Не спиш, не ядеш... Колко сериозно е пристрастяването към видеоигрите?

Все повече хора търсят лекарска помощ заради зависимост към видеоигри
Обновена: 21 авг 2019 13:35 | 21 авг 2019 13:35,
67
Не спиш, не ядеш... Колко сериозно е пристрастяването към видеоигрите?
Снимка: pixaBay

Пристрастяването към видеоигри беше зачислено като болестно състояние в поредната ревизия на Международната класификация на болестите. Все повече хора търсят лекарска помощ заради пристрастеност към видеоигри.

Още по темата

Единственото лечебно заведение за такива зависимости на непълнолетни е в Холандия.

"Родените в новия век са онлайн поколение, те изкарват повече време пред компютри и други устройства с екрани. По-опасно е пристрастяването за хора след 20-годишна възраст, защото това разбива един цял свят, създаден около теб", каза психологът Христо Монов.

"Нека се обърнем повече към профилактиката на нещо подобно", призова психологът.

По думи на геймъра Красимир Петров, най-силно изразен е проблемът в Азия.

"Там има дори случаи на хора, които забравят да се хранят, падат и умират след много часове, изкарани пред мониторите с видеоигри. Да се говори за сериозна клинична пътека заради игрите обаче ми се струва преувеличено", каза той пред Bulgaria ON AIR.

"Стигал съм до недоспиване, което изтощава. Нормалното е да играеш колкото ти позволява свободното време", допълни събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом "работещ" е еквивалент на "бачкатор", значи вие толкова сте работили.
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз избрах лекото и мекото защото вся хубави пари, имам време и не ми се налага, да се чупя от бачкане. А сега, някакви КОМУНИСТИми се правят на важни. Какво следва? Цитати на Маркс? Бачкай тай, радвай се на живота и стига си се опитваш, да миналапеш настроението.
42
1
 
1
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
До 30Къде прочете да съм писал нещо общо с това, че са българи?Това го казах, понеже и в държава като нашата можеш да правиш това и да го превърнеш в професия, нищо повече.
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ехаАми виж, заплатата ми е 5300 след таксите.Ти, като желаеш, бачкай си, ама бачкатор досега, нишо не е постигнал с труд. Труда то отива, за други хора, при това много евтино.
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Игрите са си супер. Тва че умрели 5 парчета някъде, не значи нищо. Те неска ще умрат на пътя у беге повече. Да затворим пътя ли сега?
39
12
 
2
 
! Отговори
Еха преди 4 години
Като търсите лекото и мекото - затова ще си останете във виртуалното пространство. Там си останете, защото света ще се движи от работещите хора и нямаме нужда от вас!
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 35Не е важни, колко работиш, а какви пари правиш. Всеки балък може да работи, това не значи нищо и хич не е повод за мярка е по форумите от твоя страна, или уважение от моя.
37
2
 
4
 
! Отговори
До 12 преди 4 години
До Анонимен - да знаеш, че има хора, дето това го правят и същевременно играят игри, както и още хиляда неща. Това, че ти не знаеш как или не можеш е лично твой проблем.
36
1
 
15
 
! Отговори
M. преди 4 години
От 10 години работя в индустрията, правя всякакви игри, играя почти всичко стойностно, което излиза, нямам нужда от друг медиум за забавление и същевременно не съм пристрастен, макс 2-3 часа на ден, уикендите по планини, т.н. Както всяко нещо и това е вредно при предозиране, но ползите са доста повече при адекватен график.
35
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какъ в проблем, дори и на някой смотан бачкатор, да си цъка игрички? Отиваш в 7 на работа, в 3 се връщаш, душче, хапвал, пийваш, 2-3 часа цъкнала и после биричка с приятели!
34
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не всяка 8-часова работа е хамалска :) Явно вие толкова сте работили - отивайте да играете игри и не се нахвърляйте като деца :) Това не е говорилня, а сериозен новинарски сайт... Марш да играете, деца.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До яяяИ тея върви го обяснявай на някакви безмзъчни хамали, като бившите ми съученици, който от големата работа, сега могат, да ми целуват подметките ;)
32
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До яяяЗнам го братчед, просто моята работа е за 4-5 часа на ден, ако не броим скучния дейли скръб възка и малоумния ono-on-one, който трябва да справя с тотално непознати колеги. И не ми пиши с главни букви. Работиш съм тежка работа о знам, каква простотия е. А какво да кажа, за бившия си съквартирант? Върти два магазина и всичко му е, да направи отчет и и спекция на склада, три пъти в седмицата, за по 2-3 часа ...И единия ми лаптоп е за 4700 лева, thank you very much.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, а не може ли, да изкарам едни парици, да спра да работя, да сисе полетя на живота, пиене, игри, жени, купони и като свършат парите, пак да по бачкам?&?
30
11
 
2
 
! Отговори
яяяя преди 4 години
До 29Не знам какво работиш ти, НО си мисля, че мама и тате са ти купили компа, защото ДА моето момче - работа значи РАБОТА !!!!! Иначе с какво ще си плащаш нета, компютърната конфигурация ??????? Ти си за съжаление, ако играеш на компютър за 2000 лв. , а не знаеш дефиницията на "РАБОТА" :)
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До VicimizedПознавам едното от момчетата и последната му мисъл е, че играе за България :D
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До яяяА то, ако си мислиш, ме работа означава от 9 до 5 блъскане, дълбоко те съжалявам.
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25Зависи от работата.
26
6
 
6
 
! Отговори
яяяя преди 4 години
Масово хората са безработни и имат време за игри! Коментар 25 си го е казал на място!!!
25
3
 
14
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Тази година имаме 2 момчета които играят в различни отбори по DOTA на световното, класирали са се до сега на 9-12-то място и са си гарантирали по около 120 хиляди долара, единия вече е милионер с над 3 милиона долара. Момчетата са професионалисти, и доста други деца го виждат това, Е-спортовете са спортове с много пари в тях и за това се изисква тренировка, а да си играеш вечер след работа е супер, аз примерно играя дота в петък вечер с приятели, не ходим по дискотеки и за това.