Без Радев на КСНС, не ще да участва в чужди сделки

Новоизбраният президент смята, че отговорността не бива да се размива
Обновена: 1 дек 2016 19:10 | 28 ное 2016 19:19, Веселина Йорданова
263
Без Радев на КСНС, не ще да участва в чужди сделки
Снимка: архив, Олег Попов, Dnes.bg

Новоизбраният президент Румен Радев няма да участва утре в заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, свикано от държавния глава Росен Плевнелиев.

Още по темата

Темата на заседанието е "Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза".

"Оценявам протоколния жест на г-н Плевнелиев, но считам, че не мога да присъствам на заседание на КСНС преди встъпването си в длъжност", посочва Радев в официалната си страница във Facebook.

По думите му днешната ситуация е резултат от оставката на кабинета и загубата на доверие между партньорите в управляващата коалиция.

"Върху парламентарните сили тегне отговорността да създадат ново мнозинство или да поемат курс към предсрочни избори", заявява още Радев.

Според него тази отговорност не бива да се размива.

"Доверието, което гражданите гласуваха на мен и г-жа Йотова на изборите не може да бъде употребявано като гаранция за чужди политически сделки", подчертава новоизбраният президент.

Радев призовава участниците в КСНС "да вземат зряло и отговорно решение с мисъл за бъдещето на България".

"Заявявам готовността си като президент да се съобразя с всяко решение и да действам в съответствие с разпоредбите на Конституцията на РБ", уверява той.

Миналата седмица президентът Росен Плевнелиев проведе консултации с парламентарно представените партии, след като премиерът Бойко Борисов подаде оставка на Министерския съвет.

Плевнелиев посочи, че ще се стреми политическата криза да не прерасне в парламентарна – оставката на правителството да не доведе до оставка на Народното събрание.

Ако се окаже обаче, че нито една от политическите сили не е готова да носи отговорността и няма никакъв възможен формат за съставяне на правителство, на КСНС ще бъде обсъдена датата, на която да се проведат предсрочни парламентарни избори.

В следващите дни президентът ще пристъпи към процедурата за връчване на проучвателен мандат за съставяне на служебно правителство, като започне с най-голямата партия в НС - ГЕРБ.

До момента заявките и от ГЕРБ, и от следващата по големина партия - БСП, са, че ще го върнат. Третият мандат ще бъде връчен на партия, която президентът избере - не е задължително тя да е третата по големина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не ще щото шефа = *** не разрешава ! от летеца генерал , по жалък , смешен и без право на глас до сега не сме имали , летеца ше е най послушния ни президент , квото каже курнелчето , тва ше е ! абе къде са серго и миков ? почна да ми липсва тяхното безсмислено дърдорене :) :) :) , пък и майчето я няма .......тия се закотвиха здраво на столчетата и не смеят да шукнат !
152
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе ей, "независимия", от момента на избора ти си новият президент. Това, че не си встъпил в длъжност е само някаква формалност. Я бързо да си влизаш в ролята!!!! Затова ли хората гласуваха за тебе?
151
9
 
5
 
! Отговори
PD преди 7 години
Всички пълни отличници, се наблюдаваха по пионерска, комсомолска и партийна линия. В средно и висше задължително с чиста характеристика. А за военните училища, и цялата рода и сума ти характеристики от ВКР, преки началници. Няма един начин, да е отишъл в САЩ, без пълен набор документи (предложен от разградения двор б.а). Няма един начин САЩ да не са го одобрили (по техни критерии). И няма начин да не са го пипнали където и колкото трябва. И са го побутнали колкото и както трябва за кариерен ръст
150
11
 
1
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Най- големия майтап ще е, ако ГЕРБ и БСП откажат мандатите, а Реформаторите приемат да направят правителство. След споразумението между ГЕРБ и Реформаторите няма проблем да се състави правителство с министри от Реформаторския блок / вече има такива с опит/, подкрепено от Патриотите /разбираемо защо/ , подкрепено от ГЕРБ/ и управлявано от Бойко Борисов в сянка. Доган прави това от няколко години. Основната цел сега е да не се допуснат БСП и ДПС до властта.
149
10
 
12
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
Кака *** ако каже, ген. Радевъ и ръченица ше друсне. Гаранция давам.
148
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За разлика от ирладската пастирка,Радев е мъжкар.Каквато и помия да изсипвате върху него,няма да го уязвите.Той е мъж с визия,достойнство и поведение.А вие сте жалки.
147
16
 
