Борисов иска единство и смяна на тона: Чакат ни разговори

Лидерът на ГЕРБ иска да се състави стабилно правителство
16 мар 2017 13:07,
179
Борисов иска единство и смяна на тона: Чакат ни разговори
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова нацията и политиците да се консолидират заради напрегната обстановка в Европа. Той поиска опонентите му да смекчат тона, защото след изборите ще трябва да се водят важни разговори, касаещи всеки българин.

"Призовавам колегите малко да се намали агресията, защото 26-и ще мине, ще се наложи да говорим за парламент и за решения, касаещи всеки българин. И ако се продължи с тоя тон, просто няма да има разговори", каза Борисов на кръгла маса по правосъдието, посветена на програмата на ГЕРБ в сектора.

Още по темата

Бившият премиер отново обяви, че по-важни са не самите избори, а дните след тях: "26-и е една обикновена дата. 27-и и 28-и са ключовите за България дати, за да може да се сформира стабилно правителство".

Борисов пак припомни напрегнатата обстановка в Европа и на Балканите. Той наблегна на натиска на Турция върху едни от най-богатите държави и на заплахата да прекрати споразумението за мигрантите.

"Никога за България не е било по-важно народът и политиците да бъдат по-единни", каза лидерът на ГЕРБ. Той допълни, че на страната е необходима абсолютна консолидация и припомни, че в македонския парламент са влезли три албански партии и веднага са поставили въпроса за албанския език.

"На мен не ми е смешно, защото, когато мечката играе в двора на комшията, обикновено идва и в твоя двор. А на мен България ми е мила и не искам да станем беззащитни. Едно служебно правителство няма силата да отстоява позиции", каза още Борисов.

На кръглата маса той припомни приоритетите на ГЕРБ в правосъдието и се зарече, че ако ГЕРБ отново управлява, ще се конфискува имущество с недоказан произход и без наказателно производство.

"Ще се борим неотстъпно за антикорупционния орган", зарече се още Борисов.

Той напомни и цифрите за свитата контрабнда и обеща борба срещу фалшивите болнични и инвалидни пенсии.

Пред форума лидерът на ГЕРБ прочете писмо от канадския премиер към българите да не се страхуват от споразумението между ЕС и Канада за свободна търговия СЕТА.

То е атакувано от социалистите с мотива, че с него в страната ни ще влязат некачествени продукти, а бизнесът ни ще бъде подложен на нелоялна конкуренция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога за България не е било по-важно народът и политиците да бъдат по-единниХА ХА ХА... вица на деня. Толкова единни, че сме си огледали едни лапачи, дето гледат на избралите ги като овце, докато не дойдат избори разбира се...
33
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много нахален и неприятен човечец!
32
0
 
26
 
! Отговори
ЕСХАЧ преди 7 години
Има 5 органа които се борят с корупцията и резултати няма. Била намалена контрабандата ?!? ЗАЩО НЯМА НИТО ЕДИН КОНТРАБАНДИСТ В ЗАТВОРА-КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ ТИКВАТА ПО-ДОБРЕ ДА ЗАМЪЛЧИ-РЪСЕНЕТО НА РАЗУМ НЕ Е КАТО ЛЮПЕНЕТО НА СЕМКИ. Обединение зад корупционният лидер на държавата е все едно да избереш мафията защо тогава ни е държава - да я закрием или може би това е целта?!?МАФИЯТА ПАЗИ СЪС ЗЪБИ И НОКТИ ВЛАСТТА СИ ИЗХОДЪТ Е САМО ЕДИН - ИЗРИНЕТЕ ГИ НА БУНИЩЕТО!
31
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В качеството на какъв ни го натрапвате от няколко месеца. Ако той е толкова развълнуван от ситуация в Европа, защо като "биз-бизе" с Ердоган допусна емиргантите и строи стена за милиони, която не върши работа?Не се отзовавам на призива му да сме единни с политиците, най-малко с него - всеки българин, родолюбец, не би желал да го продават , не се солидаризирам с мутра, която не и политик, а куха пионка!Стига с този лицемер! Гьокче, ДОСТ, не съм солидарен със з.адник.Отговаряй пред народа!
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Boiko hodi se zel i pregra6tai s erdogai i dartaka ot bruksel a merkel tova go umeesch no bg narod koga schte pregarne6 s dostoini dohodi i pensii nikoga magistrali metro ssnirane det gradini tn samo tova povtara6 s tesi neschta naroda ne e sit dezata sa gladni pensionerite bolnite mai schte klekne6 pred ninova tja ti e po slsbost ot pavlova zazeva ba4varova ami ninova e po umna komisioni ne vsima a na elena jon4eva da i se isvinisch boiko govori ti kolko miliona i drugarite ti ot gerb imate
29
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такава Тиква с толкова т ъпа физиономия.
28
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма такава Тиква с толкова *** физиономия.
27
1
 
