В Лудогорец са нагли и арогантни, заяви Томас Лафчис

"Левски е отбор на смъртен одър"
Обновена: 8 дек 2014 14:11 | 8 дек 2014 09:23,
24
В Лудогорец са нагли и арогантни, заяви Томас Лафчис
Снимка: архив Булфото

Бившият президент на Левски Томас Лафчис даде интервю пред TV+, в което коментира ситуацията при "сините". ЦСКА има най-големи шансове за стане шампион, ако се играе "истински футбол". Това заяви бившият президент на Левски Томас Лафчис пред TV+.

"Съгласен съм с мнението на много други, според които този проект (б.р. Лудогорец) започна да се изражда. Стана изключително омразен на доста хора по простата причина, че самите състезатели и много пъти и ръководителите на този клуб се държат арогантно, безпардонно, нагло", коментира Лафчис за Лудогорец.

"Особено в мачовете във вътрешното първенство. Някой им го позволява в България да се държат така. Техните състезатели правят каквото си поискат на терена, а съдиите не смеят да ги наказват", допълни още той.

"Имам обяснение защо ЦСКА е по-добре от Левски - има добър треньор, който се казва Стойчо Младенов. Както и Сашо Томов, който въпреки всичко, което се изсипва върху него, успя два пъти да съживи ЦСКА и да го извади от ковчега. Сега се бори и за шампионска титла и смятам, че ако се играе феърплей и истински футбол - ЦСКА ще стане шампион", коментира Лафчис за червените.

"За Левски не са толкова притеснителни шестте поредни загуби от ЦСКА в "А" група. По-притеснително е състоянието на самия клуб. Това е отбор на смъртен одър. Това истинските привърженици го разбират. Виждат, че няма никакъв изход, докато това ръководство, не говоря за спортно-техническо, а тези, дето се водят собственици, продължават с тази политика", заяви бившият шеф на сините.

"Това е процес, който трае много години. Вижда се, че се харчи повече, отколкото се получава. Просто системата е изградена погрешно. мен е жалък фактът, че след като се класира в Шампионската лига, Левски не се завърза там. Това бе моментът клубът да се трансформира, да се тръгне по друг път и да се акумулират много средства."

По думите на Лафчис най-големият проблем на Левски са вътрешните неуредици, настройването срещу големите имена - Наско Сираков, Илиан Илиев, Даниел Боримиров, Станимир Стоилов, Георги Иванов-Гонзо. "Те са легенди, но се прави всичко възможно да бъдат очернени", поясни той.

"Може ли да се изкара, че Наско е безлична фигура и нищо не може да промени. Това с Петев беше инсценировка, за да се махне Наско. Рано или късно момчетата, които го направиха, ще разберат, че са използвани в този клуб за поръчки. Това не са истински левскари. За мен са чужди хора и само вредят на Левски", отсече Лафчис.

"Начинът, по който се управлява клуба, показва, че Левски няма шанс, докато тези хора са начело. Много по-добър вариант е клубът да бъде върнат на хората. Ако имаме 100 000 членове с по 100 лева – ще имаме 10 милиона лева, достатъчно пари за класиране в Шампионската лига", обясни още той.

"Гонзо има голям потенциал, но тези хора ще го похабят и ще си измият ръцете с него. В момента ситуацията на „Герена“ е такава, че с легендите си мият ръцете – Сираков, Боримиров, Илиан Илиев. Гонзо показа, че все пак Левски има някакво бъдеще, има добре футболисти, на моменти играе добре. В момента той се опитва да вдигне духа на играчите, които не получават пари, но това е трудно нещо", коментира Лафчис.

"В Левски всеки се бърка на спортно-техническото ръководство. Стигнахме до там, че Баждеков и Батков да говорят за тактики, което е смехотворно. Като ръководители те трябва да осигуряват финансиране и да оставят Гонзо да си гледа спортно-техническата част и да си върши работата. Само така Левски може да излезе от кризата", прогнозира той.

"Уволнението на Любо Пенев беше грешно. Явно е, че той беше трън в очите на много хора. Проблемът е в това, че футболният съюз, според мен, е повече ангажиран в тези резултати от приятелските мачове, отколкото с организацията на българския футбол. Смятам, че много хора в ръководството нямат представа за какво става въпрос, други се изказват неподготвени", коментира за националния отбор Лафчис.

"От друга страна виждаме цялата ситуация с националните отбори. Мето Деянов, който е талантлив треньор, бе махнат веднага след първите загуби в Израел, които със сигурност миришат на уредени мачове - водим с 1:0 и падаме с 1:5. Проблемът е в това нерегламентирано поведение на отборите, с други думи - черно тото. То е завладяло всичко. В Гърция отново има разследвания, само у нас е оазис, все ги няма лошите неща", завърши Томас Лафчис.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
LUDOGOREZ DA BADE IZHVARLEN OT BALGARSKIAT FUTBOL.
21
1
 
2
 
! Отговори
баиГаню преди 9 години
Този изобщо не е в час.. за Лудогорец. Там организацията в клуба е поставена на съвсем друго ниво.Много по високо и съвремено.Там се играе по тертипа на големите водещи одбори в Европа .Без да се плямпа на ляво и дясно.Има стремеж и воля,походящ климат и желание да се играе модерно и тн и тн.Те са го разбрали това нещо и се стремят да го прилагат.Левски и ЦСКА трябва да се простят с миналото и привилегиите. Времената са други.Това трябва да се разбере и да се преустроят съгласно новите условия
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно по времето на лафчисовото президенстване, подуянци направиха забележителнотоОлимпия Х 2. Имах и други ''успехи''.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лафчис е не по-малко нагъл от Апашо и Тара. Те такива доведоха спорта до дъното. На Лудогорец им завиждат, защото никога няма да имат възмжността да стигнат 1% от успехите им. Лафчис се оказа също агент на ДС. Какво да се очаква от такива?
18
3
 