14
 
! Отговори
Хахахха преди 7 години
Радев още не е встъпил в правомощията си, а имам чувството че някой се нас^и^рат от страх.
146
13
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Радев още не е встъпил в правомощията си ,но имам чувството .че не е за тая работа.
145
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха,ха,ха,по времето на Орешарски имаше едни дето трамбоваха по жълтите павета срещу заплащане 3 месеца и бяха о.п.и.к.а.ли всичко наоколо.Кьорав чужденец не се виждаше,но пък някои от тия станаха министри,а една дето тичаше най-отпред с гола гръд осребри усилията си като се ожени за сина на Грашнов-един от най-богатите българи,бог да го прости.Та,кой както можа се уреди,само нещастните тролчета драскат тук за дребни стотинки.
144
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В началото на 2013 г. Бойко се хвалеше колко стотици сирийци бил задържал на границата. Вместо да се усети какво се задава и да мисли как да ги спира, той като млад граничар се радва на задържан нарушител. Има го в телевизиите. Бяха го налазили репортерки, то се изпъчи и: - Стотици, стотици са задържаните сирийци на границата! Абе, невежо! Какво да кажат тогава гръцкият и италианският премиери?
143
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако престъпници искат да го използват за алиби на престъпленията, които смятат да извършат срещу България, съвсем правилно е да не иска да се превърне в съучастник. Очевидно е, че на този съвет други ще вземат решенията и само ще искат да пришият името му там, където им е необходимо. Военните са малко по-праволинейни и ако Радев е съумял да разчете подобна политическа интрига, това ме прави оптимист за мандата му.
142
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХА-ХА-ХА !Затова много правилно постъпва генерал Радев като стои настрани от бакиите на ГЕРБ.Нека сами си носят отговорността за всичките грешки и престъпления, които направиха.------------То реално БСП и ДПС управляват в момента, така отговорността е ваша!
141
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
147,когато господ е раздавал акъл някои военни са завършвали математическа гимназия с отличен,след това са завършили висшето военно училище в Долна Митрополия също с отличие,след това са завършили военната академия "Г.С.Раковски" в София също с отличие,а след това са защитили магистратура във военна академия "Максуел" в Америка,където името му е изписано на алеята на славата.Та,това са правили някои,когато господ е раздавал акъл.
140
11
 
12
 
! Отговори
ВИНАГИ ГЕРБ преди 7 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !Бойко краде милиардите заеми - Радев да ги връща.Бойко пусна бежанците - Радев да ги укротява.-------------Не сме, това са заемите за Белене и Цанков камък, а бежанците ги пусна твоят приятел Орешарски през 2013 г.Не си ли спомняш?
139
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този Радев умира от страх да не сбърка нещо! Времето ще покаже колко прав е бил Бойко, като каза че този ще е втори Орешарски! Досега чуваме само клишета - Конституцията, народа, промяната и прочее. И какво ако присъства на КСНС! Да види как се прави, да бъде просто, като гост! Но той сега е като пиле в кълчища - хем му се иска, хем не му стиска. Казах ви аз, че шапкарите може и да командват ***, ама чак пък с политика да се занимават...
138
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако на Радев му каже Нинова да участва ще участва в КСНС. Не са му казали затова не участва.
137
5
 
11
 
! Отговори
До 140 преди 7 години
А пък стила,езика и интелекта на банкянския тарикат са на такова ниво,че свят да ни завиди.Елементарни тролчета,не знаете ли как Европа ни се подиграва вече съвсем открито заради двете тикви-едната на Дондуков 2,другата на Дондуков 1.И вашият интелект ли е толкова или злобата ви е много голяма.
136
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президента свиква КСНС, а не бива привикван. Нали затова го избрахме! Да не тича като цветарка на повикване. Малко тежест не е излишна. Тук се сещам за един пасаж от НС преди 90 години, по времето на Ляпчев. Неразбории, разправии, всички се щурат насам натам. Само генерал Иван Вълков остава на мястото си и гледа с презрение цялата тая пасмина от цивилна с волоч....
135
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ген.Радев е умен мъж и знае какво прави.Няколко тролчета на заплата се опитват да го дискредитират в обществото,но народа не е говедата от картината над диванчето на Плевнелиев.Радев го избраха младите и образованите,а за Цуцка гласуваха индииците,ДОСТ и администрацията и родата им.Смирете се и се успокойте.5 години той ще бъде нашият президент,а ако се представи добре пак ще си го изберем.
134
5
 
14
 
! Отговори
87996 преди 7 години
Герберите са в пълна мобилизация - доскорошни врагове вече са съюзници, сплотяват редиците и чертаят страатегии и планове за съвместни действия и взаимопомощ. Калинка на калинка помага заедно с другите калинки да останат на клона, да останат на клона, на клона, на държавната ясла.

Спонсорирани публикации