Ердоган: Ей, Европейски съюз! Ще ви изпратим 3,6 млн. бежанци

Турската операция не можело да бъде окачествена като инвазия
10 окт 2019 15:09, Елка Василева
341
Ердоган: Ей, Европейски съюз! Ще ви изпратим 3,6 млн. бежанци
Реджеп Ердоган. Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Ердоган заплаши да "отвори границите" към Европа за сирийските бежанци в Турция, предаде ДПА.

"Ей, Европейски съюз! Не може да окачествяваш нашата операция като инвазия", заяви Ердоган в Анкара.

Още по темата

"Тогава ние ще отворим границите и ще изпратим 3,6 милиона бежанци", каза Ердоган, като добави, че турската военна операция има за цел единствено "да елиминира тероризма".

Той заяви днес, че 109 "терористи са били убити" от началото на операцията на Анкара в Североизточна Сирия вчера, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"От началото на операция "Извор на мира" на изток от р. Ефрат нашите военни са елиминирали 109 терористи", посочи президентът, цитиран от турската частна телевизия НТВ.

Ердоган заяви също така, че „Ислямска държава“ няма да присъства в Североизточна Сирия след турската операция. Той каза, че гарантира, че джихадисти от "Ислямска държава" няма да присъстват в Североизточна Сирия, след като Турция завърши офанзивата си срещу кюрдските милиции в региона, предаде Ройтерс.

В реч пред представители на своята Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Ердоган заяви, че затворниците от "ИД", които трябва да бъдат държани под арест, ще останат зад решетките, а онези, които бъдат приети от собствените си страни, ще бъдат върнати в тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
2
 
2
 
! Отговори
До 190 преди 4 години
На интерекен ли се правиш или просто си ..? На вратата на Котор може да пише каквото си иска днес, но думите са на Любен Каравелов от 1868г.
185
4
 
6
 
! Отговори
НИСЬИБЕ ОТ БУРСА преди 4 години
А МЕНЕ КОГА....И АЗ ИСКАМ ДА ПОСЕТЯ ДЖАМИИТЕ В ГЕРМАНИЯ...СЕЛФИ ДЕМЕК ДА ПРАВИМ.....ОЧГЕЛДИМ НА WV...БАКЛАВЬ СЕКИШ ЗА НАЧАЛНИЦИТЕ ИМ ЩЕ ИМА ВСЕКИ ДЕН...САМО ДЕТО ОДЖАТА ОТ ДЖАМИЯТА ПЕЕ МАЛКО СИЛНО НО ТЕ СА СВИКНАЛИ.ГЕРМАНЦИТЕ
184
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган: Ей, Европейски съюз! Ще ви изпратим 3,6 млн. бежанци----ЕС: Ей, Ержик, ще ти спрем евроцентовете и ще рупате трева от глад!
183
12
 
22
 
! Отговори
Стоев преди 4 години
Аз предлагам тотален бойкот в БГ на фолцфаген. Аз имам много съм доволен но няма да си взема друг.Заради тия губим две войни и когато трябваше да ни подкрепят те избират Турция
182
12
 
16
 
! Отговори
Диктатор и преди 4 години
Безобразен изнудвач. Путин му е приятел. Кво искаш?
181
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Не е простоБългарина ли не иска чуждо? Ахахахахахха
180
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ааа разбрахме защо завода ще е в Турция...за всеки бежанец по 1 фолксваген .че да може да стигне до Германия с колата сам.
179
6
 
13
 
! Отговори
krasimir.dykov преди 4 години
ама прати ги на бабата не на нас комшу
178
4
 
14
 
! Отговори
Хахахааааа... преди 4 години
ПУСКАЙ ЕРДО.....ТУКА Е ПЪЛНО С СИМПАТИЗАНТИ НА. ПКК.ЩЕ ТЕ ПРЕЦАКАТ В ГРЪБ ТИЯ КОМУНИСТИ.НЕ ИМ. ВЯРВАЙ!
177
3
 
24
 
! Отговори
Не е просто преди 4 години
Държава с население половината от това на Ню Мексико Сити не може да диктува. Обречена е да слугува. Или в най-добрия случай да преговаря.Сходни проблеми имат и Гърция, и Испания и дори Италия... Те по други причини.Емигрантите не обичат да стоят в България. Знаят, че българинът е корав и чуждото не иска, но и своето си не дава. Както и хърватите. Тоя лаф е техен. Стои на вратата на Котор.
176
10
 
17
 
! Отговори
2021г.Истамбул преди 4 години
Разсипаният от гражданската война град бръмчеше като кошер.Из полуразрушените квартали се чуваха престрелки водени от различни прокюрдски групировки, остатъци от правителствената армия и народното опълчение..Едно куче зави и млъкна внезапно-крив турски нож се заби в гърлото му.Глад,смрад и мизерия цареше в града.Кучетата и котките почти изчезнаха изядени от хората,а да купиш кози джолан си беше късмет и се смяташе за деликатес.Ердоган се скри в Кремъл,но една вечер Путин сам му преряэа гърлот
175
3
 
19
 
! Отговори
чудим сЪ преди 4 години
Защо бе ЕрСоколе, нали прибра евраците за тях?!
174
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според предсказанията на Слава Севрюкова без война една част от България ще се присъедини към чужда държава. Тогава българският народ ще възстане и ще унищожи управляващата каста но за съжаление тази територия ще бъде безвъзвратно загубена. Според Севрюкова това ще стане без война и без *** една пушка. Светът ще гледа безучастно. Ванга пък казва "още не е паднала Сирия".
173
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган няма предвид да ги пуска към България. Ще наводни Гърция, Кипър и Италия. Ако дестабилизира България, все едно си пали и своята черга. Не разбрахте ли, че с Турция сме като скачени съдове и държим най-важния регион на света!
172
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавник! Истински патриот! Путин, Ердоган и Орбан! Кога нашата страна ще има такива управници?
171
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Специално го намерих в Тубата да го чуя, като знам как звучи подобно обръщение :)))) Еееей, Аурупа! Хаха, машалла!За малко като Тоширо Мифуне като се ядоса!
170
2
 
14
 
! Отговори
Не така... преди 4 години
За да могат нашите служби да защитят нашия национален интерес на първо място трябва да бъдат оставени да работят, а не да бъдат критикувани от лаици по медиите.Ако наистина има такъв проблем, което още не заявено, всички в Бълграия трябва да се обединим, за да допуснем хора, които не са с традиционна за България култура и вероизповедание да стигнат там, за където са тръгнали. Те трябва да стигнат Западна Европа, за където са тръгнали. Оттам са ги поканили.А не да останат в България.
169
21
 
5
 
! Отговори
ПУСКАЙ ЕРДО.... преди 4 години
Нека целите Балкани, станат мюсулмани.Тогава даже и нашата "братушка" ще те слуша.
168
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не Ердо, няма да ги пратиш, щото взе парите.Запада винаги си прибира борчовете, с лихва!
167
6
 
22
 
! Отговори
Ами просто е... преди 4 години
Избирайте:ИЛИ се държите прилично и си плащате.....или ви пускаме 2-млн.бежанци..ХАХАХААААА....Това е Демокрацията---ТОЧНА НАУКА!!!!!

Спонсорирани публикации