Прокуратурата рови блокадата. Ще обвини ли патриоти?

Разследват се 3 лица с имунитет за престъпления срещу изборните права
30 мар 2017 16:23,
62
Прокуратурата рови блокадата. Ще обвини ли патриоти?
Снимка: кадър Youtube

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че подадените сигнали за престъпление срещу политическите права на избирателите при блокадата на границата ни с Турция се отнасят до 3 лица с имунитет.

Още по темата

"До главния прокурор бяха подадени множество сигнали от различни граждани, че по време на блокадите на трите пункта, в резултат на действие на лица с имунитет и други, са нарушени изборните права на гражданите", посочи тя и допълни, че сигналите са около 10.

"Главният прокурор прецени, тъй като сигналите са към лица, които имат имунитет - следва СГС да извърши проверка", обясни Арнаудова.

Тя допълни, че проверката е започнала, като са изискани папки с информация от медии, всички записи и камери, в които се виждат действията на участниците при блокадата на ГКПП "Капитан Андреево".

Румяна Арнаудова каза също, че главният прокурор няма как да иска снемане на имунитет, защото няма образувано досъдебно производство. Тя твърди обаче, че няма пречка лицата да бъдат разпитвани дори като имат такъв.

"Тепърва ще установим, със съдействието на служителите на МВР, самоличността на лицата, които се виждат по телевизионните репортажи и тези, спрямо които е наложено насилие", посочи тя.

По думите й прокуратурата е щяла да се самосезира в понеделник, дори ако не са били получени такива сигнали до този момент.

Говорителят на главния прокурор обясни, че организаторите на митинга на граничните пунктове с Турция са уведомили кмета на Свиленград за провеждането му.

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан преди дни обяви, че ще настоява Сотир Цацаров да поиска имунитетите на водачите на патриотите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, защото те са попречили на изселниците да упражнят правото си на глас. Той също така обяви, че настоява за касиране на изборите и незабавно насрочване на нов вот, защото резултатите от 26 март били изкривени.

В отговор на това президентът Румен Радев заяви, че "мераците" на Лютви Местан ще срещнат преди това оценката на българските институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тук българи има ли? Или само гербураци?
16
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция няма контрол над ДПС. Затова искаха да вкарат Дост за да замени ДПС която е еднолична фирма. Но не успяха. Защото и ДОСТ събра останките от ДПС. А патриотите не направиха добре. Тук минават номерата им но в Турция няма да забравят. Забелязахте ли някаква реакция официална от ТР? Няма. Реакция ще има след време. През Септември 2015 турските войници ловяха бежанци на бг-границата и ги връщаха в центровете в Истанбул. Вече няма да си мръднат и малкото пръстче.
15
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕЙ ЗАТОВА НЕ ГИ ИСКАТ ПАТРИОТИТЕ В ЕВРОПА. НАРИЧАТ ГИ НАЦИТА.А кадъната, дето и дърпаха чантите, щяла да съди България в Страсбург, че са я лишили с физическо насилие да упражни правото си на вот.Искалае 1 милион обезщетение. Местан осигурил адвокатите.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе тука българи има ли? Или само будьонки и ***!
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако в прокуратурата има патриоти,няма да ги обвинят.А Ако ги обвинят,може и да няма правителство.И ко Пра'им сега?
12
4
 
10
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Прокуратурата да рови първо етническите партии и кой ги регистрира, как така хора с турско гражданство им е забранено от турския закон да имат такова и съответно да гласуват. Нека да си спазят турския закон. Сега сега имат неясен статут, кога си го изяснят и си изберат, и ако това е българския, да научат първо езика!
11
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когaто изпълнявaш зaповедите нa путин/ решетников, зaкономерно стaвaш зaкононaрушител, нaй- мaлкото зaщото руските зaповеди сa именно с цел рaзмирици, нaпрежение и нaрушaвaне нa прaвa! Местaн е редно дa се жaлвa пред Европейските институции, зaщото все ми се струвa, че бг. прокурaтурaтa ще пробвa дa зaмaже този фрaпирaщ кaзус нa нaсилие!
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да видим Бойко ще стане ли ортак в управлението с "хора" потъпкващи конституцията?
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 16 април, всичко и всеки лека полека ще си дойде на мястото!
8
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това действие на обединените мъжльовци, особено за бутната жена...ще излене през носа им.Забавяме, но не ЗАБРАВЯМЕ...Обединени смешници!!!"Нямало блокада, а протест, а!""Благодарение на нас спряхме гласовете от Турция"...а на другия ден "не сме попречили на никой!" Въртите се като кючекини, но ще ви завъртат като пумпали! Не става въпрос за вашия платен съд!ТАКИВА ПРЕЧКИ ВИ ЧАКА, ЧЕ ВИ Е БЕДНА ФАНТАЗИЯТА.
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
4 зaбрaвяш " обединените" по решетниковa зaповед " пaтриЙоти". всеки бг. грaждaнин имa прaво дa глaсувa, поне според действaщото зaконодaтелство, " пaтриЙотите" се вкaрaхa в беля и то голямa!
6
1
 
3
 
! Отговори
йордан янков преди 7 години
ако бяха задьлжили *** да подпьлват декларации сами Тогава резултата на дпс щеше да е друг
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОГОДИНА ЦАЦАРОВ ОТИВА ПРИ ФИЛЧЕВ
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
бсп-дпс-воля = три надупени русофилски партии
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според Дневник сигналът срещу блокадата е подаден и от Протестна мрежаdnevnik.bg/bulgaria/2017/03/30/2945041_prokuraturata_proveriava_blokadata_po_grancata_sled/#comment-7
2
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не е по- голям от зaконa, поне тaкa е според конституциятa нa РБ. Нaрушилите зaконa дa бъдaт съдени и в съдa дa се реши, имa ли престъпление, или не. Този случaй е редно дa се гледa и в Европa, дa видим и тяхното мнение
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Boiko hvashtai dps i volya,nfsb shte go otnese

Спонсорирани публикации