Шеф на Гранична полиция спипал Чане първи, убиецът открил огън

Независимо разследване ще потвърди дали Зайков се е самоубил
Обновена: 30 май 2019 15:57 | 30 май 2019 15:57,
111
Шеф на Гранична полиция спипал Чане първи, убиецът открил огън
Снимка: МВР

Стоян Зайков е бил заловен от директорът на Гранична полция в Елхово комисар Деян Моллов. Той първи е разпознал издирваният за двойно убийство и заедно със свой колега се опитал да задържи беглеца, който открил стрелба.

Стоян Зайков е стрелял по двамата служители на Гранична полиция с ловна пушка 12 калибър, съобщи БНР. Те също са стреляли, за да локализират беглеца. След това той се е самоубил, твърдят от МВР.

Още по темата

"Беше засечен тук, в тази местност. При опит да бъде задържан той открива огън срещу колегите. Те са отговорили, но по-скоро с предупредителна стрелба, тъй като такива са инструкциите. Предприети са незабавни действия с екипи на СОБТ, Гранична полиция, група „Кобра“ на СДВР, колегите от Национална полиция. Колегите са чули изстрел и най вероятно лицето се е самоубило вследствие на тези заградителни мероприятия", заяви вътрешният министър Младен Маринов.

МВР откри убиецa от Костенец, Чане се е самоубил

При престрелката униформени служители на МВР не са пострадали.

Зайков се е самоубил с един изстрел в тялото. За да разсеят всякакви съмнения, че служители на МВР са стреляли по него, случаят се поема от следовател, който трябва да изясни всички факти около акцията на полицията и смъртта на Зайков.

"Разговарях със служителите. Според тях изстрелите, които са произвели не са били по посока на него, не са били с цел да го наранят, така че очакваме експертизите“, каза министър Маринов.

Полицаите не стреляли по Зайков, а предупредително. Чане се застрелял сам

Въпреки, че от ръководството на МВР бяха категорични, че техни служители не са стреляли по Зайков с цел да го убият, това трябва да бъде доказано и от следователите, които поемат разследването.

Стоян Зайков от Костенец беше издирван близо 20 дни. Преди това той преби и застреля бившата си жена, от която има дете. Дни по късно беше открит застрелян негов съсед и братовчед в съседна къща в града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
14
 
! Отговори
АМАН преди 5 години
Всичко Е Точно!!!Иначе и тоя Г-Р-О-З-Н-И-К шяхме да го "Раниме" доживот
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по-добре така, иначе с нашата правораздавателна система щяха да го пуснат по някое време и близките на жертвата щяха да живеят в постоянен страх
9
2
 
28
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Не мога да разбера МВР защо изпада в тази нелепа глуха защита.Не че не.Ами ние ви плащаме точна за да стреляте(ако се налага) по престъпниците.АпропоКак точно се застрелва в тялото с ловна пушка.Марко е трудничко не че е немъзможно.Доколкото знам заради дължината на оръжието обикновено си пръскат главите
8
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой още в началото беше писал. че ще го намерят убит, не ми се вярваше, но точно така стана, самоубили са го.... нашата полиция е елемен...тарна
7
7
 
11
 
! Отговори
Тишо преди 5 години
За какво пак ще се троши народна пара, какво има да доказват?!! Убит или самоубит, така трябва, един изверг по-малко!
6
2
 
34
 
! Отговори
Един преди 5 години
Сигурно е имал бaси дългите ръки, за да се зестреля с ловна пушка в сърцето...
5
1
 
9
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 5 години
ПСИХОПАТ
4
1
 
22
 
! Отговори
Муравей преди 5 години
Нещо не пасват нещата ... Защо ли ?
3
2
 
37
 
! Отговори
ист преди 5 години
Изумен съм. Полицията преследва убиец, който стреля по тях, но полицията стрелят по гар гите. В белите държави който извади оръжие срещу полицай, нормално е да го застрелят.Зайков е убиец, и е трябвало да го застрелят, а не да се оправдават.Полицията трябва да се срамува , че 20 дена не са го открили и застреляли.И друг път съм писал че полиция и съд защитават престъпниците, заради които са на работа и получават заплати.
2
8
 
27
 
! Отговори
Ми преди 5 години
и полицаите да са го гръмнали, какво?
1
13
 
34
 
! Отговори
Любо преди 5 години
Какво е правил граничар от Елхово в Долна Баня? Кой се самоубива с изстрел в тялото? За какви ни вземате?

Спонсорирани публикации