"Путин - човекът, който решава проблеми"

Западният печат за "Пряката линия" с руския президент
Обновена: 17 апр 2015 14:05 | 17 апр 2015 08:51, Елка Василева
109
"Путин - човекът, който решава проблеми"
Владимир Путин. Снимка: Reuters

"Путин - човекът, който решава проблеми" - под това заглавие британският в. "Гардиън" информира за вчерашната "Пряка линия" - ежегодния медиен формат, в който руският президент Владимир Путин отговаря на въпроси, които му се задават директно в ефир.

Вестникът отбелязва, че Путин е показал "присъщата си издръжливост", както и че "ако тези изяви на Путин имат за цел да докажат едно нещо, то е, че каквито и проблеми да имат обикновените руснаци, той не е част от тях, а е човекът, който може да ги реши".

Още по темата

"Дейли телеграф" отбелязва, че въпреки острата реторика по темите от външната политика при вчерашните изказвания на руския държавен глава "Пряката линия" е била доминирана от опасения, свързани с вътрешни проблеми.

Американските вестници "Вашингтон пост", "Ню Йорк таймс" и "Уолстрийт джърнъл" акцентират върху изказванията на Путин на икономическа тематика.

"Вашингтон пост" коментира, че показвайки колко остри са икономическите трудности за Русия, Путин е посветил по-голямата част от "Пряката линия" на това да успокои страната си, че животът скоро ще се подобри след година на конфронтация със Запада, а според вестника Путин се е стремял да звучи уверено вчера.

Повече икономика, по-малко Украйна, обобщава вчерашните изказвания на руския президент "Ню Йорк таймс", а "Уолстрийт джърнъл" отбелязва, че в тях е имало оптимизъм предвид думите му, че най-лошото от икономическите проблеми за Русия заради санкциите на Запада и понижилите се цени на петрола е преминало.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
10
 
4
 
! Отговори
До 17 преди 9 години
А теб Путин ли те брани?И от кого?Каква заплаха има в момента за България и от кого?
12
17
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 9 години
До zeusЩе ви се на вас- путинофилските мозъци.Русия няма нищо общо с цивилизована Европа. И го доказва по неоспорим начин последната година.
11
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин- човекът, който СЪЗДАВА проблеми.
10
4
 
40
 
! Отговори
zeus преди 9 години
"Дер Щандарт": Обикновените европейци разбират Русия и се възмущават от САЩ.Европа почва да се събужда и скоро ще отхвърли американските окови, а продажните политици ще висят по дърветата. Само заспалия български народ ще си мълчи с наведена глава по стар навик.
9
28
 
4
 
! Отговори
Даа преди 9 години
Западняците пак доста точно са определили нещата! Направо им се чудя понякога как го правят! Явно на нас ни е трудно, заради половиния век комунизъм!
8
3
 
43
 
! Отговори
... преди 9 години
Путин показа, че е държавник. Опитаха се да го свалят, за да крадат от Русия, но вместо това го направиха в пъти по-силен. Преди западните мизерии в Украйна Путин беше с 40-50% удобрение сега е с 80%.
7
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Владимир Путин е изключителна личност, която въпреки ОГРОМНАТА власт, с която разполага не е загубил ума си и е останал човек. Слава Богу, че Русия в този момент има такъв лидер! Това е полза за целия свят!
6
2
 
21
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Тази сутрин на каква дрога сте?.
5
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Василева, напиши нещо положително за Русия. Или по точно нещо истинско.
4
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такъв човек ни трябва на нас, а не надупени мижитурки като нашите управляващи при това седерасирани.
3
6
 
48
 
! Отговори
aтaкисть преди 9 години
Г-н Путин, снимaйте се и вие кaто МaкКейн с лидерa нa ИД или друг известен глaворез, кaсaпи, детеубиец и откровен психопaт тa дa ви хaресaт нaй-нaкрaя всички нaтовци, "демокрaти" плaтени крaсиви пр3дприемaчи и всякaкaвa другa модернa клоaкa нa Обaмa!
2
7
 
52
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
аз вярвам на путин не може народ който 900 дни обсада на ленинград ядекаптофи не може народ който погна германците при сталинград 42 год и обгради200 000 войници на ген паулус да се предаде на старата европа и на каубоитекоито никога не са имали война на своя територия сащ и англия откриха втория фронт в последния момент като се надяваха на хитлер да успее да ама не и сега нямат работав москва на 9 май там е за 22 милиона от различни национа
1
11
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин пак доказа,че е париот и родолюбец--ФАКТ.

Спонсорирани публикации