Казусът в мола: Навсякъде гърди и мадами, а аз не мога да кърмя!

След случката Деница очаквала извинение, но така и не го получила
Обновена: 24 мар 2015 14:22 | 24 мар 2015 10:35,
685
Казусът в мола: Навсякъде гърди и мадами, а аз не мога да кърмя!
Снимка: bTV

"Навсякъде в мола има реклами на мадами по бельо и гърди, как изведнъж става така, че аз да съм неудобна там".

Такъв въпрос повдигна майката на две деца Деница Панайотова пред bTV, която реши да съди столичен търговски център, който не й позволи да кърми детето си вътре. Деница има двама сина – Искрен и Ясен.

Неприятна случка в центъра, станала преди половин година, става днес повод за съдебно дело.

"Бебето беше много изморено и гладно и трябваше да го приспя. Седнахме на произволна пейка, дори не съм се оглеждала, тъй като бързах. И както го кърмех, дискретно разбира се, към мен се приближи охранител и ме помоли да напусна пейката и да отида в специалната стаичка. Не било желателно да кърмя там, защото много хора щели да се жалват от мен", разказа майката.

След конфузната ситуация, Деница очаквала извинение от търговския център, но така и не го получила.

"Почувствах се уязвена, детето беше изнервено. Не, те не се извиниха, трябваше аз да моля, аз да съм активната страна", допълни тя.

Затова жената решава да заведе съдебен иск. Казва, че кърменето е нейна кауза. Борила се е за това още с първото си дете.

"Аз не съм единствен случай, даже в плевенски мол майка е била заплашвана с полиция. Искам да имаме право на избор. Кърменето не е показност. Това е естествено право на всяка жена", сигурна е Деница.

"Нашата претенция е съдът да признае, че това което се е случило представлява дискриминация. Да осъди ответниците да се въздържат от подобно поведение в бъдеще", казва Адела Качаунова, адвокат от Българския хелзински комитет.

От търговския център не коментират официално случая. Но твърдят, че са създали перфектни условия за майките-кърмачки.

Деница си прави експеримент няколко седмици по-късно. Решава да отиде с приятелка да кърми на същото място. Тогава обаче никой не я гони. Според нея, търговският център е преразгледал своята политика. И е щастлива, че нейният случай е породил размисъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


685
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
415
15
 
28
 
! Отговори
Резон преди 9 години
Има разлика между това да кърмиш на открито и в мола - някак по - силно звучи. В мола? Където в затворено пространство се разхождат хиляди хора носещи хиляди вируси. Що не вземат така на открито да покажат как се правят тия бебета, пък и как се раждат ;) пък да се върнем в първобитния строй. Дискриминирана била?! И аз съм дискриминирана като не мога да кърмя въобще, а тая *** ми го набива в очите.
414
8
 
11
 
! Отговори
нквд преди 9 години
дайте и да кърми по средата на мола веее полодиах тъкмо ще накара хората да избягат на чист въздух вънка кво хубаво пролетно слънце топличко свежо
413
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уважаеми българино, току що разбрал как се хранят бебетата и колко отвратителна била процедурата... Страх ме е да ти кажа как се раждат бебетата, може съвсем да нарушим психичния ти баланс...
412
12
 
36
 
! Отговори
гената преди 9 години
Единственото което ме смущава от информацията е че на жената са й казали - "има си стая за целта" апък тя се обидила че не може всеки да я гледа.И на мен това ми направи впечатление!!!
411
12
 
24
 
! Отговори
Зайо преди 9 години
Хващам бас,че тази женица има познати в медийте и сега се е набила да търси популярност, освен това пък и разни адвокатчета са я подучили да говори, как и се било чувствало детето в стаята за кърмене, как я били дискриминирали така и т.н. с цел да измъкне някой лев от мола. Иначе не ми дреме, да си кърмят децата където искат, но като има специални места за това, защо ще пикаеш срещу вятъра?
410
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Женицата избива комплекси - няма друго обяснение, че чак сега е решила да завежда дело. Тайно се надява сигурно на извънсъдебно споразумение с мола и така да изкара някой лев, без да работи. И после ще си ги харчи в мола с детето, щото нейното дете е буквално закърмено там. А пък може и още едно да роди, което на воля да кърми в друг мол. И накрая - мисля, че тази женица си получи минутите слава и предлагам да я забравим. Стига сме обръщали внимание на подобни лигли.
409
16
 
