Чие е решението една жена да носи забрадка?

Жени във Великобритания разказват за вярата и избора
Обновена: 23 авг 2014 08:45 | 22 авг 2014 21:45,
125

Когато обидили на улицата на расистка основа 18-годишната Съмрийн Фарук, тя решила, че иска да носи забрадка. „Искам да се откроявам, каквото и да правя, затова сложих забрадката“, разказва тя.

Фарук е доброволец в ислямския младежки център в Лондон и на снимката пее ислямска религиозна песен. Снимка: Reuters

 

Млади или стари мюсюлмани, живеещи във Великобритания, избират да носят бурка, фередже или някакъв вид шал, с който се демонстрира принадлежност към мюсюлманската вяра, пише БиБиСи.

Въпреки общото мнение, че жените, изповядващи исляма, са изправени пред силен социален натиск да носят забрадки, много от тях споделят, че те самите са го пожелали.

Фотографът на Ройтерс Оливия Харис заснема момичета и жени из Лондон, които носят забрадка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТРЯБВА ..."ЧАВКА ДА ТИ Е ИЗПИЛА МОЗЪКА " ...ЗА ДА СИ СЛОЖИШ ФЕРЕДЖЕ И ДА СЕ РАЗХОЖДАШ КАТО БОСТАНСКО ПЛАШИЛО ПРИ 35 - 40 ГРАДУСА ЖЕГА ... ГОРКИТЕ ЖЕНИ , ЯВНО НЯКОЙ ДРУГ МИСЛИ И РАЗСЪЖДАВА , ВМЕСТО ТЯХ ...
65
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде стига с тази пропаганда! Това не е доброволна мода, а демонстративно отграничаване от обществото, в което живееш. Как пък не прочетох за поне един мюсюлманин, който бил против жена му да се забулва. И после - не им оказвали въздействие... Лицемерието е взаимно - на елитите в приемните общества и на гетоизираните мюсюлмански общности в тях. Маските ще паднат, когато мюсюлманите достигнат "критична маса" в "старата Европа".
64
3
 
24
 
! Отговори
ДемонстративноНосене преди 9 години
на шалвари, забрадки, бурки и т.н. ОБИЖДА мен и жените край мен, включително и най-близките ми. Подобни атрибути на ислямско религиозно облекло изтъкват, че чрез тях притежателката им се отграничава от НЕМОРАЛНИТЕ и НЕДОСТОЙНИ жени и от погледите на НЕДОСТОЙНИТЕ мъже.Откъде накъде някаква си ще обижда 90-95% от хората в родината ми?Аз пък си мисля, че подобни парцалаци лицемерно прикриват К.УР.ВЕНСКАТА същност на притежателките си, но не им натрапвам това мое мнение, за да не ги обидя!
63
0
 
24
 
! Отговори
В някои бели страни, преди 9 години
вследствие на натиск, беше забранено откритото носене на всякакви религиозни символи - например, не можеш да носиш върху дрехите си колие с кръстче. В една от страните в Северна Европа, преди няколко години бе махнат кръстът от фасадата на християнски молитвен дом, защото някакъв мюсюлманин се оплакал, че вижда този кръст от прозореца на дома си (Кой го е карал да дойде в тази страна?)Е, след като ние до такава степен им угаждаме, нека те не ни изнудват да търпим смрадливи шалвари и забрадки!
62
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия слагат забрадки за да не се вижда на какво мязата след 3-тото раждане, че направо не са за гледане, как мъжете им после ще им правят по още 5-10 деца ако ги видят какви са крокодили без забрадки, ужас, не е случайно товамахнат ли забрадките - няма кой да ги погледне тия грозили и остават ***
61
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименe ti si goren lis 4e ALLAH e poiskal tova koga si cel KORAN ce da znaej kakvo E iskal TOI
60
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
PINGVINI
59
2
 
17
 
! Отговори
Горубляне преди 9 години
Интересно е дали Афша, Мадифа, Бренда и Амира са с отрязани клитори, както изисква исляма?
58
2
 
31
 
! Отговори
алах не е Бог преди 9 години
исляма е фалшива човеконенавистна религия
57
2
 
35
 
! Отговори
старото преди 9 години
Абе, тия кухи кратуни могат ли да четат? Да прочетат "Не без дъщеря ми", и пак ще ги питам дали ще са толкова въодушевени от исляма!
56
1
 
24
 
! Отговори
до 68 преди 9 години
А по какво да разберем, че точно този пингвин е Бренда?
55
1
 
43
 
! Отговори
me преди 9 години
Днес.бг, вие шегувате ли се? Преди дни англичанин-мюсюлманин отряза главата на американски журналист в ефир, целият свят се побърка, а вие намирате за уместно да копирате статия на ББС за ИЗБОРА на жените да носят забрадки, шалове и бурки?Никакъв избор не е когато от малка ти промиват мозъка колко е важно да го направиш и когато ако не го направиш рискуваш психологически и/или физически терор в твоята общност! Знаете ли че само в ЕС има 500к *** момичета?! Защо пропагандирате тази отврат?
54
1
 
13
 
! Отговори
istinata преди 9 години
Ne stava duma za viarvania.stava duma za prostotia i kompleksarshtina.dali si mislmanin ili ne e bez znachenie ama te opravdavat bednosta i gluposta si s religiata
53
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я не ме разсмивайте! Като знак за висок морал от утре всички *** на околовръстното да са със забрадки! Забрадката е послание и демонстрация на религиозна принадлежност и се използва за политически цели. По правило исляма се цели в жените, те са не просто по лесни за натиск и зависими, но и веднъж ислямизирани, раждат задължително мюсюлманчета. Ходжите дори насърчават тези бракове, защото няма начин жената да остане християнка, децата по правило са собственост на бащата, буквално.
52
0
 
20
 
! Отговори
старото преди 9 години
Тъй се започва/като с наркотиците/- от гъзария, и после вече са "тотал щета" без мисъл и воля
51
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 15-20г. Лондон ще е с 80% мюслмани и черни
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 55И идва Джак Изкормвача
49
1
 
7
 
! Отговори
До 55 преди 9 години
Чети повече.И в Западна Европа селянките са носили забрадки. Изоставят ги, режат плитките си, скъсяват полите си,когато се преместват в града. Градските жени вече са скъсили роклите, започнали са да носят не широкополи и пищни, а малки шапчици,стрижат косите си или да ги прибират в малки, стегнати кокове; по-късно престават да носят шапки. Кога се случва всичко това? Когато се развива фабричното производство и жената става промишлена работна сила.Не бъркай практичността с морала!
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До 47Тука говорим за религията а не зрелости и забременяване.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
London-Reuters-Reuters-London-SKRITA BOLSHEVISHKA PROPAKANDA-Peevski svinio otvratitelna-opravi si saitovete,glupak!