САЩ: Русия обстрелва с артилерия украински военни

"Оръжия продължават да се прехвърлят през границата в Украйна"
Обновена: 25 юли 2014 14:07 | 25 юли 2014 09:31, Елка Василева
194
САЩ: Русия обстрелва с артилерия украински военни
Снимка: архив, Reuters

Съединените щати обвиниха Русия, че обстрелва с артилерия украински военни позиции оттатък границата, предаде Ройтерс.

"Имаме нови доказателства, че руснаците възнамеряват да доставят по-тежки и по-мощни установки за едновременно изстрелване на много ракети на сепаратистките сили в Украйна, и имаме доказателства, че Русия обстрелва с артилерия украински военни позиции", заяви заместник-говорителката на Държавния департамент на САЩ Мари Харф. Тя уточни, че тази информация се основава на разузнавателни доклади.

Американските сведения показват, че след като малайзийският самолет беше свален на 17 юли, оръжия продължават да се прехвърлят през границата в Украйна, каза говорителката, цитирана от Франс прес.

Двама висши представители на Пентагона, пожелали анонимност, твърдят, че руснаците са засилили военното си присъствие на границата с Украйна от 12 000 войници миналата седмица на 15 000 сега.

Доставките на оръжие за бунтовниците продължават и след авиокатастрофата, посочват източниците. Военно оборудване се доставя в голяма база близо до Ростов, откъдето след това то се превозва до бунтовниците от другата страна на границата, допълват те.

Малко преди да обяви оставката си, украинският премиер Арсений Яценюк косвено обвини Русия, че е свалила с ракета "въздух-въздух", изстреляна от неин изтребител, един от двата украински изтребителя "Сухой", свалени в сряда в района.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: украйнаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
28
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Г-жо Василева, а нещо за украинските войниците, които са се лекували в Ростов на Дон и днес Украйна си ги прибира?!
43
2
 
14
 
! Отговори
до 60 преди 9 години
Ти да не си "монтьор супер разбирач".Пич май цял ден нямаш друга работа освен да си клатиш м*дурите пред компа.Ползвай главата си да мисли,не само за баланс.Бутона за "копи-пейст" и новините преведени от английски за такива като теб,не могат да заместят мисленето.
42
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия *** отвъд океана ги лафеха същите за Садам едно време. Всички знаеме какви огромни арсенали с хим.оръжие НЕ намериха.
41
3
 
8
 
! Отговори
макето преди 9 години
до 46 бачкаторе если не понимаеш тонкия ми хумур зле за тебе мисълта ми беше че толко ни лъжат че и я ако послъжем мако нема да се разбере ама ти се фана на гола кукичка
40
35
 
9
 
! Отговори
разбирача преди 9 години
Путин е за разстрел, предизвика война в сърцето на европа. За какво му е тази територия, сега света е глобален.. а и това не третия свят. Колко народ гине заради този крепостен селянин.
39
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ останаха в клопката на виетнамската война! Война за дрога , установяване на световен монопол над дрогата и наркоманизирането на собственото си население! Най- чистата дрога директно от министерството на отбраната! А пък според доклад на комисията за война с дрогата -анализа показва, че след започване на кампанията производството на дрога се е увеличило многократно и индиректно обвинява администрацията за това!има проблем има бюджет, няма проблем няма кинти!
38
1
 
3
 
! Отговори
до 54 преди 9 години
Дай източник, никъде не я виждам тая новина, да не е поредната партненка.
37
8
 
5
 
! Отговори
Икар преди 9 години
До Ненич. Дай ми официална сводка за загубената техника. Но моля те, без сайтовете на опълчението. Там още пишат как отбраняват Лисичанск и думкат яко украински танкове. Пък дефакто от вчера вечерта града освободен от украинската армия и всичко е жус. Ти защо апропо си мислиш, че американската военна техника е сложна за експлоатация? Щото пише на енгилийзки под Цк ключетата ли?
36
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От укр. Военни се съобщава, че 156 зенитно ракетен полк по погрешка е свалил бойнга!Имайки в предвид западните медии колко бързо пуснаха фалшиви записи , обвиненията на департамента и т.н. Това не е било по погрешка, а преднамерен терористичен акт с който се целеше дискредитирането на Русия.Кога. ООН и Хага и ЕС ще се задействат ?
35
37
 
6
 
! Отговори
Икар преди 9 години
Руснаците ЛЪЖАТ! ВИНАГИ това правят и ще го правят. Виетнам, Чернобил, Курск...и так далее. Все лъжи и лъжи на руското правителство и армия. На финала руското общество въздъхва, знаейки, че е лъгано и яростно се впуска в защита, защото не иска да споделя вина.
34
7
 
28
 
! Отговори
110 преди 9 години
Хамериканците да почетат малко история - как си представят, че ще превземат една земя, за която Русия толкова войни е водила с Османската империя с една фалшива украинска пролет???
33
4
 
32
 
! Отговори
Обонго и Кери преди 9 години
Ние вярваме, че руснаците са виновни за изчезването на извънземните.
32
6
 
35
 
! Отговори
Някъв от България преди 9 години
Защо Крим трябва да се върне на Украйна, а Украйна на Русия не?
31
4
 
18
 
! Отговори
neni4a преди 9 години
До Анонимен 35 А кой ще ги измете опълченците? Та те укр. армията досега сума ти техника загубиха от неправилна експлатация. А руската техника е по-елементарна от хамериканската Представям си какво ще стане като им доставят хамериканско оръжие
30
5
 
21
 
! Отговори
Някъв от България преди 9 години
Защо Крим трябва да се върне на Украйна, Украйна на Русия не?
29
2
 
31
 
! Отговори
не син преди 9 години
Скоро САЩ ще усетят "любовта" на хората от целия свят ! Нямащи нищо общо помежду си се обединяват в омразата си към това световно зло !
28
2
 
43
 
! Отговори
грешка - айде бе! преди 9 години
Току-що украинците съобщиха, че са провеждали учение и по погрешка са изстреляли ракетата, която свали Боинга. Честито на лъжливите американци и украинци. Сега Бараката трябва да се извини на Путин пред целия свят - долу ще му стигне куражът?!
27
35
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
К..венските номера на руснаците са БЕЗКРАЙНИ...
26
4
 
33
 
! Отговори
Белия ДОМ преди 9 години
Русия се готви да създаде армия от зомбита, разпространявайки вирус по целия свят. Разполагаме с неопровержими доказателства. Ако не вярвате гледайте "Zта световна война".ХахахахахахахахаЕ*ати смешковците
25
4
 
27
 
! Отговори
До 37 преди 9 години
Те украинците не могат да боравят с тяхната си техника, която имат от съветско време, ти си тръгнал да им вкарваш натовски играчки. Виж, ако с играчките дойдат и американците ще стане весело, аз ще почна бизнес с памперси :)

Спонсорирани публикации