Шеф на Гранична полиция спипал Чане първи, убиецът открил огън

Независимо разследване ще потвърди дали Зайков се е самоубил
Обновена: 30 май 2019 15:57 | 30 май 2019 15:57,
111
Шеф на Гранична полиция спипал Чане първи, убиецът открил огън
Снимка: МВР

Стоян Зайков е бил заловен от директорът на Гранична полция в Елхово комисар Деян Моллов. Той първи е разпознал издирваният за двойно убийство и заедно със свой колега се опитал да задържи беглеца, който открил стрелба.

Стоян Зайков е стрелял по двамата служители на Гранична полиция с ловна пушка 12 калибър, съобщи БНР. Те също са стреляли, за да локализират беглеца. След това той се е самоубил, твърдят от МВР.

Още по темата

"Беше засечен тук, в тази местност. При опит да бъде задържан той открива огън срещу колегите. Те са отговорили, но по-скоро с предупредителна стрелба, тъй като такива са инструкциите. Предприети са незабавни действия с екипи на СОБТ, Гранична полиция, група „Кобра“ на СДВР, колегите от Национална полиция. Колегите са чули изстрел и най вероятно лицето се е самоубило вследствие на тези заградителни мероприятия", заяви вътрешният министър Младен Маринов.

МВР откри убиецa от Костенец, Чане се е самоубил

При престрелката униформени служители на МВР не са пострадали.

Зайков се е самоубил с един изстрел в тялото. За да разсеят всякакви съмнения, че служители на МВР са стреляли по него, случаят се поема от следовател, който трябва да изясни всички факти около акцията на полицията и смъртта на Зайков.

"Разговарях със служителите. Според тях изстрелите, които са произвели не са били по посока на него, не са били с цел да го наранят, така че очакваме експертизите“, каза министър Маринов.

Полицаите не стреляли по Зайков, а предупредително. Чане се застрелял сам

Въпреки, че от ръководството на МВР бяха категорични, че техни служители не са стреляли по Зайков с цел да го убият, това трябва да бъде доказано и от следователите, които поемат разследването.

Стоян Зайков от Костенец беше издирван близо 20 дни. Преди това той преби и застреля бившата си жена, от която има дете. Дни по късно беше открит застрелян негов съсед и братовчед в съседна къща в града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пише, че инструкциите били за "предупредителна стрелба", т.е. да не го убиват. Какви са тези инструкции, с кой акъл ги дават?! Браво на униформените, че не са спазили тези глупави заповеди, защото сега можеше да има и убити полицаи.
30
8
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Големи некадърници ей ! Един престъпник жив не могат да заловят ,все им дават възможност да се самоубият и по най-лесния и бърз начин да си отидат от този свят !А трябва да бъдат залавяни живи и вкарвани в затвора ,където да ядат бой от съкилийниците си и да страдат ! Ако бяха полицаи от някоя цивилизована западна страна досега щяха да открият къде се крие ,да пуснат наоколо газ ,да го приспат и да го заловят жив !
29
4
 
10
 
! Отговори
zdh преди 5 години
Във всяка държава, такъв уродясал *** щяха да го застрелят полицаите-само в Бг се обясняват като ученички, заради някви киртаци подлагащи на съмнение всичко! А те са ясни кои са-русофилски *** на копейкова хранилка!!
28
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът в нормална държава,след такива обяснения,щеше да бъде-А защо бе аджеба,полицаите не са стреляли по престъпника,а са стреляли по въздуха?Ние на полицаи ли плащаме заплати,или на монахини от девическия манастир?Ми ако не искаше да се самоубие какво щяха да правят?Да чакат да застреля още някой гражданин.
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудя се как толкова много полицай из горите не се изпозастреляха?
26
4
 
29
 
! Отговори
ДЕДО ГРАНИЧАР преди 5 години
Шеф на Гранична полиция,при това комисар /директор/,шеф в Елхово участва в издирване на един престъпник-това не може да бъде,всеки служител си има задължения в тази система.Това МВР е много объркано,сигурно сержантите командват в Елхово,щом шефа им лови бегълците.Така е в държава,която един човек решава вместо Конституция,Парламент,Прокуратура,ВАС,конпир и т.н.
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя директор неопитен.Другият път да намине директора на граничната в Дуранкулак.Той може да се сети първо да локализира,после да се опита да задържи и накрая да залови беглеца,като междувременно отвръща на стрелбата,ама в посока на беглеца,че иначе ще го уцели.
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
един убиец по-малко,иначе щяхме да го хрантутим дълги години в затвора
23
4
 
17
 
! Отговори
пффф преди 5 години
Един въпрос за всички плюещи: По-добре ли е още 30 години в затвора- храна , легло, специална охрана за психопат, дълго съдебно дело???
22
7
 
8
 
! Отговори
odpo преди 5 години
Не можеш да се гръмнеш в сърцето с дъргоцевна 12ка в сърцето!!! Предал се е, и Ченгетата са му отнели пушката и са го гръмнали като псе. С полиция работа да си немаш... по лоши са и от еничарите!
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време ходех на едно стрелбище, дето се държеше от бивш военен. Много ченгета ходеха там да стрелят също. Тоя постоянно ги бъзикаше, че в школата ги учели само да плашат гаргите, но не и да уцелват.Не мога да разбера, какъв е този страх в нашата полиция да си ползва платлака по предназначение? Съдят ли ги какво ли? Много по-спокойно щеше да ми стане ако бяха го очиситли те, не можеш да разчиташ, че всеки психопат ще се самоубива.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 18. С палеца на крака ако се беше гръмнал щеше да си отнесе главата бе умнико.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
,,В престрелка с полицията терориста беше убит,, Така пишат европейските вестници когато открият терорист! Защо отнемат гордостта на полицаите от добре свършената работа? Остава да ги накажат и няма да се учудим, ако стане така.
18
2
 
28
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Дори и да са го гръмнали защо трябва да се разпространяват странни обяснения какво е станало. Във всяка нормална държава полицията щеше да стреля на месо без да се оправдава.
17
4
 
22
 
! Отговори
Мен преди 5 години
ЗАСЛУЖИЛ СИ Е СМЪРТТА!НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ Е ГРЪМНАЛ ЕДИН РЕЦИДИВИСТ!ПОХВАЛА ЗАСЛУЖАВА!
16
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашите милиционери стреляли по него да го очистят, но толкова неточни били изтрелите, че измислили версията за контролни изтрели. Онзи по тях стрелял, па те целили врабците. Пълен смях. Е, като се събрали всички спецчасти от страната, нормално е да очистят един човек със самоделка.
15
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я па тия. Нека се опитат да се гръмнат с пушка в тялото да ги видя как ще стане тая стрелба. Пушката за пистолет ли я имат. Пушката с рязана цев и без приклад ли е била. Щото ако е оригиналната дължина няма как да достигне спусъка освен ако ръцете му са разтегателни. Пак нещо ни успиват като ония дет се гръмна а нямаше кръв в стаята. Както и да е. Добре че не бяха терористи че досега щяха да избият поне 100 човека. Един заек ги направи разногледи представям си ако са 10 човека какво чудо ще е.
14
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баси ръките! В гърдите с ловна пушка?!? Това е обидно вече! Защо ни правите на мaлoyмни?
13
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
самоубили са го
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
може да е ползвал рязана пушка, ама пак да се гръмнеш в тялото?!

Спонсорирани публикации