната реакция на зрителя, когато гледа италианския национален отбор е да изпита неописуема и трудноконтролируема ярост по отношение на телевизора. Много често някои зрители са стигали и до откровено малтретиране на тв приемника. Хвала за отпадането на макаронаджиите!
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неква *** ***.Чудя се кога ли някой ще свали *** и ще се изсере на терена.Вече пикаха..Така е във футболът.
26
2
 
31
 
! Отговори
eeha преди 9 години
Някой да даде на този човек Сникерс - Суарез не е същият, когато е гладен.
25
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отборът на Италия е изграден с 80% футболисти от измисленият мафиотски шампион Юве за сметка на истински футболисти. И отново им лъсна мръсният з*дник на Мафиентус.
24
7
 
6
 
! Отговори
циника преди 9 години
Лично аз ако бях на мястото на Суарез, още след първия лакът на киелини, щях така да го изритам по кривата макаронаджийска тиква, че отпечатъкът от бутонки щеше да се превърне в негова вечна украса!
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 4Къде видя "бутане" на Мексико и Чили? За Бразилия е ясно - там ще се прави всичко за да играят на финала. Но особено Мексико бяха ощетени във всеки един мач и целенасочено съдиите свириха срещу тях. А пък Чили и Колумбия показват много стойностен футбол и напълно заслужават да продължават напред. А те не са виновни, че Италия, Англия, Испания итн не играят нищо на това първенство. Италия нямаше един удар към вратата вчера.
22
4
 
14
 
! Отговори
Фен преди 9 години
Да го накажат до живот този ***! Срам за съвременния футбол, като Матераци!