Не виждам повод за притеснения на гражданите!

Орешарски: Банките не трябва да влизат в политическото говорене
Обновена: 27 юни 2014 15:40 | 27 юни 2014 11:10, Миглена Иванова
413
Не виждам повод за притеснения на гражданите!
Пламен Орешарски. Снимка: БТА

Изключително важно е в този момент банковата проблематика да не влиза в политическото говорене - "нещо, което ми се струва, че наблюдаваме в последните дни, макар и не толкова отчетливо". Това коментира пред журналисти в Брюксел премиерът Пламен Орешарски, който ще присъства на заседанието на лидерите на Европейския съюз (ЕС), предаде БТА.

"Не е хубаво икономически и банкови проблематики да се използват за очевидно предстоящи кампании", допълва Орешарски.

Той подчертава, че в светлината на ситуацията с КТБ се следи състоянието на всички други български банки.

"Не виждам повод за притеснения на гражданите. Страната разполага с достатъчно инструменти, имаме много добро сътрудничество с БНБ, ще подкрепим всички нейни усилия инструментално и ресурсно, за да не допуснем каквото и да било разколебаване на доверието на гражданите в една или друга институция", посочи министър-председателят.

Премиерът коментира и пласирането на емисията еврооблигации. Според него емисията е приключила с доста добри резултати и постигнатата лихва "показва доверието в България от страна на инвеститорите". "Това е обективна оценка от инвеститори, които влагат пари в нашата икономика", отбелязва Орешарски.

Министър-председателят изразява и увереността си, че реализацията на проекта „Южен поток“ ще продължи, след като проектът бъде приведен в съответствие с европейското законодателство.

„Има доста важни моменти в стратегията на Европейската комисия за енергийната сигурност на ЕС, които напълно споделяме“, коментира той и допълни, че страната ни подкрепя диверсификацията на източниците и пътищата за доставка на енергоносители.

Орешарски съобщава още, че на днешното заседание на Съвета на ЕС България ще подкрепи Жан-Клод Юнкер (ЕНП) за председател на следващата Европейска комисия. Премиерът определя кандидатурата на Юнкер като „добра“.

„Разбирам в някаква степен притесненията на британския премиер Дейвид Камерън, но ми се струва, че на този етап той остава доста изолиран. Неприятен е случаят, че най-вероятно Жан-Клод Юнкер няма да бъде подкрепен на сто процента, но според мен ще получи необходимата подкрепа и без някои от лидерите. Юнкер многократно е идвал в нашата страна, има много добро отношение към България, което е добре за нас“, посочва Орешарски.

По повод насрочените у нас политически консултации за предсрочни избори той казва, че ще ги следи с интерес. „Ще следя дебатите, очакваме ги, обществото ги очаква и се надяваме в резултат на тях политическата нестабилност, на която сме свидетели през последните седмици, да си отиде“, заключава премиерът.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


413
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
12
 
9
 
! Отговори
да преди 9 години
Само дето и първа инвестиционна замина !
200
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно тъпите комунисти пускат тези слухове.Кутев вчера излезе и почна да пуска слуховете "моите усещания са"... е*бал съм ти усещанията Кутев, тебе трябва да те привика прокуратурата задето пускаш слухове и дестабилизираш банковата система...
199
2
 
6
 
! Отговори
Орешарски, нагъл си преди 9 години
Не ставаш ли вече нагъл, а? Вместо да коментираш веднага се махай от властта, съсипа хората, възрастни и млади, ако седиш още ще те замеряме с камъни, така да знаеш!
198
4
 
12
 
! Отговори
Да преди 9 години
Българският народ бе толкова много лъган и краден от политиците му, че вече никой им няма и минимално доверие. А този на снимката се доказа като рядко срещан наглец, *** и лъжец, как да повярваш на това което казва?
197
0
 
6
 
! Отговори
до 240 преди 9 години
О-о-о за кредитите е предвидено да се връщат според курса на еврото :) !
196
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой плаща на медиите ,те са виновни пеевски и ДПС
195
3
 
15
 
! Отговори
Липства дянков преди 9 години
Дали пък да не изтегля някой и друг кредит, по всичко личи че няма да се връщат?
194
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"Отивам да си изтегля влога от 2000 лв. Не искам да ги оставя на комунистическите куфарчета за сараите."Ти си овца, досега къде спа, че точно сега реши да теглиш. А то парите така отиват в комунистически куфарчета - ти изобщо знаеш ли как функционира една банка?Е*бати и малоумния народ...Точно комунистите искат да те накарат да ги изтеглиш, всички слухове дето се пускат са от комунисти и мафиоти, ама ти си прекалено *** за да проумееш това.
193
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само хидролозите са актуални днес. Служби, прокуратура,банки, са на подчинение на хидролога. Време е да се събрем пред сараите с тоягите.
192
5
 
10
 
! Отговори
БГ преди 9 години
*** КОМУНИСТИЧЕСКА !!!! МАРШ ПРИ *** !!! ВЗЕМИ СИ И станишоглу !!!
191
0
 
8
 
! Отговори
TerminatorOfTrolls преди 9 години
Това си е наистина атентат срещу банките, плюийте колкото искате, но ако се прави нещо трябва да се направи както трябва а именно както в Исландия!
190
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То и астероид с размерите на Тексас да удари България, този няма да види повод за притеснения
189
0
 
1
 
! Отговори
препатил преди 9 години
Парите си не ги държа в банка, така че...
188
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе парите са си на хората,като искат ще си ги теглят,ако искат и огън ще си палят с тях,какво толкова са се закахърили банките за тях ?? Или май няма да има тарикатите какво да цоцат,и ще лъсне лъжата и измамата на която се крепи цялата система :)) !
187
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Страшното е, че простите овце ще се затичат да си теглят парите от банките. Това няма да доведе то дестабилизиране. Дестабилизиране ще има, ако едрите клиенти започнат да теглят парите си. Но едрите клиенти са мислещи същества, не са прости бачкатори. Всичко с *** е наред- лично аз и семейството ми имаме влогове там, не съм си и помислял да тегля каквото и да било, поради простата причина, че има европейски директиви и съм спокоен. Само една неграмотна пасмина може да тича да тегли. Факт.
186
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отивам да си изтегля влога от 2000 лв. Не искам да ги оставя на комунистическите куфарчета за сараите.
185
3
 
10
 
! Отговори
Не смеят Страх ги!!! преди 9 години
Къв бунт бе колега кви пет лева? Тия сега са мишкари Бунт беше през 1997г. Това беше Бунт не ги жаля българите щом всеки пити с айфон и айподи... Никво жалене... Жал ми е за Пенсионерите Децата и Бедните хора тия с бумери ланци влогове имоти си ги турам на К...
184
0
 
40
 
! Отговори
... преди 9 години
Това гнусно прасе Пеевски трябва да бъде убит с камъни! Как може тоя мазен *** да се прави на най-могъщата мутра на всички времена? Поне да беше човек с нормална визия. Природата го е наказала...тая торба с лой ще си последва съдбата.
183
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дреме ми, аз няма какво да губя. Да му мислят партийните централи, шопара пеевски, доган, банкерите, руснаците и всички дето ме клатят. И *** *** да ме управляяа все същото ще е.
182
2
 
14
 
! Отговори
onq преди 9 години
Като се сетя как ни успокояваха и в далечната чернобилска пролет, та не знам да се смея ли, да плача ли, май си е до плач.

Спонсорирани публикации