Наздраве за тебе, тебе, тебе и тебе...

Учените разграничиха четири типа пияници. Кои са те?
Обновена: 16 юли 2015 14:17 | 15 юли 2015 13:36,
33
Наздраве за тебе, тебе, тебе и тебе...
Снимка: Reuters, архив

Алкохолът въздейства различно върху хората. Според американски психолози след няколко чашки в повече, хората се превръщат в четири типа - те приличат на Хемингуй, на Смахнатия професор, Мери Попинс или мистър Хайд, съобщи в. "Дейли телеграф".

Най-голямата група прилича на Хемингуей. Те се променят много малко дори и след много алкохол. Тези щастливци почти не губят задръжките и интелекта си. Те остават организирани и разбират добре абстрактни идеи, а от предишни изследвания е известно, че тези два фактора намаляват най-много при пиянството. Затова групата се откроява от останалите почти като Ърнест Хемингуей, който твърдял, че "може да изпие адско количество уиски, без да се напие".

Смахнатите професори обаче се променят драматично, като им идва огромен кураж. Точно като във филма на "Дисни", те сякаш преминават през химична трансформация - от интровертни и тихи хора се превръщат в отракани и стават безскрупулни. Към тази група спадат 20 процента от изследваните, повече мъже, отколкото жени.

Третата група - около 15 процента, след почерпка прилича на Мери Попинс - милата и любезна бавачка. В нея попадат предимно жени. Те запазват приятелския си и състрадателен характер и с напредването на нощта. При тях също задръжките, интелектът и доброжелателноста намаляват по-малко от средното заради алкохола.

Съвсем различно е със заприличващите на мистър Хайд. С всяка чашка те стават все по-неприятни, интелектът и задръжките им намаляват много, точно като на злокобното алтер его на д-р Джекил. Хората от тази група най-често не помнят какво са вършили и попадат в ареста заради неприемливо поведение. В нея попадат 23 процента от изследваните, като две трети от тях са жени.

Психолозите от университета на Мисури-Колумбия са работили с 364 души. които са попълнили тестове за оценка на характера два пъти - трезви и когато по тяхна преценка са били пияни.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На всеки му трябва малко алкохолец. Разните ентелегентни джентълмени с *** и бомбе дето пият чай с бисквитка и са на комуникативно ниво *** на дърво - не ме интересуват. Всеки като пийне влиза в някакъв филм - един се смее, друг се качва на черешата, трети събира трохите под масата ... кой колкото и как може ... майсторлък. Алкохолът бил вреден ... ок. То и водата вече е вредна, дори и минералната, а за въздуха да не говоря. Абе, ай наздраве, яжте си салатката и тва е :)
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"тази група най-често не помнят какво са вършили и попадат в ареста заради неприемливо поведение. В нея попадат 23 процента от изследваните, като две трети от тях са жени."И заради такива парцалеси уволняват полицаи?
27
0
 
2
 
! Отговори
до bebok преди 8 години
А за мен това е просто различно преживяване, друга гледна точка и състояние на съзнанието, което ми е интересно да изследвам, не го приемам като слабост, по-скоро любопитство :) Особено когато по никакъв начин не позволявам това да ми влияе на живота или ежедневните ми дела :)
26
9
 
4
 
! Отговори
bebok преди 8 години
Аз пък не се нуждая от алкохол или от цигари,да не говорим за наркотици. Тези "протези на радоста" са само за слабаци.
25
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е мен ме кефи да си пуша трева, нищо друго не ми харесва и не употребявам, нито ми се отразява добре на организма, когато искам да направя главата канабиса ми пасва идеално, и това ме прави наркоман според вярванията и убежденията на обществото, ненормален, сбъркан, с проблем, хаха, а тютюна и алкохола се приемат за нещо мн естествено, напълно натурално е, а те са по-токсични от тревата, иначе за затъпяването ако не четете и не развивате ума и съзнанието си, и без дроги ще сте си затъпели.
24
4
 
3
 
! Отговори
bebok преди 8 години
А колко книги тази баба прочела през живота си? Къв е кефа,да живееш дълго,но да си ***?
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Умерено ако се пие даже е полезно.Даваха скоро една баба на 100 години и си пие по 50 гр. ракийка преди ядене и над 100 ше кара...
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не виждам нищо лошо в това че жените пият много -като имат скапан живот, мъж-прасе, проклети деца, *** работа и т.н трябва да си избият всичко по някакъв начин. Аз лично не съм от тях, затова си пийвам понякога биричка, умерени количества твърд алкохол , но доста рядко и намирам удоволствие като чета Хемингуей, а не като пия колкото него.
21
4
 
3
 
! Отговори
гери преди 8 години
женският алкохолизъм не се лекува
20
13
 
4
 
! Отговори
bebok преди 8 години
Гадно е когато мъж пие,но да пие жена-в пъти е по-гадно.Иначе който пийва всеки ден,вече е алкохолик.
19
1
 
1
 
! Отговори
до 17 преди 8 години
Може и да има на прахчета такива вече :Д
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен17 nqma da ima kafqvi akuli v samo baseinite ami po ulicite
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
az sam za gmo treva s gen na pelin 2in 1
16
0
 
12
 
! Отговори
Къркандела преди 8 години
Абе аз по принцип не пия, обаче кат гаврътнем две бири и ставам друг човек. А тоа другия човек как пие не е за разправяне. Порка като Хемингуей, ама става ем професор ем Хайд:)
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вярвайте в каквото искате, аз ви казвам истината, алкохола е по-зле от тревата, скапвате си организмите, особено като се размазвате от пиене, от едно напушване нищо ти няма след 3 часа, никакви последствия, вие си знаете, те ви лъжат, вие си вярвате, гмо също е перфектно за тялото ви, за днк, нали знаеш, хапвайте.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мн си ***, наистина не се разболявам!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
12Така са те зарибили, че даже вярваш в неразболеваемостта си, понеже пушиш трева. Е па такава глупост отдавна не бях чел.
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алкохола е за нищо, по-добре пушете трева от време на време и не пийте въобще ако искате да имате имунна система, която като пуснат новите вируси на свобода не се разболява, знам че няма да ми повярвате, но е мн по-безвредна история, след това тялото по никакъв начин не усеща каквато и да е токсикация, все едно нищо не си взимал. Да не говорим, че влиянието на алкохола прави употребяващите изключително *** и безотговорни докато са пияни, че и след това, а онова за тревата са фалшиви легенди.
11
0
 
10
 
! Отговори
az преди 8 години
Аз па си пием уникално... не влизам в разни групи
10
0
 
9
 
! Отговори
Алко-експерт преди 8 години
Хм, не е правилно изследването защото понякога след едноседмичен маратон в баровете, изпиването на шише водка почти не променя настроението. Изражението си остава леко усмихнато с влажни от любов и умиление очи. Но когато твърдо си решил да се откажеш от ракията и изкараш няколко дни на сухо, 100 грама гроздова те удрят като тухла в главата и започваш да ръкомахаш като Андрей Райчев. Поради това трябва да се поддържа ежедневната необходима концентрация на алкохол в кръвта за да не се излагаш и да ти е хубаво.

Спонсорирани публикации