САЩ: Русия обстрелва с артилерия украински военни

"Оръжия продължават да се прехвърлят през границата в Украйна"
Обновена: 25 юли 2014 14:07 | 25 юли 2014 09:31, Елка Василева
194
САЩ: Русия обстрелва с артилерия украински военни
Снимка: архив, Reuters

Съединените щати обвиниха Русия, че обстрелва с артилерия украински военни позиции оттатък границата, предаде Ройтерс.

"Имаме нови доказателства, че руснаците възнамеряват да доставят по-тежки и по-мощни установки за едновременно изстрелване на много ракети на сепаратистките сили в Украйна, и имаме доказателства, че Русия обстрелва с артилерия украински военни позиции", заяви заместник-говорителката на Държавния департамент на САЩ Мари Харф. Тя уточни, че тази информация се основава на разузнавателни доклади.

Американските сведения показват, че след като малайзийският самолет беше свален на 17 юли, оръжия продължават да се прехвърлят през границата в Украйна, каза говорителката, цитирана от Франс прес.

Двама висши представители на Пентагона, пожелали анонимност, твърдят, че руснаците са засилили военното си присъствие на границата с Украйна от 12 000 войници миналата седмица на 15 000 сега.

Доставките на оръжие за бунтовниците продължават и след авиокатастрофата, посочват източниците. Военно оборудване се доставя в голяма база близо до Ростов, откъдето след това то се превозва до бунтовниците от другата страна на границата, допълват те.

Малко преди да обяви оставката си, украинският премиер Арсений Яценюк косвено обвини Русия, че е свалила с ракета "въздух-въздух", изстреляна от неин изтребител, един от двата украински изтребителя "Сухой", свалени в сряда в района.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: УкрайнаСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дасте виждли един топуз тук наричащ се бъмзи
23
5
 
41
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До anonymТО И ВЪВ ВИЕТНАМ НА ВРЕМЕТО АМЕРИКАНЦИТЕ БЯХА МИРОТВОРЦИ..
22
3
 
39
 
! Отговори
до САЩ преди 9 години
Ооо, вие бъдете благодарни, че още не са започнали вас да обстрелват!Една бомба над Бели дом и Пентагона и край с мъките по целия свят, г-да "миротворци"!!!
21
2
 
43
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
АМЕРИКАНЦИТЕ ДА КАЖАТ КАКВИ СА ИМ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ИНТЕРЕСИ В УКРАЙНА..СИНА НА АМЕРИКАНСКОТО ВИЦЕ ЗАМЕСЕН ЛИ Е ...КАКВО СА НЯКОЛКО СТОТИН ХИЛЯДИ УБИТИ ОСАКАТЕНИ ..ИЗБОМБЕНИТЕ КЪЩИ ..ОСИРОТЕЛИТЕ ДЕЦА ПРЕД ГОЛЕМИТЕ АМЕРИКАНСКИ ИНТЕРЕСИ В УКРАЙНА..КАКВО БЕ ЕДИН САМОЛЕТ И НЯКАКВИ СИ 300 ЖЕРТВИ КОГАТО МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА АМЕРИКАНСКАТА КАУЗА..МАНИПУЛАЦИЯТА Е ОГРОМНА..ИМА ЗАЛОЖЕНИ МНОГО ПАРИ И ИНТЕРЕСИ..
20
54
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ ако вкара техника в подкрепа на Украйна за 5 дена ще ометат руската *** от Украйна... ама Обама е по-мека мара от предшествениците си и търпи още глупостите на лилипута.
19
4
 
45
 
! Отговори
555 преди 9 години
наглостта американска няма предел, лъжите им също. кръв американците от злоба към Русия. ресурсите свършват, а Руия не ще и не ще да обявява война.
18
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ да духа супата ,че пари :))))
17
5
 
59
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
До Болиме Г*3УКРАИНСКИ БОМБИ ПАДАТ В РУСИЯ И ТЯ НЯМА ПРАВО НА ОТГОВОР...ЩО ЗА ЦИНИЗЪМ ..А ЗАЩО ТУРСКАТА АРМИЯ ИМАШЕ ПРАВО ДА АТАКУВА СИРИЙСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВЕНИ СИЛИ ОБВИНЯВАЙКИ ГИ ЧЕ СА ПАДНАЛИ СНАРЯДИ ВНА ТУРСКА ТЕРИТОРИЯ..ЕТО ГО ДВОЙНИЯ АМЕРИКАНСКИ СТАНДАРТ..ТОВА ДРАЗНИ НАЙ-МНОГО СВЕТА--И ЧЕСТНИТЕ ХОРА
16
3
 
41
 
! Отговори
ТОП-НОВИНА преди 9 години
Излезна новината че командират на 156и зенитен полк на украинската армия е казал че на 17 ти юли са имали учение в същият район на Донбас.Не изключва,че малазийският самолет е уцелен по погрешка точно от неговият полк.В същото учение са участвали два самолета СУ-25 с задача разузнаване и отстраняване на учебна цел....Дали версията на Москва ще излезе истина?? И как чак след седмица се сетиха украинците за тези учения?? Оакването е тотално-и от страна на САЩ с твърденията си за достоверно инфо..
15
26
 
5
 
! Отговори
макето преди 9 години
В тубата се появи клип как проруски сепаратист опълченец е снимал пред монитора (ТОВ) как истрелват ракетата по боинка ясно се чува "ну давай зажигай"
14
3
 
35
 
! Отговори
лъжи преди 9 години
Лъжите по отношение на Русия няма да решат украинския проблем! Те водят към ескалация, която е изгодна само на режима на Обама.
13
1
 
9
 
! Отговори
Болиме Г*3 преди 9 години
Само ще попитам: е и какво от това ???
12
1
 
22
 
! Отговори
нямам понятие преди 9 години
Мари Харф: Аз нямам понятие какво става в Уругвай, пардон в Украйна, но и за това са виновни руснаците!
11
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
продължава с жалките опити за промиване на мозъци. не ви се получава, спрете е!
10
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те в последните месеци имат "доказателства" за всичко. Ако преди 10 години ми бяха казали, че Държавният департамент на Щатите ще се превърне в такъв цирк от аматьори и апаратчици, щях да се смея от сърце...а тя каква стана.
9
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ все ще показват разни доказателства...и после показват детски рисунки....
8
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да не забравяме, че сиред тяхното рзузнаване саддам хусейн едва ли не се беше заринал с ядрено оръжие, което все още безрезултатно търсят... защо нищо не казват за израелско-палестинската война...
7
9
 
25
 
! Отговори
мнение преди 9 години
Работих с иранец в Белгия. Нормален, модерен човек, високо образован. Питах го защо допуснахте да дойдат религиозни водачи на власт, преди това бяхте модерна и нормална държава, приятел на САЩ. Отговора му беше. Надигна се комунизъм в Южен Иран, САЩ незнаеха как да го спрат и пратиха религиозните водачи за да спрат комунизма. А Иран винаги е бил повече приятел със САЩ отколкото с Русия. Това му беше коментара. Вие си правете изводите.
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
УСИ-те пак изоаднаха в истерия :)големи *** са!
5
1
 
54
 
! Отговори
ЕС преди 9 години
Американците не се ли усещат, че след толкова много лъжи вече никой не им вярва и вече нямат никакъв международен авторитет. Американец вече означава лъжец. Светът до голяма степен беше позабравил лъжите на Америка за химическо и бактериалогично оръжие, които уж имаше Садам Хюсен, но така и не се намериха. Трябва да се налагат санкции на американските президенти за лъжите им.

Спонсорирани публикации