Вим Вендерс поставя финалния акорд на 23-ия СФФ

Филмът му "Папа Франциск: Човек на думата си" - на 10 април
4 апр 2019 21:49, Петя Славова
6
Вим Вендерс поставя финалния акорд на 23-ия СФФ
Снимка: София Филм Фест

С филма на Вим Вендерс "Папа Франциск: Човек на думата си" приключва 23-тия София Филм Фест. Специалната прожекция е на 10 април от 20.00 часа в Дома на киното.

Идеите на папата и неговите послания са в основата на филма - той коментира проблеми, свързани с бедността, семейството, опазването на природата, социалната справедливост, имиграцията и материализма. Неговият апел за мир в конфликтните зони по света, както и за мира и диалога между различните религии имат силата да обединят хората от цял свят.

"Папа Франциск има подобно присъствие на екрана като някои от най-големите филмови звезди, с които ме е свързвала работата ми. Но при него то идва отвътре, от неговите убеждения и вяра, както и от желанието му да говори с всички нас", споделя за главата на римокатолическата църква Вендерс.

За него Папа Франциск е ярък пример за човек, който държи на думата си и е абсолютно директен и спонтанен в искреността си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Култ към ересите преди 5 години
Коментира социални, еко и политически проблеми, но за ересите, които изповядва, мълчи. Защо ни натрапват първо *** конвенции, сега и култ към еретици? Някой да изкривява коренно вярата и да ни се налага да се обединяваме с него. Като че не стигат разните там съюзи - ЕС, НАТО, ООН и каквото още се сетите, а сега да се обединяваме с еретиците. Ако се обединим с тях, ставаме им съучастници в заблудите им.
4
0
 
0
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
На всеки кръгъл час,папата да вика ку-ку,ку-ку!
3
0
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...papata e Satanist !!! Toi raboti neumorno za ustanoviavaneto na NSRed !!! Na nego izobshto ne mu puka za hristianite ..nito za drugite veroizpovedania !!! Po delata im shte gi poznaete !!!
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност пичът е таен американски агент.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този на снимката с белите дрехи ми прилича на пациент на психична клиника!

Спонсорирани публикации