5
 
! Отговори
Stiv преди 9 години
Лафчис,играта футбол и ръководството на футболни отбори е коренно различно нещо.Президент....със заплата при осигурено финансиране е едно.Лудогорец е изграден отбор без тъмни комисинни за покупка и продажба на футболисти.Лудогорец е забавление и удоволствие за дин финансово стабилен човек,който може и да поеме и да издържи изграждането на футболен отбор.Това е процес,удоволствие,игра...която ти не можеш да си позволиш с днешна дата.
17
9
 
5
 
! Отговори
до 13 асд преди 9 години
"Аз съм ЦСКА-р, но тази година съм за Лудогорец!"Ти си срам за самия себе си. Утре може да станеш от Паламуд Мичурин, ако дават по някоя риба или кремвирш.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рибата се вмирисва откъм перуката.
15
3
 
9
 
! Отговори
Прав преди 9 години
Къде я вида тоз човек наглостта и арогантността на футболистите и ръководството на Лудогорец. Напротив имат вече много големи успехи зад гърба си, но нито футболисти, нито треньор, нито собственик се надуват. Много скромно се държат. А ЦСКА ще продължава да бие Левски, за шампион не е сигурно.
14
2
 
4
 
! Отговори
ДО 7 преди 9 години
БРАВО НА ТЕБ ХАРЕСА МИ НАПИСАНОТО.. А ТОЗИ *** ТОМАС ДА СИ НАВРЕ ОНА,, РАБОТА В Д-то. :)
13
11
 
8
 
! Отговори
iaj mi golata opashk преди 9 години
bai_jordan....моето момче....утре ще хванат ония зализания че не прави бизнес само с лекарства и след три години пак ще се казвате ''антибиотик''......ЦСКА е вечна!!!
12
7
 
17
 
! Отговори
асд преди 9 години
Много добре си се държат Лудогорец както в международните мачове, така и тук, така и на интервюта. Мисля, че това е съвсем целенасочена маркетингова стратегия. Аз съм ЦСКА-р, но тази година съм за Лудогорец! ЦСКА и Левски да вземат да бият първо някой отбор в Европа, който поне да съм му чувал града, да минат 1-2 кръга в Лига Европа, да влезнат в групите там, пък тогава да стават шампиони на България и да се пробват в ШЛ.Лудогорец играят футбол, ЦСКА и Левски още не!
11
5
 
8
 
! Отговори
bai_jordan преди 9 години
Тези думи изречени от устата на наглец като Томас Лафчис звучат по-скоро, като комплимент, а не като обида!
10
6
 
19
 
! Отговори
bai_jordan преди 9 години
Има разлика между самочувствие и арогантност! Когато мериш сили с Ливърпул, Реал Мадрид, Лацио, Айндховен, Стяуа и други европейски класни отбори и при това се държиш като с равен е нормално да имаш самочувствие. А когато играеш с Иртиш Павлодар, Зимбру и прочие анонимници и падаш то тогава на навириния нос е вика арогантност. А на ревльовци като Стойчо Младенов и Лафчис мога да кажа да спрат да се оплакват ами да потърсят вината в себе си. А думите изречени от наглец като Томас Лафчис звучат по
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
те пък шопските говедари и чорбари никак не са нагли, че даже си присвояват България на синя и червена. шопи умря комунизма а с него умряха и подаръците за Подуяне и Панчерево спорт
8
5
 
18
 
! Отговори
Хо-ХО-Хо преди 9 години
Много точен коментар на номер 7.Занапред все по омразни ще стават,защото ще продължат да играят в ШЛ и ще печелят точки за тях и общото благо,за да могат смешните отбори на цска и левски да поритат в първи предварителен кръг на ЛЕ.Пиша ги с малки букви неслучайно защото са жалки сравнени с преди години.Събрани само чалгаджии и гейчета които един пас не могат да дадат,но като вкарат на Хасково са най-големите,все едно са вкарали на Реал.Лудите вкарват на Реал,Ливърпул
7
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много истини. Добре, че има хора като Л. Пенев и Лафчис, да ги казват.
6
12
 
36
 
! Отговори
Съвсем случаен преди 9 години
Да, в Лудогорец са нагли, защото объркаха плановете на Левски и ЦСКА да бъдат шампиони докато свят светува. Нагли са защото донесоха толкова точки от Европа за три години колкото тези два "гранда" за десет години и то взети заедно.Нагли са защото мерят сили с грандове и то тук и сега, а не в минало време, а да отпадат безславно от Иртиш, Зимбру и пр. отбори...Дай Боже и други такива наглеци да има в българския футбол!
5
5
 
27
 
! Отговори
Emil преди 9 години
Щото "Левски" хич не са нагли :D Не че изобщо гледам футбол, но винаги съм се изумявал от наглостта на българския футбол като цяло.Никакви успехи и огромни претенции. :)
4
0
 
14
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
След Гара Дембеле във ФК "Левски" играят БЕЗ ТИПИЧЕН ЦЕНТРАЛЕН НАПАДАТЕЛ! Докога така?....
3
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tozi prodajnik li e za primer sme6nik

Спонсорирани публикации