29
 
! Отговори
KOK преди 9 години
Мноо мраза ей такива мижитурки дето се мислят и се правят на нещо голямо.В мола щяла да го кърми, скрии са *** селянко нагла противна
408
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Две деца имам, никога не ми се е налагало да кърмя навън. Няколко пъти се случи когато бяхме на гости. Дискретно моля домакинята, да ни заведе в друга стая, за да накърмя детето. Не мога да си представя да го направя пред гостите, макар и да са близки.
407
2
 
6
 
! Отговори
До Петя - 481 преди 9 години
Пепи Пепи - 100 минуса се опитах да ти хакна ама не успях. Но и един ти стига!
406
8
 
24
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Има места където не може да влезеш с къси панталони, та камо ли с извадени цици! Например в съда не се влиза с къс панталон!? ..... Циците да си ги вадят в къщи!
405
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 495Не може да имаш супер привилегии само защото си с бебе. В МОЛА казват,че не се кърми, и просто не се кърми. Когато тази мацка си купи Мол да разреши кърменето. Тя у тях си може да определя правилата,но не и в чужда частна собственост. Не стига това,но и селянката отишла пи Сорос в бХК. На какво прилича това? При Сорос ходят ромите и платените ***. От кои е тя си знае, но е нагла и проста ***. Има места по света където жени с бебета не са желани защото пречат на клиентит
404
7
 
24
 
! Отговори
До Нели и №493 преди 9 години
Подкрепям напълно Вашите коментари. В днешно време масово майките са напаст и тази нова мода да не правят забележка на чаветата си, защото трябвало от малки да се учат на проба грешка е безумно. Последните пет години децата са крайно невъзпитани, нагли и арогантни и до голяма стемен това идва от семейството!
403
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Въх, колко е проста тази жена, да използва гърдите си по предназначение! Да разваля болните фантазии на чалга-пристрастения българин!
402
13
 
27
 
! Отговори
Женско мнание преди 9 години
Тааа даже се е върнала да си прави експеримент дали ще я изгонят. Отвратително! В днешно време майчетата взеха много да наглеят като някакви светици се изживяват. За мен кърменето е противно и не желая да го гледам и ако лудата го изтъква като нещо естествено, то като ми се припикае мога да си свърша работата на средата на мола ли! Баси! Иде ми да и шибна два шамара на тази!
401
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** аз викам направо да ги забранят тези бебета, за какво са ни? Че на всичкото отгоре искат да се хранят! Пък то самата идея за храненето им предизвикцала отвращение у българина! Че и реват на всичкото отгоре! Напаст неземна!България си заслужава съдбата!
400
5
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Някои кифли още не са разбрали, че женските гърди по дефиниция са създадени за кърмене. Така е решила Природата или Господ, за тези които са вярващи. Това е основното им предназначение, а не да си ги пълните със силикон и да ги развявате по плажове и чалготеки...
399
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НелиНаистина тези майки с количките са напаст в бГ. Трябва да има отделни места,и магазини за тях. Влизат с количките в магазините, минават през клиентите, заемат място с количките в магазините,и бебетата им пищят. В парковете и градинките, и кафетата е същата работа. Ужас. Сега остава към този терор да се добави и кърменето направо ще е ужас. Няма да ми ходиш по магазините с бебето и количката ще си го храниш у вас както правим всички нормални хора. Не се храним по магазините.
398
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ако беше запалила цигара, дали щяха да й направят забележка? Или ако беше оставила детето удома и тръгнала с прозрачна блузка? Правят ли забележка на жените с къси поли, дет задниците им се виждат? Неее, радват им се и подсвиркват. Ама ако вземе да си нахрани детето - край! Моралният българин не може да цапа съзнанието си с хранещо се бебе!Пък после защо има отрицателен прираст на населението... И защо толкова жени не искат да кърмят...
397
8
 
8
 
! Отговори
До Петя преди 9 години
"мен напр. само мисълта за кърмене ме погнусява".Боже, колко мъка има по тоя свят, Божеее...Значи няма проблем да ядем и пием мляко от овце, кози, крави, камили и т.н. (продават се във всеки магазин), но е гнусно бебе да се храни от майчиното мляко?!
396
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 464Разликата между ексхибиционистичното разголване на гърди и разголването им с цел кърмене, е същата като разликата между обикновения секс и зачеване. Зачеването също е интимен и свещен акт."Ми по тая логика, ако някой реши да си прави дете, може и публично, на пейката да го прави, щото това не е обикновен секс, а свещен акт, така ли?И не е проблема, че е решила да кърми, а че го прави ДЕМОНСТРАТИВНО И НАРОЧНО С ЦЕЛ ФИНАНСОВА ОБЛАГА.

Спонсорирани публикации