Експериментът в Dnes.bg: (Пре)Красно село

Столичани търсят пътища заради блокадата от градежа на третия метролъч
Обновена: 4 май 2016 15:32 | 25 мар 2016 08:52,
33

Снимка: Dnes.bg

Едно от най-натоварените кръстовища в София е заградено и напълно блокирано заради строежа на третия лъч на метрото. Във вторник жителите на "Красно село" осъмнаха със знаци, забраняващи влизането на бул. "Гоце Делчев" и бул. "Житница".

Точно пред пазар "Красно село" движението е напълно преустановено (от бул. "Цар Борис III" до улица "Княгиня Климентина"), както и от ул. "Житница" до ул. "Кюстенджа".

Не всички все още знаят за промените и се натъкват на забранителните табели и поемат по кварталните улици, за да избягат от "блокадата". Това пък води до натоварено движение по малките улици, които обаче са тесни и с паркирани коли.

Изходът на ул. Кюстендил /от бул. България към пазар "Красно село"/ също е затворен. Така живущите в района са принудени да карат в насрещното и да правят нарушения, за да могат да излязат. Поради тази причина по еднопосочната улица често се виждат коли, които обръщат или автомобили, които карат на заден ход.

Движението по бул. "Цар Борис III" е отворено, но пътното платно е стеснено в района на ремонта и се образуват големи задръствания.

Спирките на трамвай №5 и №4 в посока центъра и в посока "Княжево" са преместени на 20-30 м от предишното им местоположение. Там са изградени временни светофари и пешеходни пътеки, които да улеснят преминаването на пешеходците.

Вижте кадри и видео на пътната обстановка след въведените промени в движението заради строителството на метрото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
9
 
! Отговори
Марко преди 8 години
До 100г. закъснениеОпределено сте ментално изостанали: първо - София не е двумилионен град са два милиона автомобила, второ, понеже не сте пътували - не знаете, че в Рим, например, метрото все още се строи. Дори в центъра. При положение, че началото му е било преди около век...
8
1
 
22
 
! Отговори
хуманист преди 8 години
"Столичани търсят пътища заради блокадата от градежа"...ако можем нещо да помогнем от провинцията...при нас нищо не се гради и е спокойно...
7
2
 
29
 
! Отговори
макс преди 8 години
Има пряк път от Житница, който излиза на бизнес център Сердика. За съжаление е в окаяно състояние. Можеше да се постегне и да облекчи до голяма степен трафика през Красна поляна, предстоящите месеци. За съжаление Общината не се вълнува от подобни въпроси.
6
5
 
17
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До Анонимен 6Мрънкането ни е национален спорт, не може без него.
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 100г. закъснениеНе знаеш и на кой свят си. Във Ванкувър /Канада/ Строиха мост и две скоростни пътя 8 години, и имаше доста неудобства. Ниокй не мрънкаше.
4
26
 
9
 
! Отговори
100г. закъснение преди 8 години
В нормалните държави и градове метро се е строило доста преди населението да стане 2 мил. с 2 мил. автомобила! Да знаете в някоя читава държава тепърва да се строи? Аз не.
3
3
 
27
 
! Отговори
Жо преди 8 години
ОТ КАДРИТЕ на видеото видях, че е създадена някаква нова организация на движениетоКаквато и да е тя, винаги ще има мрънкащи недоволни гражданиЕ, то не може хем багерите да копаят, хем колите да си вървят между тях.
2
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе кошмар е вярно, но ще го изтърпиме в името на една неизбежна необходимост. Аз метрото може и да не го дочакам, но, за децата ще е удобство.
1
9
 
46
 
! Отговори
Аз преди 8 години
За затварянето на тези улици се говори и писа отдавна. Освен това, за да се направи метрото, трябва да се потърпи малко.