Експериментът Dnes: Ще помогнете ли на бежанец?

Или как репортери влизат в ролята на бежанци от измислената Кракозия
13 яну 2017 09:00,
190
Експериментът Dnes: Ще помогнете ли на бежанец?
Снимка: bgonair.bg

Толерантни ли сме към бежанците? Бихме ли ги поздравили или се страхуваме от тях дори и да не ги познаваме?

В социалния експеримент на ДНЕС по Bulgaria ON AIR направихме закачка с филма на Стивън Спилбърг  "Терминалът". В него Том Ханкс играе бежанец от измислената държава Кракозия, в която се говори на български език.

Борислав Петров и Валерия Цветанова влязоха под прикритие в ролята на бежанци от Кракозия, попаднали в центъра на София. Вижте какво се случи

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
9
 
! Отговори
Бай Тошо преди 7 години
Другия път да пробват с прости-тутски номер сигурен съм че ще има голяма помощ от пред и отзад
34
1
 
19
 
! Отговори
Трудовакъ преди 7 години
Бежанци в България няма. Нито един. Съгласно чл. 31, т. 1 от Конвенцията за статута на бежанците, ратифицирана от България, Договарящите държави се задължават да не налагат наказания заради незаконно влизане или пребиваване на тяхна територия на бежанци, които, пристигайки направо от територия, където са били застрашени животът и свободата им по смисъла на чл. 1 са влезли или пребивават на тяхна територия без разрешение... Тези хора влезли от Турция и Гърция, които са трети сигурни страни.
33
1
 
15
 
! Отговори
ййййййй преди 7 години
Бежанците - в картонена лодка на пъпа на морето!
32
0
 
11
 
! Отговори
ФилоГог преди 7 години
Тази българска думичка стана *** дума. Благодарение на усилията на медиите да промият мозъците ни. Нищо ще я заменят с рефюжии
31
18
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ НА ЕТНИЧЕСКОТО РАЗНООБРАЗИЕ, НА ПЪЛНИТЕ С ДЕЦА ГРАДОВЕ И СЕЛА!!!Не искаме "етничеки чиста демографска катастрофа", стига фашизъм.Ще ги приемаме, ще се женим за тях, ще имаме големи семейства, ще доведем и техните роднини.Ще възродим България.
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако попаднат на буден и интелигентен човек, би трябвало да последват неизменно въпроси от сорта на "От какво бягате?", "Защо сте дошли в нашата държава?" и тем подобни. Не можеш да окачиш някаква табелка, да сложиш етикет, и да разчиташ на сляпата помощ. Ами ако вместо приятните млади хора зад табелката се крият педофили, престъпници или нещо подобно? Тогава кой ще го отнесе недотам толерантно? Експериментът издиша.
29
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"палача на децата си."Боже, може ли да има толкова опростачени хора, като теб?!?!?!?Тези хора ще спасят МАЙКА БЪЛГАРИЯ от неизбежното и изчезване.
28
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТака е било от както свят светува. Живите народи изместват и претопяват мртвите като нас. Ако някой е мъртъв ще искаш ли да мувземеш мястото?Като сме мъртви ти от царството на мъртвите ли пишеш? "Мъртвите народи като нас", аз не знам кои сте ВИЕ мъртвите, ама сигурен ли си, че за едно и също нещо говорим.Живи и мъртви народи, това измисли, за да обясняваш къде къде по-прости неща, става дума за власт и контрол, не се превъзнасяй.
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не съм толерантен ,нито към бежанците ,нито към ромите нито към просяците.И какво ,трябва ли да чувствам вина ?Имам си моите съображения за това и не чувствам вина за това.Даже смятам ,че сме им отпуснали прекалено много аванта на *** в БГ
26
0
 
19
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Кракозия Хаххаахха.Много филми са гледали.Що не написа Авганистан или Сирия да види кво щеше да му се случи
25
1
 
18
 
! Отговори
В преди 7 години
Това е все едно да помогнеш на палача на децата си.
24
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е било от както свят светува. Живите народи изместват и претопяват мртвите като нас.Няма да сме първите, които ще изчезнат от лицето на земята, няма и да сме последните.Дано тази хубава земя да си намери по-добри стопани.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък си помислихq че бежанец е всеки, който се опитва да избяга от държавата като институция...Просто така си помислих, не знам защо. И понеже невралният интерфейс за четене на мисли още не е готов, та реших да го напиша...D
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кога е международния ден на обикновения човек.Просто на човека, без никакви определения.
21
24
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Градовете ни празни, селата - съвсем, младите бягат, раждаемост - под хигиенния минимум за оцеляване....И докога??? До 2100г., когато ще сме няколко хиляди???Защо да не се смесваме с тях?Защо да не облагородим пркажените си гени и скпаното си племе?ЗАЩО???Какво са по-долни от нас?
20
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние българите предадохме България.Сега бежанците ще я заселят, владеят, и съживят. И ще я обичат и пазят повече от нас.Защото ние българите сме мрша, долен и мрсен народ от генетични роби.Това е истината, съжалявам.
19
2
 
9
 
! Отговори
Кракозия преди 7 години
Ако е Том Ханкс от филма Терминалът, взимаме го.
18
31
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз искам бежанците, и не само аз.По селата хората искат бежанци за съседи, само и само да живне селото, да има деца... живот. Сега има само старци и цгани.Аз бих си дал къщата на село безплатно на бежанци само срещу поддръжка.
17
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, не, и не !
16
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога! Нито на стар, нито на млад. Това са унищожители на моя свят. Мога да вдигна оръжие срещу тях, без да подбирам стари и млади. Скоро ще им се наложи да бягат и оттук, който иска да остане жив. Най-страшен е гневът на освободения роб.

Спонсорирани публикации