САЩ: Русия обстрелва с артилерия украински военни

"Оръжия продължават да се прехвърлят през границата в Украйна"
Обновена: 25 юли 2014 14:07 | 25 юли 2014 09:31, Елка Василева
194
САЩ: Русия обстрелва с артилерия украински военни
Снимка: архив, Reuters

Съединените щати обвиниха Русия, че обстрелва с артилерия украински военни позиции оттатък границата, предаде Ройтерс.

"Имаме нови доказателства, че руснаците възнамеряват да доставят по-тежки и по-мощни установки за едновременно изстрелване на много ракети на сепаратистките сили в Украйна, и имаме доказателства, че Русия обстрелва с артилерия украински военни позиции", заяви заместник-говорителката на Държавния департамент на САЩ Мари Харф. Тя уточни, че тази информация се основава на разузнавателни доклади.

Американските сведения показват, че след като малайзийският самолет беше свален на 17 юли, оръжия продължават да се прехвърлят през границата в Украйна, каза говорителката, цитирана от Франс прес.

Двама висши представители на Пентагона, пожелали анонимност, твърдят, че руснаците са засилили военното си присъствие на границата с Украйна от 12 000 войници миналата седмица на 15 000 сега.

Доставките на оръжие за бунтовниците продължават и след авиокатастрофата, посочват източниците. Военно оборудване се доставя в голяма база близо до Ростов, откъдето след това то се превозва до бунтовниците от другата страна на границата, допълват те.

Малко преди да обяви оставката си, украинският премиер Арсений Яценюк косвено обвини Русия, че е свалила с ракета "въздух-въздух", изстреляна от неин изтребител, един от двата украински изтребителя "Сухой", свалени в сряда в района.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: украйнаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Последната Империя на земята се разпада бавно и мъчително докато на края не се върне рам ит където започна от Московското княжество , прави лу ви впечатление , че в Европа само Русия владее чубди земи осраналите страни са си в историческите си граници
63
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия трябва да стане територия за безплатен добив на ресурси от всички западни компании.Руското население трябва да бачка за 250 долара месечно в изнесени замърсяващи производства на западните компании в Русия.Всички промишлени компании трябва да са собственост на Запада,като единствено се допуска брандиране на руски език.Военнопромишления комплекс трябва да се закрие и армията да се съкрати до 50 000 души.Единствено тогава РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРИЗНАТА за ДЕМОКРАТИЧНА СТРАНА от ЕС и САЩ.
62
1
 
16
 
! Отговори
до 88 преди 9 години
А какво те кара да смяташ че снимката е актуална, 99% от снимките в тоя сайт са изсмукани през гугъл :(
61
1
 
7
 
! Отговори
щирлиц преди 9 години
Защо само с артилерия?Чак сега?
60
30
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Гледайки руския гащник на снимката с допотопен танкистки шлем и папироска в устенцата, дали може да заключите, че Русия е цивилизована държава?
59
2
 
8
 
! Отговори
rusnak преди 9 години
Не им се връзвайте на тези шизофреници:)
58
1
 
20
 
! Отговори
халюцинации преди 9 години
Имаме неопровержими доказателства за вината на Русия, заявиха от Цру. Това са халюцинациите на тандема Псаки-Харф!
57
1
 
13
 
! Отговори
tc преди 9 години
този сайт ми беше любим,но едва сега разбирам че манипулира с лъжи!!!!!
56
1
 
26
 
! Отговори
--- преди 9 години
Америка иска да граби от целия свят и най много от Русия.
55
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ясно е кой лъже, ако бяха опълченците, гаранция нямаше да се открият черните кутии. Те обаче още на втория ден обявиха, че са ги намерили и ги предадоха без проблеми. За всеки дето може да събере 2 и 2 е ясно, че сепаратистите не са свалили самолета.
54
1
 
28
 
! Отговори
истината преди 9 години
Украинците са го свалили ---има признание на воените.........ето я истината....Какво ли сега ще кажат от САЩ------те говореха че са сигурни във вината на Русия и опълченците........
53
3
 
33
 
! Отговори
PILOT преди 9 години
Не знам кой лъже,но руснаците предложиха да се направи международна група за разследване на инцидента !!!
52
2
 
17
 
! Отговори
до 77 преди 9 години
Да не заминеш ти набързо за Аляска да буаш за шистов газ.
51
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента най-голямата неформална глобална империя е САЩ.Когато САЩ кихнат ЕС и ООН подскачат и започва да си бършат носа и дупето.
50
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Украинците са го свалили самолета--има интервю с командир на украинската армия-признал е за пускането на ракетата и за станалата грешка.Четете и други медии а не само"правилните"......Не става само с четене на медии правилни или неправилни,требе си и акъл. Не случайно е оня лаф "Кажи по телевизията или напиши някъде,че на еди кой си сестра му е к*рва,пък нека той после доказва че няма изобщо никаква сестра."Толкоз за информираността от медиите.
49
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След като имат доказателства за доставка на оръжия за "сепаратистите" както обичат да ги наричат, защо не изкарат снимките от свалянето на самолета, или се е осветила лентата докато са е проявявали в лабораторията отвъд океана. Имат доказателства само за неща който са им изгодни, а за израелските нападения и дума няма в медийте да ги обвиняват, те разбирате ли вършат хуманна дейност. само незнам колко ще ни струва билета за цирка който гледаме.
48
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Русия не е класическа колониална империя, по простата причина, че всички територии които владее са свързани със столицата по суша. Завладените народи са интегрирани в руската система, не са роби, не копат природни богатства, които да биват изнасяни към метрополията, а за местните да остават огризките.
47
3
 
24
 
! Отговори
НОВИНАТА Е преди 9 години
Украинците са го свалили самолета--има интервю с командир на украинската армия-признал е за пускането на ракетата и за станалата грешка.Четете и други медии а не само"правилните"
46
18
 
20
 
! Отговори
до разбирача 60 преди 9 години
Путин е за разстрел, предизвика война в сърцето на европа. За какво му е тази територия, сега света е глобален.. а и това не третия свят. Колко народ гине заради този крепостен селянин.............Ти ако се опиташ да мислиш сам ще си причиниш трудова злополука.
45
7
 
30
 
! Отговори
ПОПО преди 9 години
Защо мълчахте когато укро-фашистите стреляха по руска територия.Да разбирам сега ви пари на дупето.Да бе мирно седяло да бе чудо видяло.

Спонсорирани публикации