Пада възрастовата граница в МВФ – искат си Кристалина Георгиева

Изискването е управляващият да бъде до 65-годишен, българката е на 70
22 авг 2019 07:00,
85
Пада възрастовата граница в МВФ – искат си Кристалина Георгиева
Снимка: Reuters

Международният валутен фонд (МВФ) съобщи вчера, че неговият Изпълнителен съвет е препоръчал да отпадне възрастовата граница за поста управляващ директор на фонда. Това е необходимо, за да може Кристалина Георгиева, която е номинирана от Европейския съюз за поста, да бъде одобрена, предаде Ройтерс.

Още по темата

Германците са оптимисти, възрастта на Кристалина не е проблем

24-членният Изпълнителен съвет на МВФ препоръча промяната да бъде утвърдена от Управителния съвет на МВФ, включващ представители на всичките 189 страни членки на Фонда. Така МВФ ще последва примера на Групата на Световната банка, в която няма възрастово ограничение, пише БТА.

Сега правилата на МВФ изискват управляващите директори да бъдат под 65 години, когато встъпят в длъжност и не могат да продължат да я заемат след като навършат 70 години. Георгиева, която си взе отпуск като главен изпълнителен директор на Световната банка, навърши 66 години миналата седмица, посочва Ройтерс.

Директорите на МВФ препоръчват също да се премахне правилото, според което след навършване на 70 години ръководителят на МВФ трябва да напусне поста си, предаде Франс прес

Гласуването на препоръките ще протече от 21 август до 4 септември и за приемането им ще е необходимо обикновено мнозинство.

МВФ припомня в комюникето си, че кандидатурите за приемник на Кристин Лагард начело на фонда все още могат да бъдат депозирани до 6 септември. Избирането на новия шеф на МВФ ще се състои най-късно на 4 октомври.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая селска тъ па мус ура като я видя и ми се драйфа. Ако тази някога стане изпълнителен директор на МВФ, края му се вижда.
47
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
провилата на демокрацията са за простолюдието наивните глуп.циправила никога не е ималоте такъв продажник като нея немогат намери близките 100 годинине е за изпускане а истинските българи се гнусят от нея- това е
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До баба мара 48Ти пък.....ти пък......ти пък...........у българина и "памет"!!!!! Къде я виждаш тази "памет"? Ако имаше, нямаше да прави грешки по няколко пъти......национална катастрофа 1-2 (иде 3)..........боково правителство 1-2-3........Такава за-лу-***-на памет не съм виждал!
45
14
 
3
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Ами сега...Как сте *** ? Кристалина била не знам каква си.
44
2
 
15
 
! Отговори
стига бе преди 4 години
Следващата промяна очаквам да бъде, че папа вече може да е и жена, и тогаваааа нашата Кристалина ще е кандидат и за папа.
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето на това аз му викам "демокрация"..............КОГАТО ИМА ПРАВИЛА и те пречат на това да се назначи "наш" човек..............ТОЛКОВА ПО-ЗЛЕ ЗА ПРАВИЛАТА!!!! Също когато трябваше МВФ да отпусне кредит на укропията, която фактически беше в дефолт и това противоречи на ПРАВИЛАТА МУ...........ПРОСТО ПРОМЕНИХА ПРАВИЛОТО!!!! Ето това е СКА-ПА-НА-ТА ВИ "демокрация"!!!!!! ВАЖИ САМО ТОВА, КОЕТО АЗ ИСКАМ ДА НАПРАВЯ, А ЗА ДРУГИТЕ.........."ПРАВИЛА"!!!! ПФФФУУУУ...ГАДОСТ!!! Мръ-ш-ля-ци!
42
1
 
8
 
! Отговори
дам преди 4 години
Андрешковците плюят във форумите и как да е друго яче, като Сталинка сега като изпълнителен директор в Световната банка получава по 50 хиляди долара на месец, а като шефче на МВФ ще получава по 80 хиляди долара.Всеки ден баба цола както и викате си взема по над 2 хиляди долара и след 5 години ще се пенсионира с пенсия от 20 хиляди , а вие ще лапате мухите.
41
2
 
5
 
! Отговори
хаха преди 4 години
ХахахаНали уж само в България имаше корупция и се правиха конкурсите според кандидата който трябва да спечели.Иначе всичко е точно...Това е все едно за кмет на София да вкарат условие , че трябва да 150 килограма кандидатът, да е депутат , но да не ходи на работа и да живее в Дубай
40
3
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
аз съм против кандидатурата и тя е непочтен човек номерът които извъртяха сборисов на бокова ще остане завинаги в паметта на българите
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички отгоре са верни на Световната Банда, МВФ и Новия световен ред.
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен 32 преди 4 години
До АнонименТо да си вярващ,не стиа да наречеш Бога Началник.И с три главни букви да го пишеш,там подмазване не важи там,а делата и помислите.И слава богу ,че е така.Такъв е лафът.
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сталинка - болшевишко отроче с ционистки корени и връзки.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от българина по голям,верен послушник няма, така ,че нормално да вземат сталинка
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рядко противно добиче е тая.
34
15
 
5
 
! Отговори
един от Единбург преди 4 години
Кристалина е професионалист от висока класа. В България проблемът й е чисто имиджов- има доста *** хленски изказ и отчасти визия, а ние това не прощаваме:)
33
16
 
5
 
! Отговори
анкета преди 4 години
От погледа на Кристалина струи:1.Висока интелигентност и неземна доброта(+)2.Посредственост,инат и бездушие(-)
32
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нещо се бъркате форумци - тя не е комунистка, социалистка, консерваторка, либерал и т. н. Тя е просто кариеристка и внимателно следи накъде духа вятъра!
31
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключително неприятна жена!
30
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като я искат да си я вземат, но да не ни я натрапват. Досадиха ни с това егоистично същество, което не ми изглежда човешко!
29
3
 
15
 
! Отговори
Бояришников преди 4 години
СЛАВА НА КРИСТАЛИНА СЛАВА НА ГЕОРГИЕВА ДРУГАРКО МАЧКАЙ ИМПЕРИАЛИСТИТЕ КАПИТАЛИСТИ МВФ Е НАШ УРАААААА ДРУГАРИ

Спонсорирани публикации