Експериментът в Dnes.bg: Да спестиш 30 сек. Струва ли си?

Защо хората пресичат през пътното платно, а не избират подлеза?
Обновена: 12 авг 2016 11:10 | 12 авг 2016 09:00, Екип на Dnes.bg
59
Експериментът в Dnes.bg: Да спестиш 30 сек. Струва ли си?
Снимка: Dnes.bg

Често обвиняваме шофьорите, че карат бързо, не дават предимство и най-вече, че не спират на пешеходна пътека. Понякога обаче хората извън автомобилите са не по-малко незарумни и поставят водачите в опасни ситуации.

Такъв е примерът със столичната ул. "Фритьоф Нансен", където ще се убедите, че в нарушение са не автомобилите, а пешеходците. Тук няма пешеходна пътека, но явно хората са решили с риск за живота си да преминат.

На няколко метра разстояние от опасното място за пресичане има подлез, който предоставя най-сигурен преход от едната страна на улицата до другата. Но защо хората не го използват?

Наистина, на пръв поглед подлезът изглежда мрачен, но пише, че има видеонаблюдение, вижда се и камера. Докато сме на място обаче стотици избират пътното платно, а само единици преминават по безопасния маршрут.

Правим експеримент. Колко време ще ни отнеме да преминем по пътното платно? А през подлеза? И заслужава ли си да рискуваме? Вижте във видеото!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
12
 
25
 
! Отговори
MCMXLVIII преди 7 години
До ИвоТова може да го твърди само един мързел, който го мързи да се качва и да слиза по стълбите. Да, понякога с минаването през подлез се губят 1-2мин., но човек, който няма никакви проблеми с движението да ми говори, че хората трябва да се движат само над земята е меко казано абсурдно. Мини си ти през подлеза, пък отгоре нека си бързат колкото искат. После защо МГТ бил бавен - ми те нацвъкаха подвигнати пешеходни през 5м. как да стигаш бързо като се налага да се спира през няколко секунди?
2
8
 
40
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Проблемът е, че организацията на движението в България е изостанала със 70-80 години. В развития свят подлезите свързват единствено с метрото, но въпреки тях има и зебри на повърхността, защото нито за възрастните, нито за майките с деца, нито за нормалните хора подлезите са удобни за пресичане.Ако искаме да имаме нормален град предимство трябва да има градския транспорт, велосипедистите и пешеходците, а не колите.
1
4
 
12
 
! Отговори
До №2 преди 7 години
Е ако не е "днес" къде ще коментираме. Тук се срещат най-оригиналните съфорумци.

Спонсорирани публикации