26
 
! Отговори
Тато из Правец преди 7 години
Още му се краде на тоя !
26
3
 
38
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Какво ново ще ни предложи Борисов? Сигурно коалиция с ДОСТ, а може и нов данък. Друго ново не очаквам, освен поредният провал на ГЕРБ. Те и БСП само крадат и разпродават държавата. Едно предприятие не са построили и една мина за добив не са изкопали, въпреки че държавата е богата на доста полезни изкопаеми, всичко се копае и изнася от чужди компании, а на държавата се дава 2% от скритата печалба на големите компании. Укрива се и добивът на злато с тонове, които се изнасят от България в чужбина.
25
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Воцката ми е любимец, ако правеха 1/10 от това дето крадат за развитие на държавицата,тук ще светне...
24
1
 
20
 
! Отговори
AZ22 преди 7 години
С палиативни мерки нищо няма да се постигне. Необходима е промяна в конституцията, което не може да стане без ВНС. Ама по този въпрос байхуй мълчи.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Vs ste mi omrasnali s laji obe6tania vsimate vladta i sabravate kakvo ste obedchtavsli i gerb i bsp i drvie ste edni i saschti kato ridninite vi sabogatahte sa 27 g a normalnia 4ovek se rasbolja obedna unijavste hi s miserna pensia 4o lv sa veligden ne vi li e sram saplati 350 409 lv a vie s 5000 i gratis kokteli ve4eri komandirovki skapi koli schofiori ohrani vs ot bg narod se pla6ta tap e bg narod 4e pak sa laji schte glasuva turzia ne ne interisuva ch me inter.brd.i dr eu strani horata sa ok
22
23
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
след като реалността е разруха,ГЛАСУВАЙТЕ,НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО,ЗА ДА СЕ ИЗЧИСТЯТ ТЕЗИ НАТРАПНИЦИ.
21
2
 
34
 
! Отговори
ЛИЧНО МНЕНИЕ преди 7 години
Лидерът на ГЕРБ иска да се състави стабилно правителство................ПРОДЪЛЖЕНИЕТО Е ................СТАБИЛНО ЩЕ Е АКО ТОЙ НЕ УЧАСТВА!!!!!!!!!!!!!!1
20
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберите продължават да мислят Русия за СССР
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствения начин по който може живота и бизнеса в България да се нормализират е файрмена да изчезне от политическата сцена на държавата,обаче трябва да стане бързо,инъче Господ да ни е на помощ !!!Ще постигнем успехите и класациите на националния ни отбор с банкенския...
18
3
 
36
 
! Отговори
Мишоци от герб преди 7 години
Такава разруха никога не е имало! Само празни приказки, самонадеяни егоцентристи, изхвърляния, подвижни пешки,управлявани от ЕС и САЩ, неработещи институции, безредие, несигурност, ниски доходи, гладуващи хора...и една шепа облагодетелствани , с дебели банкови сметки от далавери! Това е РЕАЛНОСТТА!
17
2
 
35
 
! Отговори
Gerb Over преди 7 години
Некомпетентност, корупция, арогантност, надменност, безпреспективност, престъпност, лоша бизнес среда, разделение на обществото, лошо здравеопазване, лошо образование, изключително лошо управление в държавната администрация на средно и ниско ниво, лоша защита за семействата и младежта, лоша политика в икономиката и селското стопанство, глад и мизерия. Цялата икономика се концетрира в София.
16
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко,бойко,песен изпята си ти вече.."харизмата" и "острата" ти мисъл почнаха вече да ти изневеряват,беше ясно че няма да е вечно и твойто царство !!!Може би пак след години,когато хората се разочароват и от следващото управление,ти най вероятно ще се появиш от нейде като феникс и пак ше ти дадът власт,мн силно вероятно,но за сега,към днешна дата си Чао !
15
1
 
29
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Много добре това с корупцията, но защо сега г-н Борисов? Един вид вече няма да сте солидарност с опонентите, защото ви обадиха ли?Къде беше борбата с корупцията 10годишно? От вашата солидарност и страх от реваншираме страдание всички българи!!!