Затворът Гуантанамо - домът на най-опасните

Вижте в какви условия разпитват заподозрените в тероризъм
Обновена: 11 дек 2014 16:09 | 11 дек 2014 14:00,
51

Затворник на Гуантанамо, чиито крака са здраво закопчани с вериги, по време на обучение в Кампус 6 при засилена охрана. Снимка: Reuters

Публикуваният преди дни доклад за изтезанията на ЦРУ предизвика вълна от възмущение по цял свят. От доклада стана ясно, че САЩ са имали и партньори в нехуманните действия, което от своя страна стана повод за скандали.

Затворът Гуантанамо Бей е дом на около 300 души, заподозрени в тероризъм, военни престъпления или участие в организирането на атентатите от 11 септември. Негови "жители" са предимно хора от Йемен, Саудитска Арабия и Афганистан.

Разпитите в затвора се водят чрез техники на физическо насилие, инсценирана смърт, забрана за сън, силен звук и други.

Вижте кадри от затвора, запечатани от фотографите на агенция Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: лагерзатворГуантанамо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много лоши тия американци !Измъчват някакви терористи, които избиват хиляди нечовешки и подло. Друго е в Русия и Северна Корея.Там такива неща не се случват.Съдебните процеси, ако ги има изобщо, са справедливи.С терористите се отнасят хуманно.Хранят ги добре, килиите им са прекрасни.Медиите са свободни и подлагат властите на унищожителна критика, без да се страхуват.Впечатляващо е, че разкритията бяха направени от независима американска комисия в Сената.В Русия това просто не може да се случи!
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !NE SA IZTEZAVANI HORA ,A MUSULMANI-TERORISTI.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На първите килии в Гуантанамо пише "Опасен", после "Много опасен", след това "Амам много, много опасен!" и т.н., на последната килия има просто, но ужасяваща табела "Б.Б!!?!?!"
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българските пенсионери могат само да мечтаят за такава храна !!! Управниците ще си платят рано или късно за това !!!
35
1
 
5
 
! Отговори
Sofia преди 9 години
Това е само за заблуда,хем ги измъчват хем ги глезят с Хари Потър и ягоди
34
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До шефа на светаТи понеже си голем шеф на света, и много ги разбираш нещата .. що не хванеш да си ходиш в мадър ръша ? А ? Нали си много отворен .. и много ги защитаваш, айде сваляй гащите и марш в ръша!!! Не знам дали забеляза но затворниците там, живеят по-добре от твоите майка и баща .... о не...... почакай, ти си мазно руско ***, твоите майка и баща навярно са заклети ояли се ***, които праскат пържоли всеки ден.. то и ти за това толкова си изучен, и си шеф на света!!!
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като им гледам храната само и си мисля, че поне половината от българските пенсионери могат само да си мечтаят за такава храна! Колкото до библиотеката тя е мечта за повечето квартални училища.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kato gledam gi hraniat po-dobre ot kolkoto hraniat decata v domovete za siraci v BG. Na stranata ste na niakoi koito ne vi e zasegnal lichno, ako vie ste ot semeistvata izgubili blizki v atentati, druga pesen shtiahte da peete. V USA se otnasiat s jivotnite po-dobre otkokoto v BG se otnasiat kam obiknovenite horica. Zaraznoto zlo triabva da se spre, a zashtitavate hora koito po princip v BG mrazite-turcite naprimer. Malko si protivorechite, neshto mnogo sa vi promili mozacite da mrazite USA
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !За САЩ разбрахме, да кажеш нещо за Лугандон?Няма ли да си тръгваш към раша?
30
3
 
3
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Янки гоу хоум, янкииииии!
29
1
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Аз се обръщам към главния прокурор Цацаров с въпроса, е ли е имало такава черна клетка за изтезания и на територията на България и кой, кой, КОЙ носи тази вина?
28
7
 
5
 
! Отговори
шефа на света преди 9 години
Крим, Донецк и Луганск ще се съобразяват с конституцията на Украйна, когато шефа на света, Обамата, започне да се съобразява с конституцията на Сащ и закрие концлагера в Гуантанамо и прекрати мъченията и расовата дискриминация, включително ежедневните убийства на невинни чернокожи от бели полицаи!
27
8
 
3
 
! Отговори
дам преди 9 години
Друго си е било тука преди. Без съд, без присъда - куршум в главата! Да живее социализма и комунизма. Долу тази лоша демокрация, която измъчва терористи :)
26
1
 
4
 
! Отговори
tikos преди 9 години
Guantanamera,Guahira Guantanameraaaa )))
25
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пресни плодове, прясно месо, скоро руснаците ще ходят на екскурзия до Гуантанамо за да си хапнат като хората.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До бай Вълчо от ХисаряА пък ако не ти го срути го пращаш на почивка в санаториума в Гуантанамо докато признае, че го е срутил.
23
9
 
33
 
! Отговори
#$& преди 9 години
И моля, не ми разправяйте как разни *** с магарета и калашници са били заплаха за националната сигурност на когото и да било! Всички тия гадове са или финансирани от САЩ или са се организирали в благодарение на дейността на Америка, в техните държави..
22
8
 
38
 
! Отговори
#$& преди 9 години
Американците имат много такива затвори. Иначе човешките права и свободи са им любими теми за размисъл, но когато не се отнася до тях.. Всичко е прах в очите.. Там не са най-опасните, ами тези, които не са им полезни! Най - опасните са на свобода и вилнеят там, където интересите съвпадат. Когато тези интереси започват да се разминават, изведнъж разни хора се озовават на подобни места, ако ги хванат де..
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 23АБСОЛЮТНО ТЕ ПОДКРЕПЯМ ЗА МЮСЮЛМАНИТЕ!НО ДАЛИ НЕ СЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВА!!ВСИЧКИ ЗАТВОРНИЦИ В ГУАНТАНАМО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПУБЛИЧНО ОБЯВЕНИ!
20
4
 
12
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Във филма на англичанина Уинтърботъм " Пътят към Гуантанамо" ще видите какви "престъпници" са поне половината там.