САЩ: Русия обстрелва с артилерия украински военни

"Оръжия продължават да се прехвърлят през границата в Украйна"
Обновена: 25 юли 2014 14:07 | 25 юли 2014 09:31, Елка Василева
194
САЩ: Русия обстрелва с артилерия украински военни
Снимка: архив, Reuters

Съединените щати обвиниха Русия, че обстрелва с артилерия украински военни позиции оттатък границата, предаде Ройтерс.

"Имаме нови доказателства, че руснаците възнамеряват да доставят по-тежки и по-мощни установки за едновременно изстрелване на много ракети на сепаратистките сили в Украйна, и имаме доказателства, че Русия обстрелва с артилерия украински военни позиции", заяви заместник-говорителката на Държавния департамент на САЩ Мари Харф. Тя уточни, че тази информация се основава на разузнавателни доклади.

Американските сведения показват, че след като малайзийският самолет беше свален на 17 юли, оръжия продължават да се прехвърлят през границата в Украйна, каза говорителката, цитирана от Франс прес.

Двама висши представители на Пентагона, пожелали анонимност, твърдят, че руснаците са засилили военното си присъствие на границата с Украйна от 12 000 войници миналата седмица на 15 000 сега.

Доставките на оръжие за бунтовниците продължават и след авиокатастрофата, посочват източниците. Военно оборудване се доставя в голяма база близо до Ростов, откъдето след това то се превозва до бунтовниците от другата страна на границата, допълват те.

Малко преди да обяви оставката си, украинският премиер Арсений Яценюк косвено обвини Русия, че е свалила с ракета "въздух-въздух", изстреляна от неин изтребител, един от двата украински изтребителя "Сухой", свалени в сряда в района.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: украйнаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украйна почна да се превръща в поредния "Виетнам" за краварите .Толкова ли са *** ,като си мислят че Русия ще остави своите руснацив Украйна да бъдат изклани от киевските фашисти .
83
1
 
5
 
! Отговори
до 119 преди 9 години
Аз съм съгласен с 113.
82
1
 
25
 
! Отговори
киро преди 9 години
САЩ имали доказателство? Истинските доказателства за нрава на САЩ имат сърбите и много други народи по света.
81
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DO 113/ nesam saglasen s tebe priyateliu.ne barkay politicite s naroda - vij za primer BALGARIYA.obiknoveniyat amerikanec e normalen srednostatisticheski chovek kato vsichki ostanali po sveta.te nyamat vina za glupostite koyto varshat politicite im.
80
1
 
26
 
! Отговори
Мамунио преди 9 години
Кога финансираха и въоръжаваха сирийските ислямисти никой не каза нищо,а сега когато леко се пообъркаха плановете и измислената държава Украйна върви стръмно към разпад-рев до небето.Като са такива ербапи защо не вземат да идат лично там и да се бият с рашите?
79
6
 
20
 
! Отговори
по грешка преди 9 години
Боингът е бил свален "по грешка" с ракета 9М38М1 от 156-ти зенитен ракетен полк на Украйна. По време на учения, в района на Зарощенское. ЗРК "Бук-М1" е трябвало тренировъчно да се цели в украински Су-25. По случайност траекториите на Боинга и на Су-25 съвпаднали, сливайки се на екрана в една голяма точка. Когато има схождане на целите на един азимут, системата за съпровождане автоматично се пренастройва за водене на целта с по-голяма площ, т.е. към Боинга. Бил е произведен "несанкциониран" запуск на ракетата.
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
krizata v razuznavaneto na USA e mnogo seriozna i postavyat politicite si v mnogo glupavi situacii(ne che sa mnogo umni).
77
2
 
28
 
! Отговори
Пентагона преди 9 години
Имаме доказателства за химическите оръжия на Саддам, обаче толкова добре ги е скрил, че вече 10 години не можем да ги намерим, този човек беше един съвременен Худини.
76
18
 
4
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
Пак ли не сте на работа бе, червени мушмороци.Висите по форумите,като луканки на сарък, а нормалните хора да ви плащат разноските.Дърво требе за вази.
75
4
 
1
 
! Отговори
Император преди 9 години
има само една Империя и докъдето е стигнала е установявала закон, ред, култура, администрация. и днес се движим по техни пътища. ТОВА е имперско поведение а не ограбване и избиване на невинни хора. Господ вижда и ще ги затрие тези.
74
1
 
8
 
! Отговори
Разни мисли преди 9 години
Да, дааа! Така е! И един мармот завива шоколади...
73
1
 
1
 
! Отговори
ддд преди 9 години
струва ми се ,че единия товаренн автомобил е налитнал на другия. струва ми се само маи
72
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Двама висши представители на Пентагона, пожелали анонимност, твърдят, че руснаците са засилили военното си присъствие на границата с Украйна от 12 000 войници миналата седмица на 15 000 сега."A на мене двама висши представители от администрацията на Обама, разбира се пожелали да останат анонимни, ми казаха, че всичко е постановка, организирана съвместно от Киев и ЦРУ. Абе това ли са ви доказателствата бе? По-зле сте от кварталните клюкарки.
71
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ - обстрелва половината свят !...а може да се снимате на морето с военните им кораби като фон. честито
70
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nai golemite prestupnizi, kradzi, ubiizi sa zaminali nawremeto za Amerika.Zatova mantaliteta na Amerika e takuv.
69
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лъжа за ***..
68
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
96 това мокрите сънища на един рашист ли са
67
0
 
10
 
! Отговори
до 95 преди 9 години
95--прави ни впечатление,че трябва да се върнеш в първи клас.Тежко ще му е на чичко Сорос с такива "професори" като теб.Язък за паричките му.
66
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те и за самолета имаха неуспорими доказателства, но още не сме ги видели. О да, Ирак има оръжия за масово поразяване, да знаете....
65
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последната Империя на земята се разпада бавно и мъчително докато на края не се върне рам ит където започна от Московското княжество , прави лу ви впечатление , че в Европа само Русия владее чубди земи осраналите страни са си в историческите си границиЗатова Шотландия,С.Ирландия,Уелс искат да се откъснат от "Русия".Баските и те искат да се отцепят от "Русия".

Спонсорирани публикации